1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Η Vichy στηρίζει έμπρακτα την δράση της Ελληνικής Εταιρείας Κλιμακτηρίου & Εμμηνόπαυσης
Η Vichy στηρίζει έμπρακτα την δράση της Ελληνικής Εταιρείας Κλιμακτηρίου & Εμμηνόπαυσης

Η Vichy στηρίζει έμπρακτα την δράση της Ελληνικής Εταιρείας Κλιμακτηρίου & Εμμηνόπαυσης

0

Από την Ελληνική Εταιρεία Κλιμακτηρίου & Εμμηνόπαυσης,

με την ευγενική χορηγία της VICHY

Η εμμηνόπαυση αποτελεί ένα φυσιολογικό στάδιο στη ζωή μιας γυναίκας και αντιπροσωπεύει το 1/3 της ζωής της. Με περισσότερα από 20 χρόνια κλινικής έρευνας, σε περισσότερες από 1.200 γυναίκες στην εμμηνόπαυση, η Vichy πρωτοπορεί στην επιστημονική γνώση που σχετίζεται με τις ορμονικές μεταβολές και την επίδρασή τους στην επιδερμίδα.

Συνεχίζοντας στην κατεύθυνση αυτή, η Vichy στηρίζει έμπρακτα την δράση της Ελληνικής Εταιρείας Κλιμακτηρίου & Εμμηνόπαυσης σε 2 επίπεδα:

1. Έκδοση του βιβλίου Οδηγός Εμμηνόπαυσης: Μία νέα αρχή

Ο Οδηγός παρουσιάστηκε την Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Golden Age παρουσία Ιατρών, δημοσιογράφων και κοινού. Περιγράφει με λεπτομέρεια όλες τις αλλαγές που επιφέρει αυτή η φάση στη ζωή τις γυναίκας, τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη μετάβαση στην εμμηνόπαυση, τα κυριότερα χρόνια νοσήματα, καθώς και όλους τους τρόπους, φαρμακευτικούς και μη, με τους οποίους μια γυναίκα μπορεί να διαχειριστεί τα θέματα αυτά και παράλληλα να προλάβει σημαντικές ασθένειες, έτσι ώστε να εξασφαλίσει ποιότητα ζωής και ευεξία.

Σύμφωνα με την Καθηγήτρια κ. Ειρήνη Λαμπρινουδάκη, Ενδοκρινολόγο, Διευθύντρια της Μονάδας Κλιμακτηρίου – Εμμηνόπαυσης της Β΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αρεταίειο Νοσοκομείο και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης, «Η εμμηνόπαυση είναι ένα φυσιολογικό γεγονός στη ζωή μιας γυναίκας. Τα συμπτώματα όμως που προκαλεί πρέπει να αναφέρονται και να αντιμετωπίζονται. Ο Οδηγός Εμμηνόπαυσης ενημερώνει τεκμηριωμένα για όλες τις επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης και κατευθύνει στις δυνατότητες που έχει σήμερα μια γυναίκα να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια τα προβλήματα αυτά. Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια, από επιστήμονες πολλών κλάδων και εξειδικεύσεων, με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της ποιότητας ζωής και της υγείας».

2. Η Vichy χορηγεί τη διεξαγωγή αναδρομικής μελέτης κοόρτης σε περίπου 4000 γυναίκες προκειμένου να εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα σχετικά με την υγεία της Ελληνίδας κατά την εμμηνόπαυση. Τα πρώτα πολύ σημαντικά αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας σύμφωνα με τα οποία, παρατηρήθηκε ότι η ένταση των εξάψεων σχετίζεται με τον κίνδυνο μελλοντικής εκδήλωσης μεταβολικού συνδρόμου και υπέρτασης στις πρόσφατα εμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Αυτές οι παρατηρήσεις καθιστούν σημαντική την διερεύνηση επιλογών για χορήγηση ορμονικής θεραπείας, νωρίς μετά την εμμηνόπαυση

Από την περιεμμηνόπαυση έως την εμμηνόπαυση, ο στόχος της Vichy είναι η ενδυνάμωση των γυναικών και η εξάλειψη των λανθασμένων πεποιθήσεων γύρω από αυτή, διασφαλίζοντας τους την απαραίτητη υποστήριξη και γνώση για να διαχειριστούν αυτή την περίοδο της ζωής τους με αυτοπεποίθηση.

Με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη ηθοποιό Μαρία Καβογιάννη, η Vichy μέσω της καμπάνιας ενημέρωσης, μοιράζεται την πεποίθηση ότι η περίοδος της εμμηνόπαυσης είναι η «αρχή» μιας νέας ζωής που δίνει την δυνατότητα σε κάθε γυναίκα να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητες της, να θέσει νέους στόχους και να δώσει νέα υπόσταση στη δημιουργικότητά της. Η Μαρία Καβογιάννη δίνει φωνή στις γυναίκες και τις κάνει να νιώθουν άνετα με την επιδερμίδα τους σε όλα τα στάδια της εμμηνόπαυσης καθώς και να μοιράζονται την εμπειρία τους, δημιουργώντας έτσι μια κοινότητα φροντίδας, στήριξης και αμοιβαίας κατανόησης. Όπως η ίδια είχε αναφέρει σε προηγούμενη δήλωσή της: «Η εμμηνόπαυση είναι αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής μας και συνάμα όμορφο. Αρκεί να ενημερωνόμαστε για αυτό, να το συζητάμε ανοιχτά και να το υποδεχόμαστε με αγάπη, υπομονή και πολλή επιμονή.».

Vichy

Η Vichy είναι στο πλευρό των γυναικών και επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της απέναντι τους:

-Προσφέροντας, σε συνεργασία με δερματολόγους και γυναικολόγους, την Νο 1 φροντίδα περιποίησης της επιδερμίδας κατά την εμμηνόπαυση, τη NEOVADIOL, μια εξειδικευμένη σειρά προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας , σχεδιασμένων για κάθε στάδιο της εμμηνόπαυσης.

-Διευρύνοντας την πρόσβαση σε πληροφορίες για την εμμηνόπαυση μέσω της ιστοσελίδας vichy.gr στο NO PAUSE AT MENOPAUSE μέσω των συμβουλών επαγγελματιών υγείας.

Ελληνική Εταιρεία Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης (ΕΕΚΕ)

Η Ελληνική Εταιρεία Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης ιδρύθηκε το 1989 και είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που έχει σκοπό να προάγει τη γνώση σε θέματα που αφορούν τη γυναίκα στην εμμηνόπαυση. Σε συνεργασία με ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, διοργανώνει σεμινάρια, ημερίδες και διαλέξεις με στόχο την ενημέρωση του κοινού για την πρώιμη διάγνωση και αντιμετώπιση νοσημάτων που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση, ενώ κάθε 2 χρόνια διοργανώνει και το Πανελλήνιο Συνέδριο Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης.