1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Η αγνή δύναμη των φυτών-Αρωματοθεραπεία
Η αγνή δύναμη των φυτών-Αρωματοθεραπεία

Η αγνή δύναμη των φυτών-Αρωματοθεραπεία

0

Τι ακριβώς είναι η Αρωματοθεραπεία; Είναι αποτελεσματική η δράση της; Κλινικές μελέτες επιβεβαιώνουν συνεχώς το γεγονός ότι συγκεκριμένα αιθέρια έλαια έχουν μια ισχυρή και σωματική δράση.

Η αρωματοθεραπεία συνδυάζει το μασάζ με τα αιθέρια φυτικά έλαια κι αυτά με τη σειρά τους ανακουφίζουν, χαλαρώνουν, διεγείρουν, ρυθμίζουν τις σωματικές λειτουργίες καθώς μερικά από αυτά έχουν ισχυρή αντιβιοτική, αντιμικροβιακή, αντιμυκητιακή και αντισηπτική δράση.

Μελέτες που έγιναν στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας έχουν ήδη ανακαλύψει ότι το έλαιο τεϊόδεντρου είναι ένας παράγοντας που καταπολεμά τους ιούς και τα μικρόβια, αρκετά ισχυρός ώστε να σκοτώσει τον staphylococcus Aureus, ένα βακτήριο διαδεδομένο στα νοσοκομεία , που προκαλεί ακόμη και θανατηφόρες μολύνσεις.

Οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα δεκτικές στην Αρωματοθεραπεία , πιθανότατα επειδή έχουν οξεία και λεπτή αίσθηση της όσφρησης.

Η Βάλερι Αν Γουόργοντ δήλωνε ότι δεν έχουμε μόνο προτιμήσεις ανάλογα με τον τύπο της προσωπικότητάς μας, αλλά μπορούμε να εισπνεύσουμε ή να κάνουμε μασάζ στον εαυτό μας με αιθέρια έλαια για να αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές πλευρές του ψυχικού μας κόσμου.


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά