1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Δωρεά κέντρου ακτινοθεραπείας από το ΙΣΝ
Δωρεά κέντρου ακτινοθεραπείας από το ΙΣΝ

Δωρεά κέντρου ακτινοθεραπείας από το ΙΣΝ

0

Το κενό που υπήρχε σε ότι αφορά τις υπηρεσίες ακτινοθεραπείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καλύπτεται με τη δημιουργία Κέντρου Ακτινοθεραπείας στην Τρίπολη με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχου.

Υπενθυμίζεται ότι το ΙΣΝ θα επιχορηγήσει την κατασκευή νέου νοσοκομείου στη Σπάρτη σε σχέδια του διάσημου αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο.

Η είδηση για το Κέντρο Ακτινοθεραπείας προέκυψε από τη συνάντηση του  περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη και τον διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, Αναστάσιο Τζανή, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Βλάση, ο οποίος είναι γιατρός.

Στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκαν τα προβλήματα του τομέα υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εστιάζοντας στις ελλείψεις  υγειονομικού προσωπικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού.  Από την συζήτηση επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα της κοινής προσπάθειας για τη βελτίωση της εικόνας των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκα, η Περιφέρεια  έχει προχωρήσει μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου  στην διάθεση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για την ανασυγκρότηση των Κέντρων Υγείας, αλλά και την αγορά 20 ασθενοφόρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένεται με νέο ΕΣΠΑ να καλυφθεί η δαπάνη 9 εκατομμυρίων ευρώ για τον τομέα της υγείας προκειμένου να συμπεριληφθούν έργα, που αφορούν νέες πτέρυγες νοσοκομείων, καθώς και η αγορά ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων.

Επίσης συμφωνήθηκε να υπάρξει έγγραφη ενημέρωση από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ να τον για τις ανάγκες που υφίστανται, ώστε η Περιφέρεια να συνδράμει στην κάλυψή τους.

Πηγή: pna.gr


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά