1. Home
  2. Ομορφιά
  3. «Λίφτινγκ» σε πρόσωπο και σώμα, χωρίς νυστέρια
«Λίφτινγκ» σε πρόσωπο και σώμα, χωρίς νυστέρια

«Λίφτινγκ» σε πρόσωπο και σώμα, χωρίς νυστέρια

0

Ανόρθωση δέρματος με νήματα για όσους νιώθουν πως μεγαλώνουν και χωρίς να ξοδευτούν

 

Εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Θάνος Κοντογιάννης

Κάποτε έμοιαζε με πολυτέλεια για «γερά πορτοφόλια». Σήμερα, όμως, η αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα, είναι όχι απλά προσιτή αλλά και εξαιρετικά φιλική για άνδρες και γυναίκες που έχουν περάσει τα 30. Χωρίς νυστέρια που να θυμίζουν το κλασικό λίφτινγκ, η πλαστική-επανορθωτική εξασφαλίζει πλέον εξαιρετικά αποτελέσματα στην ανόρθωση και την αποκατάσταση της εικόνας της επιδερμίδας, και μάλιστα με τις πλέον οικονομικές επιλογές. Τα νήματα προσώπου και σώματος. Οπως εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός κ. Θάνος Κοντογιάννης, το λίφτινγκ με νήματα είναι η πλέον ασφαλής, καινοτόμος αλλά και οικονομική λύση για την άμεση μείωση της χαλάρωσης σε πρόσωπο και σώμα, χωρίς επέμβαση και επιπλοκές, καθώς είναι 100% βιοαπορροφήσιμα.  

  Ανάλογα με τη χρήση τους -πρόσωπο ή σώμα, μέτρια ή σοβαρή χαλάρωση- μπορούν να εφαρμοστούν δύο ειδών νήματα. Τα μονόκλωνα νήματα PDO, που «στρώνουν» το δέρμα ακόμη και σε δύσκολα σημεία όπως η κοιλιά, τα μπράτσα, ο λαιμός και οι γλουτοί, και τα COG, που κάνουν εντυπωσιακή «ανάρτηση» του δέρματος, αλλά εφαρμόζονται κατά κανόνα στο πρόσωπο και όχι στο σώμα.

Λίφτινγκ σε πρόσωπο και σώμα με νήματα PDO

  «Αυτό που κάνουν τα νήματα PDO είναι να σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του προσώπου και του σώματος. Αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική για άτομα που έχουν ήπια ή μέτρια χαλάρωση ή δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση», παρατηρεί ο κ. Κοντογιάννης. «Αυτό που πετυχαίνουμε είναι φυσική δημιουργία κολλαγόνου και ελαστίνης, σύσφιγξη και ανάπλαση του δέρματος χωρίς χειρουργείο και, βέβαια, πλήρη αποφυγή παρενεργειών, καθώς το υλικό τους είναι 100% ασφαλές».

Από τι υλικό είναι τα νήματα

  Τα νήματα είναι κατασκευασμένα από PDO (Polydioxanone), υλικό που χρησιμοποιείται στα χειρουργεία. Απορροφούνται – διαλύονται από τον οργανισμό με πολύ προβλέψιμο ρυθμό και τρόπο. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας ο οργανισμός παράγει κολλαγόνο γύρω από το υλικό με τελικό αποτέλεσμα την εξαφάνιση του υλικού και την «αντικατάστασή» του από ίνες κολλαγόνου σε συγκεκριμένη διάταξη.

Πώς τοποθετούνται

  Με τη βοήθεια ειδικών λεπτών κοίλων βελονών μέσα στις οποίες βρίσκονται τα νήματα. Κάθε βελόνα φέρει ένα νήμα και με την απλή εισαγωγή της στο δέρμα και την αφαίρεσή της το νήμα μένει στη θέση που έχουμε προκαθορίσει.

Πού εφαρμόζεται

  Σε ηλικίες από 30 έτη και πάνω, σε άτομα των οποίων το δέρμα χρειάζεται στήριξη και σύσφιγξη. Οσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία τόσο πυκνότερο πρέπει να είναι το πλέγμα για να μπορέσει να δημιουργήσει τη σωστή υποδομή κολλαγόνου.

Σε ποια σημεία του σώματος

  Τα συνηθισμένα σημεία του σώματος όπου εφαρμόζεται η θεραπεία είναι στο πρόσωπο (οβάλ, ρινοπαρειακές αύλακες και πικρίες, ζυγωματικά, πόδι χήνας, μέτωπο, μεσόφρυο), στο λαιμό, στην κοιλιακή χώρα, στους γλουτούς, στους μηρούς, στους βραχίονες, στην πλάτη και το στήθος.

Αποτελέσματα 

  «Στο οβάλ του προσώπου και των ρινοπαρειακών πτυχών έχουμε σαφή βελτίωση κατά 70% περίπου», επισημαίνει ο κ. Κοντογιάννης. «Σε άλλες περιοχές του σώματος βλέπουμε αποτελέσματα σύσφιγξης, τα οποία βελτιώνονται μέρα με τη μέρα μέχρι την ολοκλήρωση του τρίτου μήνα, οπότε και σταθεροποιείται η εικόνα για περίπου 18 μήνες. Τότε επανεξετάζεται η τοποθέτηση επιπλέον νημάτων για τη διατήρηση του αποτελέσματος».

Επιπλοκές-διάρκεια αποτελέσματος

  Η διαδικασία εφαρμογής των νημάτων PDO διαρκεί από 15 μέχρι 40 λεπτά, ανάλογα με τις περιοχές όπου επεμβαίνει ο γιατρός. Δεν υπάρχουν επιπλοκές πέρα από πολύ σπάνιους πιθανούς μώλωπες τοπικά, ενώ η διάρκεια του αποτελέσματος κυμαίνεται από 1,5 έως 2 χρόνια, οπότε μπορεί να επαναληφθεί η μέθοδος.

Εξελιγμένα νήματα προσώπου COG

  Τα νήματα COG είναι πιο χοντρά από τα PDO και, επιπλέον, φέρουν στην επιφάνειά τους μικρές ακίδες που «γαντζώνουν» το δέρμα. Η ιδιαιτερότητά τους αυτή τους δίνει την ικανότητα να προσφέρουν ανόρθωση των ιστών από τη στιγμή της εισόδου τους στο δέρμα του προσώπου και κατά κανόνα δεν χρησιμοποιούνται στο σώμα.


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά