Home Διατροφή Κοτόσουπα, το αγαπημένο γιατροσόφι
Κοτόσουπα, το αγαπημένο γιατροσόφι

Κοτόσουπα, το αγαπημένο γιατροσόφι

0

Γρίπη και εποχή για σούπα! Η κοτόσουπα αποτελεί το «γιατροσόφι» που περνά από τη μια γενιά στην επόμενη, καθώς πράγματι μας κάνει καλό και μας βοηθάει εν μέρει να ξεπεράσουμε την ίωση.

Οι σούπες είναι θρεπτικές αλλά ταυτόχρονα ενυδατώνουν τον οργανισμό καθώς περιέχουν κυρίως νερό. Αναφορικά με τις ιώσεις η ενυδάτωση είναι η απάντηση  για τη θεραπεία.

Σε επιστημονική μελέτη  στη Γερμανία οι ερευνητές χορήγησαν μικροσωματίδια που μιμούνται βακτήρια και ιούς  στις μύτες 15 εθελοντών. Κατά την έρευνα μετρούσαν τη δραστηριότητα των σωματιδίων όταν εισήχθησαν στον οργανισμό των εθελοντών πριν και μετά αφού τους χορήγησαν κρύο νερό, ή ζεστό νερό ή αφού τους έδωσαν να φάνε σούπα κοτόπουλου. Όπως φάνηκε, η ζεστή σούπα κοτόπουλου ήταν πιο αποτελεσματική από το ζεστό νερό στην αντιμετώπιση της λοίμωξης και οδηγούσε πιο γρήγορα στην απομάκρυνση των παθογόνων σωματιδίων από τον οργανισμό τους.

Άλλωστε η κοτόσουπα περιέχει μέταλλα και βιταμίνες κάτι στο οποίο συντελούν άλλωστε και τα συστατικά του αυγολέμονου που την συνοδεύουν. Επιπλέον σημαντικό ρόλο κατέχουν και τα καρότα που πολλές νοικοκυρές προσθέτουν στη κοτόσουπα καθώς περιέχουν βιταμίνη Α.

Συνάμα το ίδιο το κοτόπουλο είναι ένα ελαφρύ κρέας που δεν βαραίνει το γαστρεντερικό αλλά περιέχει ψευδάργυρο που είναι πολύτιμο και θρεπτικό συστατικό.

ΠΗΓΗ

Nutrition