1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Κόντρα Υπουργείου Υγείας με τα νέα μέλη του ΠΙΣ.
Κόντρα Υπουργείου Υγείας με τα νέα μέλη του ΠΙΣ.

Κόντρα Υπουργείου Υγείας με τα νέα μέλη του ΠΙΣ.

0

Το εκλεγμένο ΔΣ του ΠΙΣ κατέθεσε στο ΣΤΕ αιίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης με την οποία δεν επικυρώνονται τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).Για πλαστογραφία κάνει λόγο ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου.

Κλιμακώνεται η κόντρα μεταξυ του Υπουργείου Υγειας και των νέων μελών του ΔΣ, την εκλογή των οποίων απέρριψε ο Ανδρέας Ξανθός. Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, σήμερα το πρωί τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ, προχώρησαν στην κατάθεση του αιτήματος ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης με την οποία ο υπουργός Υγείας αρνήθηκε να επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Οι εκλεγμένοι πρόεδρος και ΓΓ του ΠΙΣ ανακοίνωσαν: «Η προσφυγή στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας αποτελεί την καλύτερη απάντηση στην πραξικοπηματική κίνηση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος ανέμενε τη Μεγάλη Πέμπτη για να εκδώσει την υπουργική απόφαση, ώστε να μη λάβει τη δέουσα δημοσιότητα»

«Από την τακτική αυτή και μόνο,καθίσταται σαφές ότι το νομίμως εκλεγμένο ΔΣ του ΠΙΣ προκαλεί φόβο στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, λόγω της έντονης και παρεμβατικής του δραστηριότητας η οποία είναι ωφέλιμη για τους γιατρούς της χώρας. Προφανώς ο υπουργός Υγείας επιθυμεί τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο άφωνο για όσο διάστημα απομένει στην κυβέρνηση».

Πλαστογραφημένο έγγραφο το Δελτίο Τύπου

Ανακοινωση έσπευσε να βγάλει ο απερχομενος Γενικός Γραμματέας του ΠΙΣ. Δ. Βαρνάβας, μετά την αποστολή του Δελτίου Τύπου από τον ΠΙΣ. Συμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, το δελτίο τύπου «δεν εστάλη από το επίσημο e-mail του ΠΙΣ, δεν φέρει αριθμό πρωτοκόλλου, ούτε σφραγίδα του ΠΙΣ και πρόκειται για πλαστογραφημένο έγγραφο που εκφράζει αποκλειστικά τους εκπεσόντες κκ Εξαδάκτυλο Αθ. και Ελευθερίου Γ. και όχι το ΝΠΔΔ που έχει την επωνυμία Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος».

Επισυναπτει, δε, την ΥΑ σημειώνοντας πως ο ΠΙΣ θα την εφαρμόσει.

« Η δυνατότητα να προσφύγει κάθε πολίτης στο ΣτΕ είναι αναφαίρετη και μπορεί να πραγματοποιηθεί ατομικά ή συλλογικά, όχι όμως επ ονόματι του ΝΠΔΔ του ΠΙΣ, το οποίο μέχρι να διενεργηθούν εκλογές έχει ως ηγεσία αυτήν που ορίζει η απόφαση του εποπτεύοντος υπουργού»

Όπως δήλωσε τώρα ο Υπουργός Ανδρέας Ξανθός:

Η νομιμότητα της διαδικασίας στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Πανελλήνιου Ιατρικού  Συλλόγου (ΠΙΣ) ( 3-3-2019) αμφισβητήθηκε με ενστάσεις που κατέθεσαν υποψήφιοι της παράταξης που κέρδισε την πλειοψηφία και όχι από προσκείμενους στην κυβέρνηση. Υπήρξαν καταγγελίες για αλλοίωση  των αποτελεσμάτων της σταυροδοσίας συγκεκριμένων υποψηφίων  οι οποίες επιβεβαιώθηκαν, υπάρχουν αποφάσεις Ιατρικών Συλλόγων ( πχ. Πειραιά)  που μιλούν για «σκιές» και ζητούν «αποκατάσταση της ομαλότητας», είναι εδραιωμένη  η πεποίθηση πολλών εκλεκτόρων από όλη την Ελλάδα και από όλες τις παρατάξεις ότι έγιναν ατασθαλίες και λαθροχειρία στις εκλογές, η διαβίβαση όλων των απαραίτητων πρωτότυπων εγγράφων στο Υπουργείο Υγείας δεν πραγματοποιήθηκε,εντοπίστηκαν πολλαπλές πλημμέλειες και παρατυπίες που πλήττουν το κύρος της εκλογικής διαδικασίας και, αφού εξαντλήθηκαν όλα τα χρονικά περιθώρια, αποφασίστηκε η μη επικύρωση των αποτελεσμάτων και η επανάληψη των αρχαιρεσιών.

Θα επαναληφθεί δηλαδή με βάση τις προβλέψεις του νόμου  η εκλογική διαδικασία με το ίδιο εκλεκτορικό σώμα και άρα με τους ίδιους συσχετισμούς δυνάμεων ανάμεσα στις παρατάξεις. Ούτε πραξικόπημα λοιπόν, ούτε «φέσι», ούτε προσπάθεια φίμωσης του Ιατρικού συνδικαλισμού, όπως προκλητικά και παραπειστικά δηλώνει ο αυτοανακηρυχθείς Πρόεδρος του ΠΙΣ.Από ανθρώπους της  «παράταξης του 62%» οργανώθηκε η αλλοίωση της σειράς εκλογής και της σύνθεσης των μελών του ΔΣ, προφανώς για να είναι αρεστά στον προαλειφόμενο ως νέο Πρόεδρο.

Η παράταξη που ελέγχει την πλειοψηφία των εκλεκτόρων και του νέου ΔΣ,χωρίς να την απειλεί κανένας, μετέρχεται παρανομιών για να «χρησιμοποιήσει» τον ΠΙΣ όχι ως όργανο διεκδίκησης των καλώς νοούμενων συμφερόντων  των γιατρών  της χώρας, αλλά ως «εργαλείο» μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και πολιτικών μεθοδεύσεων. Αυτή είναι η πολιτική ουσία της υπόθεσης.

Η μόνη διέξοδος σήμερα για την αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας των οργάνων του ΠΙΣ, είναι η επανάληψη των αρχαιρεσιών  και η σύννομη συγκρότηση του νέου ΔΣ. Αφού, όπως δηλώνουν, η πλειοψηφία των γιατρών τους στηρίζει, και αφού οι ίδιοι άνθρωποι θα συμμετέχουν στην ψηφοφορία, τι φοβούνται;