1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Εκστρατεία «Advantage Hers» για γυναίκες με χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους από την πρωταθλήτρια τένις Caroline Wozniacki και τη UCB
Εκστρατεία «Advantage Hers» για γυναίκες με χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους από την πρωταθλήτρια τένις Caroline Wozniacki και τη UCB

Εκστρατεία «Advantage Hers» για γυναίκες με χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους από την πρωταθλήτρια τένις Caroline Wozniacki και τη UCB

0

Η UCB, μια παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, συνεργάστηκε με την παγκοσμίου φήμης πρωταθλήτρια τένις, Caroline Wozniacki, για την παρουσίαση της καμπάνιας Advantage Hers, μιας σημαντικής νέας παγκόσμιας πρωτοβουλίας για την υγεία. Εμπνευσμένη από το ταξίδι της Caroline με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, η καμπάνια έχει ως στόχο να ενημερώσει για τις ανεκπλήρωτες ανάγκες εκατομμυρίων γυναικών που ζουν με χρόνια φλεγμονώδη νοσήματα, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η ψωρίαση, σε ολόκληρο τον κόσμο και θα παρέχει πληροφορίες και υποστήριξη για να τις ενδυναμώσει ώστε να αναλάβουν πιο ενεργούς ρόλους στη φροντίδα τους.

«Γνωρίζω από εμπειρία τις δυσκολίες της καθημερινότητας με μια χρόνια ασθένεια, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, καθώς και τις καθυστερήσεις που μπορεί να υπάρξουν σε μια έγκαιρη και σωστή διάγνωση. Γι’ αυτό είμαι τόσο παθιασμένη με τη συμμετοχή μου στην καμπάνια Advantage Hers», δήλωσε η Caroline Wozniacki. «Μέσω αυτής της νέας καμπάνιας ενημέρωσης και ενδυνάμωσης, θέλω να έρθω σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες με χρόνιες φλεγμονώδεις ασθένειες σε όλο τον κόσμο, για να βοηθήσω στην έμπνευση, στην ενθάρρυνση και στην παροχή σε άλλες γυναίκες σαν κι εμένα όσο το δυνατόν περισσότερης υποστήριξης και πληροφοριών. Συλλογικά, μπορούμε να υποστηρίξουμε η μία την άλλη κερδίζοντας πλεονέκτημα έναντι των νόσημάτων μας, με μικρές νίκες την κάθε φορά.»

Οι χρόνιες φλεγμονώδεις νόσοι, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η ψωρίαση, επηρεάζουν περισσότερα από 180 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως, με περίπου το μισό των οποίων να είναι γυναίκες. Αυτές οι χρόνιες παθήσεις μπορούν να προκαλέσουν σημαντική σωματική και συναισθηματική πίεση σε όσους ζουν με αυτές. Τα συμπτώματα μπορεί να ποικίλλουν, αλλά περιλαμβάνουν χρόνιο πόνο, συνεχή κόπωση, γαστρεντερικές επιπλοκές και συχνές λοιμώξεις, καθώς και συναισθηματική επίπτωση, όπως κατάθλιψη ή άγχος, και συννοσηρότητες όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.

Η καμπάνια Advantage Hers κινητοποιείται από την ανάγκη βελτίωσης του επιπέδου φροντίδας για τις γυναίκες με αυτές τις χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους και την ανάγκη να εξοπλιστούν με εργαλεία που θα τις βοηθήσουν να γίνουν οι ίδιες υπεύθυνες για τη φροντίδα τους. Οι γυναίκες με αυτές τις παθήσεις βιώνουν μοναδικές προκλήσεις και ανισότητες μεταξύ των φύλων που πρέπει να αντιμετωπιστούν, συμπεριλαμβανομένης και της καθυστερημένης διάγνωσης σε ορισμένες από αυτές τις παθήσεις για τις γυναίκες, της αυξημένης σωματικής και ψυχικής επιβάρυνσης σε σύγκριση με τους άνδρες με τις ίδιες ασθένειες,7,8,9,11 και τις μη διαχειριζόμενες ανησυχίες σχετικά με τον οικογενειακό προγραμματισμό και την εγκυμοσύνη.

«Βρήκαμε έμπνευση στην επιμονή και τη νοοτροπία της Caroline απέναντι στις προκλήσεις υγείας που αντιμετωπίζει. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε μαζί της σε αυτό το συναρπαστικό νέο πρόγραμμα και που συμμετέχουμε στο ταξίδι της με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα», δήλωσε ο Emmanuel Caeymaex, Executive Vice President Immunology Solutions & Head of US, της UCB. «Η καμπάνια Advantage Hers αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας να κατανοήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τις μοναδικές ανάγκες των γυναικών με αυτές τις χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους σε όλο τον κόσμο και να βοηθήσουμε στο να πραγματοποιηθούν σημαντικές διαφορές στη ζωή τους.»

