1. Home
  2. Το
  3. πρωτοσέλιδο
  4. Σε επαγρύπνηση για τον κορονοϊό
Σε επαγρύπνηση για τον κορονοϊό

Σε επαγρύπνηση για τον κορονοϊό

0

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων συνιστά απαγρύπνηση στον εντοπισμό εισαγόμενων κρουσμάτων του κορονοϊού από την Κίνα προς τις χώρες της Ε.Ε. και προειδοποιεί ότι τυχόν καθυστερημένη ανίχνευση περιστατικών συνεπάγεται ότι αυξάνεται ο κίνδυνος της δευτερογενούς μετάδοσης.

Σε σημερινή της ανακοίνωση η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός ανήλθαν σε 2.744  μετά τον εντοπισμό 769 νέων κρουσμάτων. Περίπου 50.000.000 άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα  στην Κίνα.

Πάντως, δεν επιβεβαιώθηκε κανένας νέος θάνατος πέραν της επαρχίας Χουμπέι, την  εστία της μόλυνσης.

Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν, ότι απομόνωσαν επιτυχώς τον νέο κορονοϊό σε δείγματα που έλαβαν από την ιχθυαγορά της πόλης Wuhan.

Η επιδημία εξαπλώνεται και στο εξωτερικό καθώς επιβεβαιώθηκε νέο κρούσμα σε Καναδά και άλλα ύποπτα σε Γερμανία και Αυστρία.

Στις ΗΠΑ τουλάχιστον 5 είναι τα κρούσματα του νέου κορονοϊού, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για περίπου 100 ασθενείς.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας σκοπεύει να έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διευθετήσεις προκειμένου να γίνει τουλάχιστον μία πτήση τσάρτερ,  αύριο Τρίτη, με την οποία θα μπορέσουν να επαναπατριστούν Ιάπωνες υπήκοοι από την Wuhan.

Όπως επεσήμανε ο Υπουργός Υγείας, στη χώρα μας λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.

 

 


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά