1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του Μπόρις Τζόνσον
Βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του Μπόρις Τζόνσον

Βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του Μπόρις Τζόνσον

0

Η υγεία του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον παρουσιάζει βελτίωση, παραμένει ωστόσο για τρίτη ημέρα σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου του Λονδίνου, αφού προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό. Σύμφωνα με τη «Ντάουνινγκ Στριτ» ο Τζόνσον αντιδρά καλά στη θεραπευτική αγωγή, ενώ η κατάστασή του παραμένει σταθερή. Ο πρωθυπουργός, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σεντ Τόμας της πρωτεύουσας, δεν εκτελεί τα καθήκοντά του, αλλά έχει τη δυνατότητα να έρχεται σε επαφή με όποιον χρειάζεται, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανέφερε ότι η σύσκεψη για την αναθεώρηση των κανόνων περιορισμού της κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθεί κανονικά την ερχόμενη εβδομάδα, προειδοποιώντας ωστόσο το κοινό ότι η διατήρηση των μέτρων καθίσταται αναγκαία σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Η χώρα κατέγραψε την Τετάρτη τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων –936 νεκροί σε ένα 24ωρο– και 55.242 κρούσματα. Από την αρχή της πανδημίας, 6.159 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βρετανία, ως αποτέλεσμα του COVID-19. Ερωτηθείς το βράδυ της Τρίτης για την αναπλήρωση του πρωθυπουργού, ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ τόνισε ότι θα αναπληρώσει τον Τζόνσον όπου χρειαστεί και ότι στο μεταξύ οι αποφάσεις θα λαμβάνονται συλλογικά από το υπουργικό συμβούλιο. «Εχουμε λάβει πολύ ακριβείς εντολές από τον πρωθυπουργό και βασιζόμαστε στο πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης που διακρίνει το υπουργικό συμβούλιο», τόνισε.

Σχετικά τέλος με το ενδεχόμενο άρσης των απαγορεύσεων στην κυκλοφορία στο Λονδίνο απέκλεισε, χθες, ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Σαντίκ Καν, υπογραμμίζοντας ότι η έξαρση της πανδημίας αναμένεται σε δέκα ημέρες με δύο εβδομάδες. Ο Καν κάλεσε τους πολίτες να αντισταθούν στον πειρασμό να βγουν στα πάρκα κατά το εορταστικό τριήμερο του Πάσχα, καθώς τη Δευτέρα 224 άνθρωποι κατέληξαν εξαιτίας του COVID-19 σε νοσοκομεία του Λονδίνου.


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά