1. Home
  2. Ομορφιά
  3. Θέλεις πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά; Δες πώς θα τα αποκτήσεις χωρίς βαφή
Θέλεις πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά; Δες πώς θα τα αποκτήσεις χωρίς βαφή

Θέλεις πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά; Δες πώς θα τα αποκτήσεις χωρίς βαφή

0

Ο ήλιος και οι ανεβασμένες θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών μάς κάνουν να ανυπομονούμε για το καλοκαίρι, τις βόλτες στις παραλίες και τα ξανοιγμένα μαλλιά από τον ήλιο.

Αν δεν μπορείς να περιμένεις μέχρι το καλοκαίρι, όμως, για να γίνουν τα μαλλιά σου… ηλιοκαμμένα και δεν θέλεις να τα επιβαρύνεις με κάποιο χημικό σκεύασμα, τότε δοκίμασε τους παρακάτω φυσικούς τρόπους για να τα καταφέρεις.

Χαμομήλι

Πριν από εμάς το χρησιμοποιούσαν οι μαμάδες αλλά και οι γιαγιάδες μας. Το χαμομήλι είναι ο πιο ήπιος τρόπος να ανοίξεις φυσικά τα μαλλιά σου αν και λειτουργεί σε μαλλιά που είναι ξανθά, καστανόξανθα ή ανοιχτά καστανά. Βράσε χαμομήλι, λοιπόν και άφησέ το να κρυώσει. Έπειτα, πέρασε το με ένα πινέλο στα μαλλιά σου, από τη ρίζα μέχρι τις άκρες ή μεμονωμένα κάποιες τούφες που θες να ανοίξουν περισσότερο. Άφησέ τα να στεγνώσουν στον ήλιο και επανάλαβε το τρικ καθημερινά για τουλάχιστον 3 εβδομάδες.

Μέλι

Το μέλι μπορεί να είναι γνωστό για τις ενυδατικές του ιδιότητες, γνώριζες όμως πως έχει και την ικανότητα να ανοίγει το χρώμα των μαλλιών; Φτιάξε ένα μείγμα από μια μεγάλη κουταλιά μέλι και ένα φλιτζάνι νερό ή ξύδι και άπλωσέ το στα μαλλιά σου. Πιάσε τα μαλλιά σου με ένα κλάμερ, κάλυψέ τα με ένα σκουφάκι, πέσε για ύπνο και λούσου το επόμενο πρωί! Δοκίμασέ το 1-2 φορές την εβδομάδα μέχρι να δεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Λεμόνι

Άλλο ένα διάσημο συστατικό για DIY μάσκες, το λεμόνι, είναι επίσης και το πιο “επικίνδυνο”. Βλέπεις, το λεμόνι έχει την ιδιότητα να ξηραίνει τα μαλλιά και να προκαλεί σπασίματα και ψαλίδα. Για να το χρησιμοποιήσεις με ασφάλεια, λοιπόν, ανάμειξε 1/4 της κούπας ζεστό νερό με μια ολόκληρη κούπα χυμό λεμονιού και πρόσθεσε λίγο ενυδατικό λάδι. Ψέκασε τα μαλλιά σου με το μείγμα και βγες στον ήλιο. Επανάλαβε τη διαδικασία ανά μισή ώρα για ακόμη μεγαλύτερο ξάνοιγμα των μαλλιών σου. Ωστόσο, μην εφαρμόσεις αυτό το τρικ πάνω από μία φορά την εβδομάδα!

Κανέλα

Αν έχεις φυσικά μέτρια ή σκούρα καστανά μαλλιά, τότε η κανέλα θα σε βοηθήσει να τα φωτίσεις. Βρέξε τα μαλλιά σου και άπλωσε μια λεπτή στρώση conditioner. Φτιάξε μια παχύρρευστη πάστα από κανέλα και λίγο νερό και “βάψε με αυτό τα μαλλιά σου από τη ρίζα μέχρι τις άκρες. Άφησε το στα μαλλιά για τουλάχιστον μισή ώρα και ξέβγαλε. Μπορεί αυτή η μέθοδος να θέλει περισσότερο χρόνο και υπομονή όμως, πίστεψέ μας, θα σε ανταμείψει με το πιο όμορφο φυσικό χρώμα που είχες ποτέ!


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά