Home Διατροφή Οι ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες των απλών ωμών τροφών
Οι ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες των απλών ωμών τροφών

Οι ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες των απλών ωμών τροφών

0

Νέα έρευνα έχει βρει ότι η κατανάλωση μόνο μιας χούφτας ξηρών καρπών την ημέρα παρέχει άμεση προστασία από καρδιακές παθήσεις ενώ η τακτική πρόσληψη παρέχει διαρκή προστασία.

 Έρευνες έδειξαν επίσης σημαντική βελτίωση στα επίπεδα χοληστερόλης και την ομαλή λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων- η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή ροή του αίματος- μόλις 4 ώρες μετά την κατανάλωση των καρυδιών ή του έλαιου καρυδιού.

«Και μόνο εάν καταναλώσετε μια χούφτα καρύδια ή έλαιο καρυδιού για τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων», δήλωσε ο Δρ Penny Kris Etherton, καθηγητής διατροφής στο “Penn State” Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Η μελέτη αυτή είναι η πρώτη του είδους της για τον εντοπισμό των ενεργών συστατικών στα καρύδια που παρέχουν τα μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία. Τρώγοντας μόλις τρεις κουταλιές της σούπας (51 γραμμάρια) καρυδιού μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων σε 4 ώρες. Το έλαιο αποδείχθηκε ιδιαίτερα ευεργετικό για τα ενδοθηλιακά κύτταρα-τα κύτταρα που ευθυγραμμίζουν τα αιμοφόρα αγγεία και παίζουν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία τους.