1. Home
  2. Αξίζει
  3. να
  4. δείτε
  5. Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2022 στους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας
Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2022 στους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2022 στους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

0

Με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2022 τιμήθηκαν οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας για την ανταπόκρισή τους στην ανθρωπιστική κρίση που ακολούθησε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Από την αρχή των εχθροπραξιών οι ΓτΚ υποστηρίζουν τους εκτοπισμένους πληθυσμούς της Ουκρανίας που διαφεύγουν από την χώρα τους ενώ μέχρι στιγμής η οργάνωση έχει παραδώσει περισσότερους από 70 τόνους ανθρωπιστικών ειδών. Η οργάνωση παραμένει στα ρουμανικά σύνορα με κινητή μονάδα υγείας, παρέχοντας πρώτες βοήθειες και βασικές υπηρεσίες υγείας και πληροφορίες στους πρόσφυγες και όσους διαφεύγουν από τις εμπόλεμες περιοχές. Στην Ελλάδα, οι ΓτΚ παρέχουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη, υλική βοήθεια και πληροφόρηση στους πρόσφυγες που καταφθάνουν στη χώρα μας, ενώ μέσω των στεγαστικών τους προγραμμάτων και των Ανοικτών Πολυϊατρείων τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καλύπτουν τις ανάγκες φροντίδας της υγείας παιδιών, γυναικών και χρόνιων ασθενών.

Η πρόεδρος των ΓτΚ Ελλάδα, κ. Χαρά Τζιουβάρα, ανέφερε σχετικά με τη βράβευση: «Αποδεχόμαστε αυτή τη βράβευση με μεγάλη χαρά για την αναγνώριση του έργου των ΓτΚ για την προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της προσφοράς φροντίδας και της αλληλεγγύης. Πάντα πιστοί στο όραμα της Οργάνωσης, συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα σε όσους και όσες έχουν ανάγκη. Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αυτή την τιμητική διάκριση».

Την υποψηφιότητα των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας πρότεινε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

 


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά