Home Διατροφή Σαλάτα, η τροφή του Καλοκαιριού
Σαλάτα, η τροφή του Καλοκαιριού

Σαλάτα, η τροφή του Καλοκαιριού

0

Καλοκαίρι προ των πυλών και έφθασε η ώρα να σκεφθούμε ξανά τη διατροφή μας. Η καλύτερη επιλογή τους θερμούς μήνες είναι πάντα μία σαλάτα.

Μπορεί μάλιστα μια σαλάτα να αποτελεί πλήρες και υγιεινό γεύμα προσθέτοντας υδατάνθρακες (λαχανικά και αρτοπαρασκευάσματα),  πρωτείνες, φυτικές ή ζωικές, και λίπος σε μορφή ελαιόλαδου ή dressing.

Για μια γευστική σαλάτα επιλέξτε:

-Λαχανικά ωμά (μαρούλι, λάχανο, ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι κλπ).

-Λαχανικά βραστά (κολοκύθια, πατάτες, καρότα κλπ).

-Λαχανικά ψητά (μελιτζάνες, κολοκύθια, πιπεριές κλπ).

-Όσπρια νερόβραστα (φακές, κόκκινα φασόλια, μαυρομάτικα φασόλια, αρακά κλπ).

-Φρούτα (πορτοκάλι, μήλο, αχλάδι, φράουλες, ακτινίδιο κλπ).

-Γαλακτοκομικά, τυρί ή γιαούρτι.

-Κρουτόν ή φρυγανιές ή παξιμάδια ή κομμάτια ψωμί.

-Ξηρούς καρπούς.

-Αβγά βραστά ή ποσέ.

-Αλλαντικά βραστά ή ψητά ή τηγανισμένα (γαλοπούλα, παριζάκι, λουκάνικο, προσούτο κλπ).

-Οποιοδήποτε κρέας βραστό ή ψητό ή τηγανητό σε κομματάκια.

-Οποιοδήποτε ψάρι βραστό ή ψητό ή παστό ή καπνιστό σε κομματάκια.

Ελαιόλαδο ή dressing

Ιδανικό είναι το παρθένο ελαιόλαδο με λεμόνι ή ξύδι αλλά μπορεί να επιλέξει κανείς και κάποιο έτοιμο dressing του εμπορίου.