1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Ανακοίνωση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου για τον «ψευτογιατρό»
Ανακοίνωση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου για τον «ψευτογιατρό»

Ανακοίνωση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου για τον «ψευτογιατρό»

0

Δεν υπάρχει καμια επίσημη καταγγελία για τον «ψευτογιατρό» από την Ελλάδα, ούτε και αποτελεί μέλος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ, ο οποίος καλεί τους πολίτες να είναι πιο προσεκτικοί και επιφυλακτικοί και να μην διστάζουν να καταγγέλλουν περιπτώσεις που εγείρουν υποψίες.

Σε ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει:

«Η μάχη του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) εναντίον του τσαρλατανισμού είναι διαρκής και αταλάντευτη. Η σύλληψη του «ψευτογιατρού» στην Ελλάδα και οι απανωτές αποκαλύψεις για τη δράση του μας συγκλονίζουν.Ο συγκεκριμένος δεν είναι μέλος του Συλλόγου και ουδέποτε είχαμε δεχθεί οποιαδήποτε καταγγελία που να συνδέεται μαζί του. Εάν κάτι τέτοιο προκύψει τότε, σε συνεργασία με την Αστυνομία θα χειριστούμε την κατάσταση. Αλλωστε έχουμε άριστη συνεργασία με την Αστυνομία, στην οποία παραπέμπουμε τις όποιες υποθέσεις υποπέσουν στην αντίληψή μας.

Αυτό που μας ανησυχεί ως ΠΙΣ, είναι πως παρόμοια φαινόμενα παρατηρούνται και στην Κύπρο. Για ακόμη μια φορά καλούμε τους συμπολίτες μας να είναι πιο προσεκτικοί και επιφυλακτικοί και να μην διστάζουν να καταγγέλλουν περιπτώσεις που εγείρουν υποψίες.

Δυστυχώς επιτήδειoι καραδοκούν και εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο και την απόγνωση ασθενών, καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες για θεραπείες, φτάνοντας στα όρια του τσαρλατανισμού.

Σε περίπτωση αμφιβολίας οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται είτε στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο είτε στους τοπικούς Ιατρικούς Συλλόγους προκειμένου να διαπιστώσουν αν πράγματι κάποιος είναι νόμιμος γιατρός ή όχι.Ως ΠΙΣ συστήνουμε στους χρόνιους πάσχοντες να μην εγκαταλείπουν τις θεραπείες που προτείνονται από το θεράποντα γιατρό τους.

Όλοι οι γιατροί οφείλουν να είναι εγγεγραμμένοι υποχρεωτικά στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο ο οποίος εκδίδει και τις άδειες ασκήσεως επαγγέλματος. Σε περίπτωση που οποιοδήποτε πρόσωπο αντιληφθεί ή υποψιαστεί εξαπάτηση του, μπορεί άμεσα να ενημερώνει τον ΠΙΣ στο email: cyma@pis.cyma.org.cy. Μόνο μαζί μπορούμε να νικήσουμε την επικίνδυνη δράση επιτήδειων ‘ψευτοθεραπευτών’».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελληνικές Αρχές αναμένεται να υποβάλουν τα επόμενα 24ωρα αίτημα προς τις κυπριακές Αρχές για να λάβουν κατάθεση από Κύπριο ασθενή, διερευνώντας την υπόθεση του 47χρονου «ψευτογιατρού», ο οποίος υποσχόταν θεραπεία σε ασθενείς με βαριά νοσήματα.


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά