
Coffee-Island: Επενδύει σε νέα προϊόντα μέσω της Coffe-eco
Η Coffee Island παραμένοντας αφοσιωμένη στην υλοποίηση δράσεων που ενισχύουν το κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, ανακοινώνει την επιχειρηματική επένδυση στην καινοτόμο εταιρία συλλογής και επεξεργασίας υπολειμμάτων καφέ espresso, Coffe-eco. Η σύμπραξη των δύο εταιριών θα οδηγήσει στη δημιουργία της πρώτης βιομηχανικής μονάδας στη Ν. Ευρώπη που επεξεργάζεται και επαναχρησιμοποιεί υπολείμματα καφέ espresso, για την παρασκευή νέων προϊόντων και μάλιστα καλλυντικών.
Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, η Coffe-Eco προβλέπεται ότι θα προβεί στην επεξεργασία πενήντα τόνων υπολειμμάτων καφέ, που προέρχονται από τα καταστήματα της Coffee Island, και τα οποία προορίζονται για την παραγωγή πρώτων υλών για καλλυντικά, βιοπλαστικά, βιοκαύσιμα και εδαφοβελτιωτικά υλικά. To εργοστάσιο έχει ήδη ξεκινήσει να δημιουργείται στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών και η επένδυση στα ολοκληρωθεί σταδιακά μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς αυτή την περίοδο η μονάδα εξοπλίζεται με τον απαιτούμενο μηχανολογικό εξοπλισμό.
Η startup από την πλευρά της έχει ήδη δειγματίσει την πρώτη ύλη που παράγει από υπολείμματα καφέ με την μορφή εκχυλίσματος σε σημαντικές εταιρείες καλλυντικών με παραγωγική δραστηριότητα στην Ελλάδα, έχοντας ως απώτερο στόχο την δημιουργία τελικού προϊόντος και τη σύναψη συνεργασιών. Μεταξύ των εταιρειών που έχουν λάβει δείγματα είναι οι Apivita, Korres, Frezyderm, Dust & Cream. Ένα από τα πρώτα προϊόντα που δημιουργήθηκε μέσω της σύμπλευσης των δύο εταιρικών οντοτήτων είναι ένα lip balm που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο και θα το συνυπογράφουν η Coffee Island με την Coffe-Eco.
Στόχος της Coffee Island είναι, αφενός να αξιοποιήσει τα υπολείμματα του καφέ, αφετέρου να εμπορευτεί καλλυντικά στην ελληνική αλλά και στη διεθνή αγορά μέσω της συνεργασίας αυτής. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Coffe-eco, πραγματοποιείται από τον Βαγγέλη Λιόλιο, βασικό μέτοχο της Coffee Island και τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας καφεστίασης, μέσω της εταιρείας Nimbus Capital που έχουν συστήσει. Πίσω από τη σύσταση της νεοφυούς Coffe-eco βρίσκονται οι επιχειρηματίες Aλέξης Πάντζιαρος και Μάριος Βλαχογιάννης. Η εν λόγω εταιρεία μέσα από την αξιοποίηση των υπολειμμάτων καφέ δημιουργεί καινοτόμες και διαφοροποιημένες συνταγές καλλυντικών.
Το 2022 η Coffee Island έκλεισε με τζίρο που ανήλθε στα 36 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η δυναμική του τζίρου που αναπτύχθηκε την περασμένη χρονιά από το σύνολο το δικτύου των καταστημάτων που λειτουργούν υπό την ταμπέλα της, ανήλθε στα 155 εκατομμύρια ευρώ. Επισημαίνεται ότι τα 235 από αυτά λειτουργούν στην περιφέρεια, ενώ συνολικά το δίκτυό της αριθμεί 32 σημεία. Η εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται και εκτός Ελλάδας, έχει σχεδιάσει τη σύσταση τεσσάρων νέων καταστημάτων σε Μεγάλη Βρετανία και Αίγυπτο. Εκτός Ελλάδας η εταιρεία διατηρεί 55 καταστήματα, εκ των οποίων τα 43 λειτουργούν στη Κύπρο ενώ δραστηριοποιείται επίσης στην Αίγυπτο, στο Ντουμπάι, στο Λονδίνο, στο Βουκουρέστι, στη Γενεύη και στο Τορόντο.