1. Home
  2. Ομορφιά
  3. Βλεφαροπλαστική: Νεανικό βλέμμα σε 1-2 ώρες, για άνδρες και γυναίκες.
Βλεφαροπλαστική: Νεανικό βλέμμα σε 1-2 ώρες, για άνδρες και γυναίκες.

Βλεφαροπλαστική: Νεανικό βλέμμα σε 1-2 ώρες, για άνδρες και γυναίκες.

0

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι αυτή, κατ’ εξοχήν, που μαρτυρά την ηλικία μας. Όσο δύσκολο φαίνεται, όμως, να εξαλείψουμε αυτή την «κουρασμένη» εικόνα μόνο με καλλυντικές κρέμες, τόσο εύκολο είναι να το πετύχουμε με τη βλεφαροπλαστική.

Ιδίως σε προχωρημένες περιπτώσεις όπου υπάρχει χαλάρωση του δέρματος στα άνω και κάτω βλέφαρα ή ακόμη και σακούλες, η βλεφαροπλαστική είναι εκείνη που μπορεί να διορθώσει οριστικά το πρόβλημα, αναδεικνύοντας ένα ανανεωμένο πρόσωπο, με νεανικό βλέμμα που δεν παρουσιάζει σημάδια γήρανσης.

Η αρχή μπορεί να γίνει με κρέμες και μπότοξ

«Φυσικά, η αποκατάσταση της εικόνας σε ένα πρόσωπο που εμφανίζει σημάδια γήρανσης στην περιοχή των ματιών ξεκινώντας από τις πιο ήπιες μεθόδους, έχει να κάνει με τη χρήση ειδικών καλλυντικών και φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα οποία βελτιώνουν την εικόνα του δέρματος αντιμετωπίζοντας σε ένα ποσοστό δυσχρωμίες, διαταραχές μικροκυκλοφορίας και οιδήματα», παρατηρεί ο ιατρός πλαστικής-επανορθωτικής χειρουργικής κ. Θάνος Κοντογιάννης. «Σημαντική βελτίωση τα τελευταία χρόνια προσφέρει η χρήση ενέσιμων θεραπειών με botox, επιτυγχάνοντας έτσι να τεντώσει το δέρμα στην περιοχή γύρω από τα μάτια, διώχνοντας ρυτίδες και δείχνοντας μια νεανική όψη. Σε προχωρημένες περιπτώσεις, όμως, όπου υπάρχει χαλάρωση του δέρματος στα άνω βλέφαρα, καταφεύγουμε στη βλεφαροπλαστική, η οποία διορθώνει για πάντα το πρόβλημα της χαλάρωσης του δέρματος και τις σακούλες στα κάτω βλέφαρα.»

Η συμβολή του Laser

Πολλές φορές, οι προαναφερθέντες τρόποι μπορούν να συνδυαστούν και με τη βοήθεια laser, ώστε να καλυφθούν όλα τα προβλήματα που τυχόν μπορεί να υπάρχουν στη συγκεκριμένη περιοχή. Οι τρόποι που αναφέρθηκαν δεν παρουσιάζουν κανένα κίνδυνο, γιατί είναι δοκιμασμένες μέθοδοι, αρκεί να γίνονται από τον ειδικό γιατρό.

Ενδείξεις και αντενδείξεις

«Πριν προχωρήσουμε, όμως, σε βλεφαροπλαστική άνω και κάτω βλεφάρων, θα πρέπει ο πλαστικός χειρουργός, που είναι και ο αρμόδιος για να αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα, να πάρει ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό, προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, καθώς υπάρχουν κάποιες παθήσεις, όπως η εξώφθαλμος βρογχοκήλη, όπου αντενδείκνυται η χειρουργική επέμβαση», παρατηρεί ο ιατρός πλαστικής- επανορθωτικής χειρουργικής Θάνος Κοντογιάννης. «Επίσης, άτομα νεαρής ηλικίας δεν έχουν κανέναν λόγο να υποστούν τη διαδικασία βλεφαροπλαστικής, εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα χαλάρωσης άνω και κάτω βλεφάρων».

Μικρή νοσηλεία, αυξημένη προσοχή

Αν και χαρακτηρίζεται ως «απλή επέμβαση ρουτίνας», εντούτοις η βλεφαροπλαστική δεν παύει να είναι μια χειρουργική επέμβαση που πρέπει να γίνεται σε οργανωμένο χειρουργείο, συνήθως με τοπική αναισθησία και μέθη, παρουσία αναισθησιολόγου. Δε χρειάζεται νοσηλεία, ενώ 1 έως 2 ώρες μετά την επέμβαση μπορείτε να επιστρέψετε σπίτι σας.

Οι τομές και η επούλωσή τους

  Όσον αφορά στη διαδικασία, η επέμβαση γίνεται με μία τομή στην πτυχή των άνω βλεφάρων, από όπου αφαιρείται η περίσσεια του χαλαρού δέρματος, καθώς επίσης και κάποιο λίπος, εάν υπάρχει. Έτσι, μετά τη συρραφή του τραύματος η επούλωση είναι τόσο καλή ώστε, σχεδόν δύο μήνες μετά την επέμβαση δε φαίνεται το παραμικρό σημάδι. Επίσης, για τη διόρθωση των κάτω βλεφάρων, γίνεται μία τομή 2 έως 3 χιλιοστά κάτω από τις βλεφαρίδες και από κει αφαιρούμε το χαλαρό δέρμα που περισσεύει προκαλώντας τη δυσμορφία. Αφαιρούμε, ακόμη, κάποια μικρή ποσότητα λίπους που ενοχοποιείται για παρουσία των οιδημάτων (σακούλες) στα κάτω βλέφαρα.

Αποθεραπεία και κόστος επέμβασης

  Μετά τη βλεφαροπλαστική έχουμε πολύ καλή επούλωση του τραύματος. Τα ράμματα αφαιρούνται έξι μέρες μετά την επέμβαση, ενώ κάποια μικρά πρηξίματα, που μπορεί να υπάρχουν, υποχωρούν με τη βοήθεια παγωμένων επιθεμάτων με αλόη βέρα ή με κρύες κομπρέσες χαμόμηλου. Μπορείτε να επανέλθετε στην εργασία σας μετά από δύο μέρες από την επέμβαση, εάν δε σας ενοχλούν κάποια μικρά πρηξιματάκια ή η παρουσία των ραμμάτων, διαφορετικά μετά από μια εβδομάδα μετά την επέμβαση. Η συγκεκριμένη επέμβαση αισθητικής βελτίωσης απευθύνεται συνήθως σε γυναίκες και άνδρες ηλικίας άνω των 35 ετών, ενώ το κόστος συνήθως κυμαίνεται από 2.500 έως 3.500 ευρώ.

Η βλεφαροπλαστική σε αριθμούς

  • 1-2 ώρες μετά την επέμβαση επιστρέφετε σπίτι
  • 6 ημέρες μετά την επέμβαση αφαιρούνται τα ράμματα
  • 2 μέρες μετά επιστρέφετε στην εργασία σας

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος, ένθετο Υγεία