1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Θεοδωρίδου στο CNN Greece: Να κάνουν άμεσα την 4η δόση εμβολίου ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες
Θεοδωρίδου στο CNN Greece: Να κάνουν άμεσα την 4η δόση εμβολίου ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες

Θεοδωρίδου στο CNN Greece: Να κάνουν άμεσα την 4η δόση εμβολίου ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες

0

Έκκληση προς τις ευπαθείς ομάδες, τους ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα και τους ηλικιωμένους να πραγματοποιήσουν την 4η δόση, ή τη δεύτερη αναμνηστική του εμβολίου κατά της COVID-19, απευθύνει στο CNN Greece, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Παιδιατρικής Μαρία Θεοδωρίδου.

Όπως τουλάχιστον δείχνουν οι επιστημονικές μελέτες– οι οποίες ανανεώνονται κάθε μήνα- το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο αναμένεται να έρθει στο τέλος του χρόνου, επομένως, πολλοί άνθρωποι παραμένουν ακάλυπτοι τονίζει η κ. Θεοδωρίδου, προσθέτοντας, ότι στη φάση αυτή, «ακολουθούμε τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, αναφορικά με τους εμβολιασμούς των ευπαθών ομάδων, όπως ηλικιωμένοι και ασθενείς με υποκείμενα και χρόνια νοσήματα».

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πάντως, ότι ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό, το οποίο ενδεχομένως να αγγίζει ακόμη και το 70% των πολιτών που πρέπει να πραγματοποιήσουν την 4η δόση, ή τη δεύτερη αναμνηστική, παραμένει ανεμβολίαστο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να νοσήσει σοβαρά και να νοσηλευθεί.

Οι ομάδες αυτές, πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν, καθώς δεν έχουν πλέον αντισώματα και η Όμικρον 5 «σαρώνει» δείχνοντάς μας καθημερινά, τη μεγάλη της πλέον διασπορά.

Το ποσοστό των πολιτών πάντως που παραμένει ανεμβολίαστο, προβληματίζει ιδιαίτερα τους επιστήμονες.

Επίσης, η καθηγήτρια Θεοδωρίδου επικαλείται έναν ακόμη λόγο τον οποίο οφείλουν να λάβουν σοβαρά οι πολίτες για την 4η δόση. «Εάν το νέο εξελιγμένο εμβόλιο κατά της COVID -19 έρθει στο τέλος του τρέχοντος έτους, οι τελευταίοι μήνες γνωρίζουμε όλοι μας, ότι χαρακτηρίζονται από λοιμώξεις, επομένως, επιβάλλεται οι παραπάνω ομάδες, να εμβολιαστούν με την 4η δόση και για το λόγο των λοιμώξεων».

Πηγή: cnn.gr

 

tags:

 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά