1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. ΠΟΕΔΗΝ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
ΠΟΕΔΗΝ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

ΠΟΕΔΗΝ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

0

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε στάση εργασίας και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας ,-σήμερα, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου- το Επικουρικό προσωπικό που συμμετείχε στο διαγωνισμό 2Κ.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ. προκειμένου να μεταφερθεί στην ηγεσία του Υπουργείου το αίτημα να μην ληφθούν υπ’ όψιν οι μη σύννομες βεβαιώσεις προϋπηρεσίας που έχουν χορηγηθεί σε χιλιάδες υποψήφιους.

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ χορήγησε χιλιάδες τέτοιες παράνομες βεβαιώσεις.

Αξιοσημείωτο είναι ότι για τις 1116 θέσεις κατατέθηκαν 55.406 αιτήσεις. Από το ΑΣΕΠ εκδόθηκαν 10.000 ονόματα με αλφαβητική σειρά για τις εν λόγω θέσεις και τώρα υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που δήλωσαν στις αιτήσεις τους.

Σε αυτά δεν εμφανίζεται η πλειοψηφία των υπηρετούντων επικουρικών παρά την αυξημένη μοριοδότηση που διαθέτουν, σύμφωνα με την ομοσπονδία.

Ωστόσο, μικρές πιθανότητες έχουν να βρεθούν στους καταλόγους  επιτυχόντων, λόγω των ψεύτικων βεβαιώσεων προϋπηρεσίας.

«Οι Επικουρικοί υπάλληλοι συμμετείχαν στον εν λόγω διαγωνισμό με αυξημένη μοριοδότηση με βάση το ν.4571/2018 άρθρο 17 (20 μόρια Χ 48 μήνες)» εξηγεί η ΠΟΕΔΗΝ.

Υπενθυμίζεται ότι η ομοσπονδία πραγματοποίησε παράσταση στο ΑΣΕΠ και ενημέρωσε τη Διοίκησή του ότι «πολλοί εκ των υποψηφίων του διαγωνισμού έχουν στα χέρια τους ψεύτικες βεβαιώσεις προϋπηρεσίας ως επικουρικό προσωπικό και θα πρέπει σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας να ζητηθούν νέες».

Η ΠΟΕΔΗΝ καταλογίζει ευθύνες στο ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ)  και σε άλλες υγειονομικές μονάδες ότι χορήγησαν χιλιάδες μη σύννομες βεβαιώσεις σε μη δικαιούχους και ως εκ τούτω δικαιούνται την αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας, αλλοιώνοντας έτσι τη σειρά κατάταξης.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά από το ΑΣΕΠ να μην ληφθεί υπ όψιν καμία βεβαίωση και να ζητηθούν νέες με την αυστηρή σύσταση του Υπουργείου Υγείας να είναι λεπτομερώς ελεγμένες.


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά