Home Διατροφή Φθινόπωρο η εποχή του κάστανου!
Φθινόπωρο η εποχή του κάστανου!

Φθινόπωρο η εποχή του κάστανου!

0

Το Φθινόπωρο είναι η εποχή του κάστανου. Αν έχετε παιδιά πηγαίνετε με την οικογένειά σας να απολαύσετε την εξοχή και γιατί όχι; Να μαζέψετε κάστανα!

Πολύ πιο εύκολα βέβαια θα βρείτε ωραιότατα κάστανα στην αγορά. Αγοράζετε βρώσιμα κάστανα, σταυρώνετε με ένα μαχαίρι στο μυτερό τους άκρο και τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ανοίξει το κέλυφος και να μαλακώσει στο εσωτερικό τους. Αφαιρέστε το κέλυφος και προσθέστε λίγο βούτυρο και αλάτι.

Διατροφική αξία

Σχετικά χαμηλά σε θερμίδες τα κάστανα είναι πλούσια σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και φυτοχημικές ουσίες, αποτελούν καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, πηγή καλίου και περιέχουν σημαντικές ποσότητες χαλκού, μαγγανίου και σεληνίου, συστατικά που παίζουν σημαντικό ρόλο σε αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις αντιδράσεις του οργανισμού.Αν και ξηροί καρποί, είναι πλούσια σε βιταμίνη C και περιέχουν και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως το φολικό οξύ.

Προς αναζήτηση…

Ξεκινήστε από την επιλογή του σωστού ρουχισμού, όπως μακρύ παντελόνι, αδιάβροχο μπουφάν και μπότες με σκληρή σόλα -ο κίνδυνος ολίσθησης σε βρεγμένα φύλλα είναι πολύ υψηλός- και για να συλλέξετε τα κάστανα θα χρειαστείτε ψάθινα καλάθια ώστε να επιτρέψετε στους καρπούς να αναπνέουν.

Καλό Σαββατοκύριακο!