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Caroline θα μοιραστεί το ταξίδι της με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα στα μέσα κοινωνικής της δικτύωσης  και θα ενθαρρύνει άλλες γυναίκες να συμμετάσχουν στη συζήτηση χρησιμοποιώντας το #AdvantageHers. Σκοπεύει επίσης να κάνει εμφανίσεις σε εκδηλώσεις υψηλού προφίλ για να μοιραστεί την ιστορία της και να ενημερώσει για τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των γυναικών με αυτές τις χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους.

Για να συμμετάσχετε, ακολουθήστε το ταξίδι της Caroline στα κοινωνικά της κανάλια (Instagram: @carowozniacki Twitter: @CaroWozniacki Facebook: Caroline Wozniacki), χρησιμοποιώντας το #AdvantageHers. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και πόρους για τη ζωή με αυτές τις χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους στη διεύθυνση: AdvantageHers.com.

Σχετικά με την καμπάνια Advantage Hers

Η Advantage Hers είναι μια παγκόσμια καμπάνια που σχεδιάστηκε για να επισημάνει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες και τις μοναδικές προκλήσεις των γυναικών που ζουν με ένα συγκεκριμένο υποσύνολο χρόνιων φλεγμονωδών νόσων, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η ψωρίαση. Η πρωταθλήτρια του τένις Caroline Wozniacki μοιράζεται το ταξίδι της με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα στα μέσα κοινωνικής της δικτύωσης  – από τους αρχικούς αγώνες της μέχρι να φτάσει στη διάγνωση, στις προσαρμογές που κάνει στη ζωή της αυτήν τη στιγμή, μέχρι και τους στόχους που έχει για το μέλλον – για να εμπνεύσει, να ενθαρρύνει και να ενδυναμώσει άλλες γυναίκες που ζουν με αυτές τις χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στη φροντίδα τους. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της καμπάνιας: AdvantageHers.com.

 Σχετικά με τις χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα

Χρόνια φλεγμονή είναι κάθε μακροχρόνια φλεγμονή – δηλαδή κατάσταση που το ανοσοποιητικό σύστημα αναγνωρίζει και απομακρύνει επιβλαβή ερεθίσματα – που διαρκεί από αρκετούς μήνες έως χρόνια. Η φράση «χρόνια φλεγμονώδης νόσος» είναι μια ευρεία και εξελισσόμενη περιγραφή για παθήσεις που σχετίζονται με χρόνια φλεγμονή. Η UCB εστιάζει ιδιαίτερα στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, στην αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, στην ψωριασική αρθρίτιδα και στην ψωρίαση.

  • Η ρευματοειδής αρθρίτιδα προκαλεί πόνο και δυσκαμψία στις αρθρώσεις.
  • Η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα (συμπεριλαμβανομένης της αγκυλοποιητικής σπονδυλίτιδας και της μη ακτινογραφικής αξονικής σπονδυλαρθρίτιδας) προκαλεί οίδημα της ιερολαγόνιας άρθρωσης ή της σπονδυλικής στήλης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στη μέση και δυσκαμψία.
  • Η ψωριασική αρθρίτιδα προκαλεί οίδημα, πόνο, κόπωση και δυσκαμψία στις αρθρώσεις.
  • Η ψωρίαση προκαλεί αυξημένες, κόκκινες, φολιδωτές δερματικές βλάβες.

Αυτές οι ασθένειες έχουν μεγάλο επιπολασμό στον δυτικό κόσμο, ιδιαίτερα στις γυναίκες,και μπορεί να οδηγήσουν σε μόνιμη βλάβη στις αρθρώσεις, λειτουργική βλάβη και αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης και άγχους.

Μια συχνά παραβλεπόμενη διάσταση αυτών των χρόνιων φλεγμονωδών νόσων είναι μοναδικές προκλήσεις και ανισότητες φύλου που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες με αυτές τις παθήσεις. Για παράδειγμα, ορισμένες γυναίκες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες καθυστερήσεις από τους άνδρες στη λήψη μιας ακριβούς διάγνωσης για ορισμένες από τις παθήσεις, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τις εκβάσεις της νόσου τους. Επίσης, οι διάφορες χρόνιες φλεγμονώδεις ασθένειες μπορεί να προκαλέσουν περισσότερο πόνο, κόπωση,7 απώλεια λειτουργικότητας και άγχος στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες με τις ίδιες παθήσεις. Επιπλέον, οι γυναίκες που ζουν με αυτές τις χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους μπορεί να έχουν κενά στις γνώσεις τους και να αντιμετωπίζουν μη διαχειριζόμενα ζητήματα σχετικά με την υγειονομική περίθαλψη, όπως ο οικογενειακός προγραμματισμός, και μπορεί να μην αισθάνονται ότι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις σωστές ερωτήσεις στον γιατρό τους.


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά