1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Θεόδωρος Φυτηλάς: «Το Therapis General Hospital διαμορφώνει μια νέα αντίληψη για τη δευτεροβάθμια υγεία»
Θεόδωρος Φυτηλάς: «Το Therapis General Hospital διαμορφώνει μια νέα αντίληψη για τη δευτεροβάθμια υγεία»

Θεόδωρος Φυτηλάς: «Το Therapis General Hospital διαμορφώνει μια νέα αντίληψη για τη δευτεροβάθμια υγεία»

0

Μπορεί να μην έχει κλείσει καλά καλά ούτε 2 χρόνια λειτουργίας ακόμα, ωστόσο το Therapis General Hospital ήδη έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα του στον ιατρικό χώρο. Παρέχοντας υψηλές υπηρεσίες και έχοντας εξυπηρετήσει, σε σύντομο χρονικό διάστημα, πάνω από 15.000 ασθενείς είναι λογικό να στοχεύει συνεχώς όλο και υψηλότερα. Ο διευθύνων σύμβουλος του, Θεόδωρος Φυτηλάς αποκαλύπτει το… μυστικό της επιτυχίας του Νοσοκομείου, καθώς και το όραμά του για το μέλλον.

 

-Ποιο είναι το όραμά σας, η στόχευσή σας, η προσπάθειά σας για το Therapis General Hospital. Έχετε κάποιο πρότυπο;

 

Το όραμά μας, που έγινε πραγματικότητα δημιουργώντας το Therapis General Hospital, ήταν να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο Νοσοκομείο, στο κέντρο της πόλης, με ιατροκεντρική φιλοσοφία, σύγχρονη αντίληψη για τις ανάγκες των ασθενών, υψηλή τεχνολογία και ESG πολιτικές διαχείρισης.  

Το Therapis, θα έλεγα, διαμορφώνει μια νέα αντίληψη για τη δευτεροβάθμια υγεία, ενισχύοντας παράλληλα τις επιλογές των πολιτών για υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Στο Therapis επενδύσαμε σημαντικά στην τεχνολογία αιχμής για τα τμήματα και εργαστήριά του και διασφαλίσαμε τη συνεργασία κορυφαίων ιατρών σε κάθε ειδικότητα, οι οποίοι υποστηρίζονται από υψηλά ειδικευμένο προσωπικό, καθώς και από ένα πρότυπο σύστημα οργάνωσης και διοίκησης.

Όλα αυτά σε ένα κτήριο και με υποδομές που ακολουθούν όλες τις νέες περιβαλλοντικές απαιτήσεις, με αποτέλεσμα να πετυχαίνουμε χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, ενώ για την ανακατασκευή του κτηρίου έχουν χρησιμοποιηθεί φιλικά προς το περιβάλλον και ανακυκλώσιμα υλικά.

Στο σύνολο όσων παρέχουμε, έχουμε βάλει ιδιαίτερη φροντίδα, τόσο στους ασθενείς μας, όσο και στους γιατρούς μας και το ανθρώπινο δυναμικό μας. Γι ‘αυτό και όλες οι υπηρεσίες που παρέχουμε είναι κορυφαίες, γιατί όλα είναι δομημένα με υψηλά πρότυπα, από τις εγκαταστάσεις μέχρι τη διοίκησή μας.

 

– Σε λιγότερο από 2 χρόνια λειτουργίας, το Therapis General Hospital εξυπηρέτησε περισσότερα από 15.000 άτομα. Ποιες υπηρεσίες και σε τι επίπεδο προσφέρει το νοσοκομείο σας, ώστε να έχετε αυτήν την επίδοση;

 

Είμαστε περήφανοι για το ιατρικό προσωπικό και όλες τις εγκαταστάσεις του Therapis General Hospital. Διαθέτουμε 15 εξειδικευμένα τμήματα, 7 εξειδικευμένα εργαστήρια και 3 Μονάδες ειδικής φροντίδας. Όλοι οι επικεφαλής των τμημάτων είναι καταξιωμένοι στον τομέα τους, όλες οι μονάδες και τα εργαστήρια είναι εξοπλισμένα με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία. Οι χειρουργικές μας αίθουσες είναι 5G, οι οποίες προσφέρουν στους χειρουργούς γιατρούς ιδιαίτερες δυνατότητες κατά τη διάρκεια των χειρουργείων. Απλοποιούμε επίσης όλες τις διαδικασίες εισαγωγής και νοσηλείας με τα πλέον σύγχρονα συστήματα διαχείρισης.

Όπως ανέφερα και πριν, στόχος μας είναι να αλλάξουμε την αντίληψη στη δευτεροβάθμια υγεία, να έχουμε ως επίκεντρο τις ανάγκες των ασθενών μας, προσφέροντας κορυφαίες ιατρικές υπηρεσίες αλλά και υπηρεσίες διαμονής. Όμως φροντίζουμε και τις ανάγκες και των γιατρών μας, ώστε με τη σειρά τους να παρέχουν άριστες υπηρεσίες. Οι ανάγκες αυτές είναι ο εξοπλισμός, ο οποίος είναι πλέον σύγχρονος, σωστή και προνοητική οργάνωση, αλλά και το ειδικευμένο ιατρικό και παραϊατρικό μας ανθρώπινο δυναμικό.

 

– Σας επηρέασε η πανδημία αυτά τα δύο πρώτα χρόνια της λειτουργίας;

 

Ξεκινώντας τη λειτουργία μας εν μέσω μιας – απρόβλεπτης για όλους – εξέλιξης, όπως η πανδημία, σίγουρα δεν ευνόησε το να μας γνωρίσει το γενικό κοινό, λόγω περιορισμών κυκλοφορίας, lockdown και γενικού αισθήματος ανασφάλειας που δικαιολογημένα υπήρχε και μερικώς συνεχίζεται. Ωστόσο, ανοίξαμε τις πόρτες μας στο κοινό σε μια περίοδο που ανέδειξε την ανάγκη για ύπαρξη περισσότερων κλινών για θεραπεία, τόσο στο δημόσιο όσο και στο ιδιωτικό σύστημα υγείας. Και προσπαθήσαμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε μια δύσκολη για όλους περίοδο.

Και αυτό έγινε πραγματικότητα. Από τους ανθρώπους που έλαβαν τις υπηρεσίες μας υπήρξε ιδιαίτερα θετική αποδοχή. Δημιουργήσαμε φίλους, όλους τους ανθρώπους που στηρίχθηκαν σε εμάς σε δύσκολες ώρες και τελικώς αυτοί αποτελούν τους “διαφημιστές μας”.

Με την χαλάρωση των μέτρων και τη σταθερή πορεία της πανδημίας, μπορούμε να κάνουμε πιο γνωστές τις υπηρεσίες μας και εμάς συνολικά. Είναι για εμάς σημαντικό να προσφέρουμε τις υπηρεσίες του Therapis General Hospital, και να γνωρίσει και άλλος κόσμος τους εξειδικευμένους γιατρούς μας, τα σύγχρονα εργαστήρια και τον εξοπλισμό μας, αλλά και τις υπηρεσίες μας. Γι αυτό και σχεδιάζουμε και υλοποιούμε νέες επενδύσεις σε ιατρικό εξοπλισμό, γινόμαστε πιο εξωστρεφείς και είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε και άλλους πολίτες.

-Έχετε αναπτύξει συνεργασία με ασφαλιστικές. Πόσο σας ενδιαφέρει αυτή η κατεύθυνση;

 

Μας ενδιαφέρει να κάνουμε κάθε απαραίτητη συνεργασία, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, με το πιο προσιτό κόστος. Επομένως, προσπαθούμε να αναπτύξουμε το δίκτυο των συνεργαζόμενων ασφαλιστικών εταιρειών, με μοναδικό γνώμονα να εξυπηρετήσουμε και το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

– Πρόσφατα, προσφέρατε δύο πακέτα προσφορών που εστίαζαν στον προληπτικό έλεγχο των ανδρών. Σκοπεύετε να βγάλετε και άλλες παρόμοιες προσφορές στο μέλλον; Και που αποβλέπει αυτή η τακτική;

 

Οι συγκεκριμένες προσφορές, ήταν μια ευκαιρία ευαισθητοποίησης του κοινού για ένα θέμα ιδιαίτερα σημαντικό που όμως δεν έχει την ίδια προβολή με άλλα, εξίσου σημαντικά, θέματα πρόληψης. Δεδομένου ότι το Therapis διαθέτει ένα από τα πλέον σύγχρονα ουρολογικά τμήματα στην Ελλάδα όπου εφαρμόζονται οι πλέον εξελιγμένες τεχνικές και επεμβάσεις, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις επιπτώσεις που η έλλειψη προληπτικού ελέγχου, κυρίως στον αντρικό πληθυσμό, μπορεί να επιφέρει στην υγεία του. Στο πλαίσιο αυτό κρίναμε χρήσιμο να συμβάλουμε στην παρακίνηση, αλλά και στη διευκόλυνση των πολιτών, ώστε να αφιερώσουν λίγο χρόνο και να ασχοληθούν εγκαίρως με την ανδρολογική τους υγεία, προωθώντας την έννοια του προληπτικού ελέγχου. Επειδή όμως η πρόληψη είναι ιδιαίτερα σημαντική, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, στο μέλλον θα υπάρξουν και άλλες αντίστοιχες ενέργειες, που στοχεύουν στην πρόληψη και την υγεία όλων.