1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Εβδομάδα μητρικού θηλασμού
Εβδομάδα μητρικού θηλασμού

Εβδομάδα μητρικού θηλασμού

0

Εβδομάδα μητρικού θηλασμού

Οι ευεργετικοί σύμμαχοι κάθε μητέρας κατά τη διάρκεια της γαλουχίας

Την εβδομάδα που διανύουμε, ο μητρικός θηλασμός και οι θηλάζουσες μητέρες έχουν την τιμητική τους! Η εβδομάδα μητρικού θηλασμού που εορτάζεται κάθε χρόνο από την 1η έως τις 7 Νοεμβρίου στη χώρα μας, υπενθυμίζει με τον καλύτερο τρόπο την ανάγκη στήριξης του θηλασμού και αναδεικνύει τα πλεονεκτήματά του για βρέφος αλλά και για τη μητέρα.

Αναμφίβολα, το μητρικό γάλα περιέχει τις απαραίτητες πρωτεΐνες, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το βρέφος για την ανάπτυξή του καιπαράλληλα θωρακίζει τον οργανισμό του από λοιμώξεις γι’ αυτό έχει καθιερωθεί ως η αποκλειστική μέθοδος διατροφής τουλάχιστον κατά τους 6 πρώτους μήνες της ζωής του. Ο μητρικός θηλασμός όμως είναι πολλά περισσότερα από μια απλή διαδικασία θρέψης, είναι ένας ιδιαίτερος δεσμός, ένα πολύτιμο δώρο της μητέρας προς το νεογέννητο για το ξεκίνημα της ζωής του. Μητέρες που έζησαν την εμπειρία της γαλουχίας τη χαρακτηρίζουν ως μια τρυφερή περίοδο αλλά συνάμα πολύ απαιτητική, καθώς τα μωρά θηλάζουν ανά τρεις περίπου ώρες μέσα στην ημέρα! Το αποτέλεσμα; Η μητέρα που θηλάζει έχει αυξημένες διατροφικές ανάγκεςγια να μπορεί να ανταπεξέλθει ενεργειακά αλλά και να παρέχει επαρκές και καλής ποιότητας γάλα στο νεογνό.

Ο ρόλος των συμπληρωμάτων διατροφής στον θηλασμό

Σύμφωνα με κλινικές μελέτες, η χαμηλή πρόσληψη από τη μητέρα βιταμινών και ιχνοστοιχείων κατά τη διάρκεια του θηλασμού, είναι δυνατό να οδηγήσει σε ανεπάρκεια βιταμινών Α, Β1, Β6, C, D και Ε, βιοτίνης, φυλλικούοξέος και ιωδίου στο μωρό και να προκαλέσει μείωση της συγκέντρωσης σημαντικών πρωτεϊνών που το προστατεύουν από λοιμώξεις. Πώς όμως η μητέρα που θηλάζει θα καλύψει αυτές τις ανάγκες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία; Μια σωστή διατροφή σίγουρα βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση αλλά δεν είναι αρκετή από μόνη της, γι’ αυτό συνίσταται η ενίσχυσή της με πολυβιταμινούχα συμπληρώματα διατροφής, σε καθημερινή βάση. Κλινικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα εξειδικευμένα πολυβιταμινούχασυμπληρώματα όπως το Iofolen Lactancia μπορούν να διασφαλίσουν την παραγωγή μητρικού γάλακτος υψηλής ποιότητας και να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της μητέρας σε θερμίδες και πρωτεΐνες. Επιπρόσθετα, η χορήγηση κατά τον θηλασμό Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων όπως αυτά που περιέχονται  μεταξύ των άλλων, στο Iofolen Lactancia, μπορεί να έχει ευνοϊκές επιδράσεις στην ανάπτυξη των νοητικών λειτουργιών του παιδιού, ενώ ικανή πρόσληψη αυτών μειώνει και τη συχνότητα της επιλόχειας κατάθλιψης.

Τα οφέλη του Iofolen Lactancia

Το συμπλήρωμα διατροφής Iofolen Lactancia είναικατάλληλο για όλες τις γυναίκες που θηλάζουν, είτε αποκλειστικά, είτε συμπληρωματικά. Η εξειδικευμένη του σύνθεση καλύπτει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται η μητέρα και το βρέφος στις κατάλληλες ποσότητες, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Διεθνείς Κατευθυντήριες Οδηγίες. Περιέχει Ασβέστιο, Βιταμίνη Α, η οποία επιδρά ευεργετικά στο ανοσοποιητικό σύστημα καθώς και Βιταμίνες C και E που ενισχύουν το μητρικό γάλα με αντιοξειδωτικές ουσίες. Το IofolenLactancia είναι το μοναδικό προϊόν που περιέχει ταυρίνη, ένα αμινοξύ ο ρόλος του οποίου είναι σημαντικός στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης του ανθρώπινου εγκεφάλου, παίζοντας σημαντικό ρόλο στη μετέπειτα ικανότητα μάθησης των παιδιών. Επιπλέον περιέχει Ω3 λιπαρά οξέα (DHA & EPA), τα οποία συμβάλλουν στο σχηματισμό των ιστών του εγκεφάλου, του κεντρικού νευρικού συστήματος και των οφθαλμών του βρέφους και ασκούν και καρδιοπροστατευτικήδράση στην ίδια τη μητέρα.

Η περίοδος του θηλασμού είναι μια από τις πιο τρυφερές περιόδους για τη μητέρα και το μωράκι της. Ενισχύστε τον οργανισμό σας με τα απαραίτητα εφόδια και απολαύστε κάθε στιγμή!

Σχετικά με την  ITF Hellas Α.Ε.

Η ITF Hellas Α.Ε – θυγατρική και μέλος του πολυεθνικού ομίλου ITALFARMACO –  από την ίδρυση της, το 1998 έως και σήμερα, αναπτύσσει, εμπορεύεται και προωθεί πρωτότυπα φαρμακευτικά προϊόντα που συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία του σύγχρονου ανθρώπου, παραμένοντας αφοσιωμένη στο Όραμα για φροντίδα και σεβασμό στη ζωή.  Η ευρεία και διαρκώς εμπλουτιζόμενη γκάμα των προϊόντων της, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη επικέντρωση της στην Υγεία της Γυναίκας, αλλά και τις ηθικές εταιρικές πρακτικές αποτελούν τα βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας της εταιρίας.

Η διαρκής έρευνα, καινοτομία και οι σημαντικές επενδύσεις στην ανάπτυξη νέων προϊόντων έχουν δημιουργήσει ένα σημαντικό portfolio για την ITALFARMACO που καλύπτει  ένα ευρύ φάσμα φαρμακευτικών σκευασμάτων και προϊόντων για αρκετούς τομείς όπως η Γυναικολογία-Μαιευτική, η Ενδοκρινολογία, η αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης, η Νευρολογία και σχετικές παθήσεις, όπως επίσης και η αντιμετώπιση ορισμένων παθήσεων στον τομέα της Ψυχιατρικής.