Home Διατροφή Σάλτσα μήλου: «Γλυκιά μου νοσταλγία»
Σάλτσα μήλου: «Γλυκιά μου νοσταλγία»

Σάλτσα μήλου: «Γλυκιά μου νοσταλγία»

0

Θυμάστε; Όταν ήσασταν παιδιά η μαμά, ο μπαμπάς, η γιαγιά ή ο παππούς, σας έβαζαν κι ένα μήλο στη τσάντα για το σχολείο. Λίγο ο καιρός που φεύγει, λίγο τα φύλλα που πέφτουν… τα μήλα φέρνουν πάντα μαζί με το υπέροχο άρωμα και μια γλυκιά νοσταλγία των παιδικών μας χρόνων.

Το Φθινόπωρο είναι η εποχή τους κι εμείς τα φέρνουμε στην κουζίνα μας! Από την πλούσια ποικιλία μήλων επιλέγουμε τα πιο γλυκά για μια νόστιμη, θρεπτική, απαλή και παιδική σάλτσα μήλου.

Τα μήλα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και η σάλτσα μήλου περιέχει πολλές αδιάλυτες ίνες αλλά για να τις αποκτήσετε δεν πρέπει να αφαιρείτε τη φλούδα των μήλων καθώς έτσι εξασφαλίζετε την καλή εντερική λειτουργία( για την καλύτερη πεπτική και εντερική λειτουργία, οι άνδρες από 19 έως και 50 ετών χρειάζονται 38 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα. Οι γυναίκες σε αυτές τις ηλικίες χρειάζονται 25 γραμμάρια την ημέρα). Μπορεί επίσης να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν διατροφικές διαταραχές όπως βουλιμία ή ανορεξία.

Ποια είναι η καλύτερη συνταγή για τη σάλτσα μήλου; Αυτό εξαρτάται από τις προτιμήσεις καθενός αν και ελαφρά καρυκευμένη και με λίγες σταφίδες και αμύγδαλα η γεύση της  και η βελούδινη υφή θα σας ανταμείψουν.

Θα χρειαστείτε:

  • 3 κόκκινα μήλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα σε σκόνη (5 γραμμάρια)
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι (50 γραμμάρια)
  • Πλένετε τα μήλα καλά και τα κόβετε στα τέσσερα.
  • Αφαιρείτε το κοτσάνι, την καρδιά και τα κουκούτσια.
  • Τα τοποθετείτε σε μια αντικολλητική κόλλα και τα ψήνετε για 40 λεπτά στους 180 °C.
  • Τα αποσύρετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν πριν τα πολτοποιήσετε μέχρι να γίνουν μια πυκνή πάστα.
  • Τα αναμειγνύετε με κανέλα και μέλι
  • Φυλάτε τη σάλτσα σε μεμονωμένα δοχεία στο ψυγείο.
  • Απολαύστε τη σάλτσα μήλου κρύα ή ζεστή.

 

Είτε σε σάλτσα μήλου είτε ωμά, τα αγαπημένα μας μήλα χαρίζουν υγεία, είναι νόστιμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους.  Είτε μαγειρεύετε μια κλασική  πίτα μήλου, είτε ετοιμάζετε δείπνο με χοιρινό κρέας και μήλα , είτε βυθίζετε μια φέτα μήλου σε μέλι… τα μήλα είναι το «must» της εποχής.