Home Επικαιρότητα «Μένουμε σπίτι» με περιποιημένα άκρα
«Μένουμε σπίτι» με περιποιημένα άκρα

«Μένουμε σπίτι» με περιποιημένα άκρα

0
Η Εύη Μπουκουβάλα, nail artist.
Η nail artist, Εύη Μπουκουβάλα.

Η γυναικεία φύση καλεί κάθε θηλυκό να περιποιηθεί τον εαυτό του, ακόμα και εν μέσα καραντίνας. Η αλήθεια είναι ότι βλέποντας την εικόνα σας όμορφη, θα φτιάξει και η διάθεσή σας. Το All About Health, αφού πρώτα μοιράστηκε μαζί σας τα beauty tips της make up artist Μαρίας Ακριτίδου, τώρα σκοπεύει να σας βοηθήσει και στο να αποκτήσετε περιποιημένα άκρα, ρωτώντας πάντα τους ειδικούς. Η nail artist, Εύη Μπουκουβάλα μοιράζεται απλόχερα μαζί σας μυστικά περιποίησης των άκρων, γιατί όπως μας λέει και η ίδια τα νύχια μας είναι κοσμήματα και έτσι πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε.

Γράφει η nail artist, Εύη Μπουκουβάλα.

Ενώ τα περιποιημένα άκρα και η φροντίδα τους μας απασχολούν όλο το χρόνο, τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι η υγιεινή τους. Ειδικά αυτό το διάστημα, τα ταλαιπωρούμε αρκετά και σε καθημερινή βάση με τα αντισηπτικά και τα συνεχή πλυσίματα, με αποτέλεσμα τα νύχια να σπάνε και το δέρμα να σκάει και να ανοίγει.

Θα σας δώσουμε, λοιπόν, συμβουλές για το πώς να τα περιποιηθείτε εν μέσω καραντίνας!

Χέρια

 • Λιμάρετε τα νύχια σας σε οβάλ, στρογγυλό ή τετράγωνο με στρογγυλεμένες γωνίες σχήμα, για ναπεριποιημένα άκρα μην σπάνε εύκολα. Χρησιμοποιήστε ξύλινα λίμα και αν έχετε αντισηπτικό σε μορφή σπρέι, ψεκάστε την από απόσταση πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία. Το λιμάρισμα πρέπει να γίνεται προς μία φορά για να μην σπάνε τα ευαίσθητα νύχια σας. Με μπάφερ αφαιρέστε από τις άκρες των νυχιών τα υπολείμματα που άφησε η λίμα.
 • Μουλιάστε τα χέρια σας σε χλιαρό νερό, ώστε να μαλακώσουν τα πετσάκια σας. Αν θέλετε περάστε τα και με λίγο ελαιόλαδο για να μαλακώσουν περισσότερο. Σπρώξτε τα πετσάκια προς τα κάτω είτε με ένα ειδικό ξυλάκι είτε ακόμα και με τα νύχια του άλλου σας χεριού. Καλό θα ήταν να ΜΗΝ τα κόψετε γιατί μπορεί να μείνει ακάλυπτη η μήτρα του νυχιού, να τραυματιστεί ή ακόμα και να ανοίξουν πληγές, κάτι που ειδικά τώρα πρέπει να αποφευχθεί.
 • Μπορείτε να κόψετε τις παρανυχίδες (αν υπάρχουν), με ψαλιδάκι ή κοπτάκι επωνυχίων, χωρίς να τις τραβήξετε.
 • Περάστε τα νύχια σας με γυαλιστική λίμα, για να δείχνουν πιο υγιή και λαμπερά. Προσοχή δεν επιμένουμε πολύ με τη λίμα, ούτε τη χρησιμοποιούμε περισσότερο από μία φορά το μήνα.
 • Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα στα χέρα, αλλά και στα νύχια σας. Η χρήση της θα κάνει τα νύχια να διατηρήσουν την υγρασία τους και κατά συνέπεια θα σπάνε πιο δύσκολα. Αυτό καλό θα ήταν να το κάνετε κάθε βράδυ ή όποτε νιώθετε πως το έχετε ανάγκη.
 • Εφόσον δεν μας επείγει αυτήν την περίοδο να τα έχουμε βαμμένα, θα πρότεινα να τα αφήσετε χωρίς να τους προσθέσετε βερνίκι ή κάποιο άλλο υλικό και όταν με το καλό ανοίξουν τα κέντρα περιποίησης να αφεθείτε στα έμπειρα χέρια των ειδικών.
 • Χρησιμοποιείτε γάντια μίας χρήσης. Εκτός του ότι αποφεύγεται η μετάδοση μικροβίων και η επαφή με τοξικές ουσίες και απορρυπαντικά, τα νύχια δεν έρχονται σε επαφή με το ζεστό νερό, κάτι που τα κάνει λιγότερο μαλακά και εύθραυστα. Μετά τη χρήση των γαντιών πρέπει πάντα να πλένετε τα χέρια σας (με κρύο νερό κατά προτίμηση) και έπειτα να βάζετε την ενυδατική σας κρέμα.

Πόδια

 • Όσον αφορά στα πόδια, καλό θα ήταν και αυτά να μην τα βάψετε.
 • Κάντε ένα χλιαρό, χαλαρωτικό ποδόλουτρο για 15-20 λεπτά, στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε άλατα ήπεριποιημένα άκρα χοντρό αλάτι, ακόμα και αιθέρια έλαια. Αλλιώς κάντε το μπάνιο σας και μετά τρίψτε τις φτέρνες σας, σε όποιο σημείο υπάρχουν σκληρύνσεις με μία ράσπα. Ξεκινήστε πρώτα από τη σκληρή μεριά και συνεχίστε με τη μαλακή για να γίνουν πιο λεία.
 • Έπειτα με ένα ψαλιδάκι ή νυχοκόπτη κόψτε προσεκτικά όλα τα νύχια. Προσέξτεε το μήκος τους να μην ξεπερνά το μήκος του δαχτύλου σας, αλλά ούτε και να κοπούν πολύ βαθιά.
 • Δώστε τους τετράγωνο σχήμα με στρογγυλεμένες άκρες με μία λίμα. Με αυτόν τρόπο θα αποφύγετε την εισχώρηση του νυχιού στα πλάγια (ονυχοκρύπτωση).
 • Συνεχίστε, σπρώχνοντας απαλά προς τα πίσω πάλι τα πετσάκια, χωρίς να τα κόψετε.
 • Σκουπίστε πολύ καλά τα πόδια σας με μία πετσέτα και μην ξεχάσετε τις περιοχές ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών. Είναι πολύ σημαντικό να το κάνετε αυτό, γιατί σε αυτές τις περιοχές συγκεντρώνονται βρωμιές και βακτήρια, αλλά και γιατί με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε και τις μυκητιάσεις.
 • Τέλος, εφαρμόστε μία ενυδατική κρέμα σε όλο το πόδι. Απλώστε κάνοντας μασάζ. Έτσι, και ενισχύετε την κυκλοφορία του αίματος και η κρέμα εισχωρεί βαθύτερα στην επιδερμίδα σας.

Tips και συμβουλές για περιποιημένα άκρα

Η κρέμα, το σωστό σχήμα και μήκος και η χρήση γαντιών είναι τα μυστικά για να διατηρήσετε τα νύχια σας λαμπερά, δυνατά και υγιή καθόλη τη διάρκεια της καραντίνας.

Επίσης μην μοιράζεστε τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε με άλλους, γιατί μπορεί να μεταφέρουν μικρόβια. Αν είναι εύκολο, καλό θα ήταν να απολυμάνετε και να αποστειρώνετε τα εργαλεία σας μετά από κάθε χρήση, αλλιώς χρειάζονται συχνή αντικατάσταση.

Μην ξεχνάτε πως τα νύχια σας δεν είναι εργαλεία, αλλά κοσμήματα, που χρειάζονται την κατάλληλη φροντίδα, ακόμα και αυτήν την περίοδο.