Home Διατροφή Διατροφή κατά του καρκίνου του εντέρου
Διατροφή κατά του καρκίνου του εντέρου

Διατροφή κατά του καρκίνου του εντέρου

0

Ο καρκίνος του παχέως εντέρου οφείλεται στις καρκινογόνες ουσίες των τροφών. Αν αυτές δεσμευτούν πριν περάσουν στο αίμα, η πιθανότητα καρκίνου ελαχιστοποιείται. Αυτή τη δράση σύμφωνα με τους γιατρούς αναλαμβάνουν οι φυτικές ίνες.

Ελαττώνουμε τον κίνδυνο:

Όταν ασκούμαστε

Επιλέγοντας λαχανικά-Φυτικές ίνες( λάχανο, μπρόκολο, φασόλια)

Πέρνωντας άμυλο από μαύρο ψωμί

Καταναλώνοντας καροτινοειδή

Εξασφαλίζοντας την πρόσληψη των βιταμινών C, D, E

Προσλαμβάνοντας φυλλικό οξύ – θα το βρούμε στα πράσινα λαχανικά

Προτιμώντας τα δημητριακά ( μη αποφλοιωμένο ρύζι)

Απολαμβάνοντας τον καφέ μας

Διατηρώντας το ιδανικό μας βάρος