1. Home
 2. Αξίζει
 3. να
 4. δείτε
 5. Οι γυναίκες με χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους μπορούν και θα τα καταφέρουν!
Οι γυναίκες με χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους μπορούν και θα τα καταφέρουν!

Οι γυναίκες με χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους μπορούν και θα τα καταφέρουν!

0

Με αφορμή την καμπάνια της παγκόσμιας βιοφαρμακευτικής εταιρείας UCB, «Advantage Hers», ήρθε η ώρα οι γυναίκες με χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους να ενημερωθούν, να ενθαρρυνθούν και να ενδυναμωθούν, προκειμένου να λάβουν πιο ενεργό ρόλο στη φροντίδα της υγείας τους, αλλά και στην κοινή λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με τη θεραπεία τους.

advantage hersΗ Advantage Hers είναι μια παγκόσμια καμπάνια που σχεδιάστηκε για να επισημάνει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες και τις μοναδικές προκλήσεις των γυναικών που ζουν με ένα συγκεκριμένο υποσύνολο χρόνιων φλεγμονωδών νόσων, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η ψωρίαση και που έρχεται για να αποδείξει ότι καμία γυναίκα που ζει με μια χρόνια φλεγμονώδη νόσο δεν πρέπει να αφήσει την πάθησή της να εμποδίσει τα όνειρά της.

Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε τον ιστότοπο: https://www.ucb.com/advantage-hers/gr\.

Η Caroline Wozniacki τα κατάφερε! Εσύ γιατί όχι;

Το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας «Advantage Hers» είναι η παγκοσμίου φήμης πρωταθλήτρια τένις, Caroline Wozniacki, η οποία το 2018 διεγνώσθη με ρευματοειδή αρθρίτιδα. Μάλιστα, τη χρονιά αυτή είχε φτάσει στο απόγειο της καριέρας της, και ενώ η ρευματοειδής αρθρίτιδα θα μπορούσε να αποτελέσει μεγάλο εμπόδιο στην… αγάπη μεταξύ της αθλήτριας και των γηπέδων τένις, εκείνη συνέχισε να αθλείται κανονικά μέχρι και τον Ιανουάριο του 2020. Η αθλήτρια όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά θέλησε να γίνει «συνήγορος ασθενούς», περιγράφοντας το προσωπικό της ταξίδι με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα στον κόσμο. Η πρωταθλήτρια του τένις Caroline Wozniacki μοιράζεται το ταξίδι της αυτό στα μέσα κοινωνικής της δικτύωσης  – από τους αρχικούς αγώνες της μέχρι να φτάσει στη διάγνωση, στις προσαρμογές που κάνει στη ζωή της αυτήν τη στιγμή, μέχρι και τους στόχους που έχει για το μέλλον – για να εμπνεύσει, να ενθαρρύνει και να ενδυναμώσει άλλες γυναίκες που ζουν με αυτές τις χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στη φροντίδα τους.

γυναίκες με χρόνιες φλεγμονώδεις νόσουςΗ ίδια αναφέρει: «Γνωρίζω από εμπειρία τις δυσκολίες της καθημερινότητας με μια χρόνια ασθένεια, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, καθώς και τις καθυστερήσεις που μπορεί να υπάρξουν σε μια έγκαιρη και σωστή διάγνωση. Γι’ αυτό είμαι τόσο παθιασμένη με τη συμμετοχή μου στην καμπάνια Advantage Hers. Μέσω αυτής της νέας καμπάνιας ενημέρωσης και ενδυνάμωσης, θέλω να έρθω σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες με χρόνιες φλεγμονώδεις ασθένειες σε όλο τον κόσμο, για να βοηθήσω στην έμπνευση, στην ενθάρρυνση και στην παροχή σε άλλες γυναίκες σαν κι εμένα όσο το δυνατόν περισσότερης υποστήριξης και πληροφοριών. Συλλογικά, μπορούμε να υποστηρίξουμε η μία την άλλη κερδίζοντας πλεονέκτημα έναντι των νoσημάτων μας, με μικρές νίκες την κάθε φορά».

Ας μιλήσουμε για τις φλεγμονώδεις νόσους

Όπως είπαμε, ένας από τους σκοπούς της καμπάνιας είναι η ενημέρωση. Μπαίνοντας, λοιπόν, στο https://www.ucb.com/advantage-hers/gr/ θα μάθετε ό,τι χρειάζεστε για τις φλεγμονώδεις νόσους.

Χρόνια φλεγμονή είναι κάθε μακροχρόνια φλεγμονή – δηλαδή κατάσταση που το ανοσοποιητικό σύστημα αναγνωρίζει και απομακρύνει επιβλαβή ερεθίσματα – που διαρκεί από αρκετούς μήνες έως χρόνια. Η φράση «χρόνια φλεγμονώδης νόσος» είναι μια ευρεία και εξελισσόμενη περιγραφή για παθήσεις που σχετίζονται με χρόνια φλεγμονή. Η UCB εστιάζει ιδιαίτερα στις:

 • Ρευματοειδή αρθρίτιδα που προκαλεί πόνο και δυσκαμψία στις αρθρώσεις. 23,7 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από την εν λόγω νόσο.
 • Αξονική σπονδυλαρθρίτιδα (συμπεριλαμβανομένης της αγκυλοποιητικής σπονδυλίτιδας και της μη ακτινογραφικής αξονικής σπονδυλαρθρίτιδας) που προκαλεί οίδημα της ιερολαγόνιας άρθρωσης ή της σπονδυλικής στήλης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στη μέση και δυσκαμψία. 1,7 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από την εν λόγω νόσο.
 • Ψωριασική αρθρίτιδα που προκαλεί οίδημα, πόνο, κόπωση και δυσκαμψία στις αρθρώσεις. 37,5 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από την εν λόγω νόσο.
 • Ψωρίαση που προκαλεί αυξημένες, κόκκινες, φολιδωτές δερματικές βλάβες. 125 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από την εν λόγω νόσο.

Αυτές οι ασθένειες έχουν μεγάλο επιπολασμό στον δυτικό κόσμο, ιδιαίτερα στις γυναίκες, και μπορεί να οδηγήσουν σε μόνιμη βλάβη στις αρθρώσεις, λειτουργική βλάβη και αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης και άγχους.

Μια συχνά παραλειπόμενη διάσταση αυτών των χρόνιων φλεγμονωδών νόσων είναι μοναδικές προκλήσεις και ανισότητες φύλου που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες με αυτές τις παθήσεις. Για παράδειγμα, ορισμένες γυναίκες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες καθυστερήσεις από τους άνδρες στη λήψη μιας ακριβούς διάγνωσης για ορισμένες από τις παθήσεις, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τις εκβάσεις της νόσου τους. Επίσης, οι διάφορες χρόνιες φλεγμονώδεις ασθένειες μπορεί να προκαλέσουν περισσότερο πόνο, κόπωση, απώλεια λειτουργικότητας και άγχος στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες με τις ίδιες παθήσεις. Επιπλέον, οι γυναίκες που ζουν με αυτές τις χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους μπορεί να έχουν κενά στις γνώσεις τους και να αντιμετωπίζουν μη διαχειριζόμενα ζητήματα σχετικά με την υγειονομική περίθαλψη, όπως ο οικογενειακός προγραμματισμός, και μπορεί να μην αισθάνονται ότι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις σωστές ερωτήσεις στον γιατρό τους.

Η «Advantage Hers» είναι εδώ για να σε βοηθήσει

Με έμπνευση, λοιπόν, τις εμπειρίες της κορυφαίας τενίστριας, Caroline Wozniacki, στην προσπάθειά της να αποκτήσει το πλεονέκτημα στη διαχείριση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, η καμπάνια Advantage Hers παρέχει εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το δικό σας πλάνο θεραπείας και διαχείρισης της νόσου και να αναλάβετε έναν πιο ενεργό ρόλο στη φροντίδα σας.

γυναίκες με χρόνιες φλεγμονώδεις νόσουςΑν κάνετε μία επίσκεψη στο https://www.ucb.com/advantage-hers/gr/ θα βρείτε τις συμβουλές της κορυφαίας αθλήτριας τένις, Caroline Wozniacki, για τη διαχείριση της πάθησής σας, γιατί ένας άνθρωπος που περνά το ίδιο πρόβλημα με εσάς και το αντιμετωπίζει, μπορεί να σας συμβουλέψει καλύτερα από τον καθένα. Για αυτό άλλωστε και τα tips της Caroline Wozniacki έχουν βιωματικό χαρακτήρα.

Η τενίστρια λοιπόν, σας συμβουλεύει να:

 • Μιλάτε με τον γιατρό σας
 • Να κρατάτε θετικούς ανθρώπους γύρω σας
 • Να τρώτε καλά και να αισθάνεστε το ίδιο
 • Να ακολουθείτε έναν δραστήριο τρόπο ζωής
 • Να έχετε υπομονή με τους άλλους
 • Να βάζετε σε προτεραιότητα τον εαυτό σας

γυναίκες με χρόνιες φλεγμονώδεις νόσουςΕπίσης, μέσα από το https://www.ucb.com/advantage-hers/gr/ και την καθοδήγηση της αθλήτριας, θα μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο διαχείρισης της νόσου.

Τα βήματα περιληπτικά είναι τα εξής:

 • Γνωρίστε καλύτερα τον εαυτό σας
 • Συζητήστε με τον γιατρό που σας περιθάλπτει
 • Καταγράψτε τα συμπτώματα, τα ερεθίσματα και τα συναισθήματά σας σε ένα ημερολόγιο
 • Κάντε σχέδια για το μέλλον σας
 • Μιλήστε με κόσμο που βρίσκεται σε παρόμοια θέση με εσάς
 • Κρατάτε τους φίλους και την οικογένειά σας κοντά σας
 • Να δείχνετε αποδοχή
 • Να είστε πάντα ενημερωμένοι

Εκτός από ενημέρωση για τις φλεγμονώδεις νόσους, συμβουλές για διαχείριση της πάθησης και καθοδήγηση για τη δημιουργία ενός πλάνου ελέγχου αυτής, στο https://www.ucb.com/advantage-hers/gr/, το επίσημο site της καμπάνιας «Advantage Hers» της παγκόσμιας βιοφαρμακευτικής εταιρείας UCB, μπορείτε να βρείτε και έναν οδηγό συζήτησης μεταξύ των ασθενών και της ομάδας υγειονομικής περίθαλψης. Με λόγια απλά, σας βοηθά να επικοινωνήσετε σωστά και πρακτικά με τον γιατρό σας, σε όποιο στάδιο της νόσου κι αν βρίσκεστε.

Γίνετε μέλος της κοινότητας «Advantage Hers»

Αν επικοινωνείτε με άτομα που έχουν παρόμοια πάθηση με τη δική σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να νιώσετε εσείς οι ίδιες δυνατότερες, σοφότερες και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Για αυτό δεν έχετε παρά να συμμετέχετε στο ταξίδι της «Advantage Hers» μαζί με την Caroline. Για να συμμετάσχετε, ακολουθήστε την Caroline στα κοινωνικά της κανάλια (Instagram: @carowozniacki Twitter: @CaroWozniacki Facebook: Caroline Wozniacki), χρησιμοποιώντας το #AdvantageHers. Και μην ξεχνάτε πως μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και πόρους για τη ζωή με αυτές τις χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους στη διεύθυνση: AdvantageHers.com.