1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Β. Κικίλιας: Η Ελλάδα είναι έτοιμη για τον σταδιακό εμβολιασμό του πληθυσμού
Β. Κικίλιας: Η Ελλάδα είναι έτοιμη για τον σταδιακό εμβολιασμό του πληθυσμού

Β. Κικίλιας: Η Ελλάδα είναι έτοιμη για τον σταδιακό εμβολιασμό του πληθυσμού

0

Η Ελλάδα είναι έτοιμη για τον σταδιακό εμβολιασμό του πληθυσμού δήλωσε ο υπουργός υγείας, Β. Κικίλιας, στη χθεσινή απογευματινή συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε ερώτημα για σχετικές δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν ότι μέχρι τα τέλη του έτους θα έχουν εμβολιαστεί οι πρώτοι Ευρωπαίοι.

Όσο αφορά στο σχέδιο της Ε.Ε. για την περίοδο των Χριστουγέννων, που θα παρουσιαστεί στις 2 Δεκεμβρίου δήλωσε πως δεν έχει ακόμη εικόνα των προτάσεων. Σημείωσε ωστόσο ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά από τα προηγούμενα, αλλά  ανέφερε ότι – όπως όλα δείχνουν – θα είναι σύντομα διαθέσιμα εμβόλια, ώστε σιγά σιγά η ζωή όλων να επιστρέψει σε μία νέα κανονικότητα.

Η συζήτηση στάθηκε και στις δράσεις του ΕΟΔΥ με την παρουσία του πρόεδρου του οργανισμού κ. Παναγιώτης Αρκουμανέα  και την υπεύθυνη επιδημιολογικής επιτήρησης κα Φλώρα Κοντοπίδου. Ο Υπουργός Υγείας εξήρε το έργο του προσωπικού του οργανισμού, ο οποίος επανασυστάθηκε τον Οκτώβριο ως μετεξέλιξη του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Υπερτόνισε την αναγκαιότητα της δημιουργίας των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ), χάρη στις οποίες έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 550.000 δειγματοληπτικοί έλεγχοικαι συνολικά 2.200.000 διαγνωστικά τεστ για τον νέο ιό σε όλη τη χώρα. Ο κ. Κικίλιας είπε πως μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 947 προσλήψεις ιατρικών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, ενώ αναμένονται άλλες περίπου 200.

Ο Οργανισμός διαθέτει πλέον περίπου 2.500 εργαζόμενους ανέφερε ο κ. Αρκουμανέας, οι οποίοι εργάζονται νυχθημερόν στη μάχη κατά της πανδημίας σημειώνοντας ότι κομβικό ρόλο στη λειτουργία του παίζει η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και δεσμεύτηκε για περαιτέρω αύξηση των τεστ ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Η κα Κοντοπίδου με τη σειρά της εστίασε κυρίως σε μία νέα δράση του ΕΟΔΥ, που αφορά την επιδημιολογική επιτήρηση και έλεγχο των κλειστών δομών των ευάλωτων ομάδων.

 


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά