1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών/τριών
Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών/τριών

Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών/τριών

0

Η Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών/τριών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου σε όλον τον κόσμο, με αφορμή την επέτειο της γέννησης της Florence Nightingale, πρωτοπόρου της σύγχρονης νοσηλευτικής. Ο εορτασμός αυτός αποτελεί επίσης μια ευκαιρία για να τιμηθεί η συμβολή των νοσηλευτών και των μαιών στην κοινωνία. Βρίσκονται κοντά στον ασθενή ανά πάσα στιγμή, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και ανταποκρίνονται άμεσα σε επείγουσες ανάγκες, στην επιδείνωση της κλινικής εικόνας και σε απρόβλεπτες καταστάσεις που συχνά προκύπτουν στα νοσοκομεία.

 

Η φετινή Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών/τριών θα πρέπει να μας θυμίσει την αποτελεσματική ανταπόκριση των νοσηλευτών και των μαιών στις σύγχρονες απαιτήσεις, καθώς και το ρόλο που διαδραματίζουν στην υγεία του ελληνικού πληθυσμού. Με αυτό το απλό γράφημα, η GE Healthcare θέλει να τους ευχαριστήσει για τη φροντίδα που παρέχουν καθημερινά, την αφοσίωσή τους και τον επαγγελματισμό τους.

Νοιαζόμαστε για αυτούς που μας φροντίζουν

Γνωρίζατε ότι η Ελλάδα έχει τον υψηλότερο αριθμό ιατρών και ταυτόχρονα τον χαμηλότερο αριθμό νοσηλευτών ανά 1.000 κατοίκους στην ΕΕ1; Γνωρίζατε ότι κάθε χρόνο στην Ελλάδα γεννιούνται σχεδόν 90.000 παιδιά2; Γνωρίζατε ότι κατά μέσο όρο αντιστοιχούν περίπου 3 άτομα νοσηλευτικού προσωπικού ανά 1.000 κατοίκους στην Ελλάδα3;
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το νοσηλευτικό, το ιατρικό, το παραϊατρικό και το τεχνικό προσωπικό, καθώς και όσοι εργάζονται στο σύστημα υγείας, πέρα από την καθημερινή βοήθεια που παρέχουν σε εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, έχουν το δικαίωμα να:

ΑΝΑΠΑΥΟΝΤΑΙ
Να κάνουν συχνά διαλείμματα κατά τις εργάσιμες ώρες και όχι μόνο όταν αισθάνονται εξασθενημένοι

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ
Όταν δέχονται επιθετική ή αγενή συμπεριφορά από έναν ασθενή, την οικογένεια του ασθενούς ή τους ανωτέρους τους

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ
Τόσο εντός όσο και εκτός του χώρου εργασίας τους

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ
Διατηρώντας τη σωματική και ψυχική τους υγεία

ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ
Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, καθώς και κατά τον ελεύθερο χρόνο τους

Πηγές:
1. Ευρωπαϊκή Επιτροπή 2. ΕΛΣΤΑΤ
3. OECD

 


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά