Home Επικαιρότητα 18η Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης
18η Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης

18η Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης

0

 

18 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης

Ο συνδυασμός MF11RCE® και υαλουρονικού οξέος ως πρώτη επιλογήγια την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων

Σχεδόν 2 εκατομμύρια γυναίκες στην Ελλάδα στην κρίσιμη ηλικία

Σημαντική η πρόωρη αναγνώριση των συμπτωμάτων

Η καθιέρωση της 18ης Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης από τη Διεθνή Εταιρεία Εμμηνόπαυσης (International Menopause Society)αναδεικνύει την ανάγκη της ευαισθητοποίησης και της σωστής ενημέρωσης αναφορικά με ένα πρόβλημα που έχει πλέον λύσεις. Σύμφωνα με κλινικές μελέτες του Ινστιτούτου Karl Landsteiner το οποίο ειδικεύεται στην γυναικολογία, οι ισοφλαβόνες MF11RCE® προτείνονται ως πρώτη επιλογή για την αντιμετώπιση των εμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων.

Αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό καθώς αφορά ένα πολύ μεγάλο πληθυσμό γυναικών αφού  είναι πλέον δεδομένο ότι τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης μπορεί να απασχολούν γυναίκες από 40 έως 65 ετών, οι οποίες στην Ελλάδα πλησιάζουν τα δύο εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Εκτός όμως από τα ενοχλητικά συμπτώματα, έχει παρατηρηθεί ότι στην ηλικία των 50 ετών, τα επίπεδα του υαλουρονικούοξέος στο σώμα κυμαίνονται μόνο στο 45% της αρχικής τιμής, γεγονός που επηρεάζει και την όψη του δέρματος.

«Η εμμηνόπαυση δεν εμφανίζεται ξαφνικά», σημειώνει ο Γιώργος Αναγνωστάκος Dr. Κλινικής Φαρμακολογίας και ιδρυτής της Fertilland Pharma, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή καινοτόμων, αποτελεσματικών και ιδιαίτερα εύχρηστων σκευασμάτων που αφορούν στην αναπαραγωγική ιατρική και στην γενικότερη υγεία της γυναίκας. «Είναι πλέον γνωστό ότι τα πρώτα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης κάνουν την εμφάνισή τους περίπου 5 έως 10 χρόνια πριν την τελευταία περίοδο (προεμμηνόπαυση), ενώ η τελευταία φάση της εμμηνόπαυσης ολοκληρώνεται σε πολλές περιπτώσεις στην ηλικία των 65 (μετεμμηνόπαυση). Φυσικά, η συχνότητα και η ένταση των εμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων μπορεί να διαφέρει σημαντικά από γυναίκα σε γυναίκα, όμως τα δεδομένα αυτά ανατρέπουν την κοινή αντίληψη, σύμφωνα με την οποία η εμμηνόπαυση αποτελεί μια σύντομη περίοδο στη ζωή της γυναίκας η οποία πλησιάζει, ή βρίσκεται στην 5η δεκαετία της ζωής της. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να προτείνουμε στην Ελληνίδα μια αξιόπιστη, χωρίς ορμόνες και δοκιμασμένη στην Ευρώπη λύση με βάση τις ισοφλαβόνες MF11RCE® και το υαλουρονικό οξύ. Για τη γυναίκα στην εμμηνόπαυση, το συμπλήρωμα διατροφής Menopearl®   προσφέρει μια μοναδική 2 σε 1 λύση, καθώς μειώνει τα ενοχλητικά συμπτώματα ενώ παράλληλα ρυθμίζει την υγρασία των βλεννογόνων».

Η εμμηνόπαυση αποτελεί μεν φυσική και αναπόφευκτη εξέλιξη στη ζωή των γυναικών, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να συμβιβάζονται με τα ενοχλητικά συμπτώματα τα οποία πρέπει να τα αναγνωρίζουν εγκαίρως. Η ευαισθητοποίηση και η σωστή πληροφόρηση είναι το πιο σημαντικό βήμα, ώστε να μπορέσουν οι γυναίκες να αντιμετωπίσουν κατάλληλα και σε αρχικό στάδιο τις αλλαγές που συμβαίνουν τόσο στο σώμα και την εμφάνισή τους, όσο και στην ψυχολογία τους.

Το MF11RCE® είναι ένα εκχύλισμα από επιλεγμένα κόκκινα τριφύλλια με ακριβώς προσδιορισμένη και αυστηρά ελεγμένη αναλογία των τεσσάρων πιο σημαντικών ισοφλαβονών: Φορμονονετίνη, ΒιοχανίνηΑ, Γενιστεϊνη και Δαϊδζείνη. Το συγκεκριμένο εκχύλισμα παράγεται στη Γερμανία, ενώ υπόκειται σε αυστηρή διαδικασία τυποποίησης στην Ελβετία. Πολλαπλές κλινικές δοκιμές του συνδυασμού MF11RCE® και υαλουρονικού οξέος έδειξαν ότι συντελεί σε σημαντική μείωση των εξάψεων και των νυχτερινών εφιδρώσεων. Η προσθήκη του υαλουρονικούοξέος βοηθάει στη λίπανση των αρθρώσεων, βελτιώνοντας αισθητά τα προβλήματα των αρθρώσεων.Ακόμη, η συστηματική λήψη υαλουρονικού οξέος συνεισφέρει στην νεανική όψη του δέρματος και των μαλλιών.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις της χορήγησης ισοφλαβονών σε ορμονοεξαρτώμενους ιστούς, όπως ο μαστός, η μήτρα ή ο θυρεοειδής αδένας.

Σχετικά με την εμμηνόπαυση

Η εμμηνόπαυση χαρακτηρίζεται από μείωση του επιπέδου των οιστρογόνων, μεταξύ άλλων, και εκδηλώνεται κλινικά με τη μορφή καταθλιπτικών διαθέσεων και άγχους, κόπωσης, διαταραχών του ύπνου, μεταβολών της διάθεσης, εξάψεων, εφίδρωσης, ξηρότητας του δέρματος και των βλεννογόνων (π.χ. κολπική ξηρότητα), πόνου κατά τη σεξουαλική επαφή, απώλειας λίμπιντο, αλλαγής στην κατανομή σωματικού λίπους, αύξησης βάρους, αρθραλγίας και άλλων συμπτωμάτων.

Σχετικά με το Karl Landsteiner Institute for cell-focused therapy in gynaecology

H επιστημονική δραστηριότητα του Karl Landsteiner Institute for cellfocused therapy in gynaecologyαναπτύσσεται όλο και περισσότερο προς την κατεύθυνση της κυτταροθεραπείας στον τομέα της γυναικολογίας. Ένα ακόμη μακροχρόνιο πεδίο έρευνας του Ινστιτούτου αποτελεί η θεραπεία των εμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων με το τυποποιημένο εκχύλισμα τριφυλλιού MF11RCE®. Το συγκεκριμένο Ινστιτούτο αποτελεί κομμάτι του Karl Landsteiner Society, ενός ανεξάρτητου επιστημονικού ιδρύματος που περιλαμβάνει 61 Ινστιτούτα, τα οποία καλύπτουν σχεδόν όλους τους τομείς της ιατρικής.

Σχετικά με την Fertilland Pharma

Ως αξιόπιστος εμπειρογνώμονας στον τομέα της αναπαραγωγικής υγείας και της υγείας της γυναίκας, δεσμευμένος σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στο ζήτημα της γονιμότητας του ανθρώπου, η Fertilland Pharma είναι μια εταιρεία αφιερωμένη στην επιλογή και διανομή καινοτόμων θεραπειών για ασθενείς με προβλήματα υπογονιμότητας και στην υποστήριξη και καθοδήγηση ασθενών σε όλη αυτή την διαδικασία.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΣ Γ. ΙΚΕ | FERTILLAND PHARMA

Λ.ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 2-4 11527 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ:2107474755

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

Αρ.Γνωστοποίησης ΕΟΦ: 44320/09.04.2019

To προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης.