1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Περίεργα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν μετά το σεξ
Περίεργα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν μετά το σεξ

Περίεργα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν μετά το σεξ

0

Το σεξ δεν φέρνει μόνο ευχαρίστηση και έντονες συγκινήσεις. Ανακαλύψτε τα απροσδόκητα συμπτώματα ή τις καταστάσεις που μπορεί να σας εκπλήξουν μετά το σεξ!

Οργασμικοί πονοκέφαλοι
«Έχω ημικρανία», μια φράση που λέγεται εδώ και καιρό για να αποφευχθεί η σεξουαλική επαφή. Οι πονοκέφαλοι όμως μπορεί επίσης να συνδέονται με τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Υπάρχουν δύο τύποι, σύμφωνα με το Αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Κεφαλαλγίας. Οι πρώτοι συνδέονται με μια σύσπαση των μυών του λαιμού και του κεφαλιού: αυτοί είναι οι πονοκέφαλοι έντασης. Θα μπορούσαν να εξηγηθούν από τη μυϊκή ένταση που υπάρχει κατά τη σεξουαλική επαφή.

Ο δεύτερος τύπος πονοκεφάλου ονομάζεται οργασμικός πονοκέφαλος. Είναι πολύ έντονοι, εμφανίζονται λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια του οργασμού και εντοπίζονται κοντά στα μάτια ή πίσω. Εξηγούνται από την αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Αυτοί οι πονοκέφαλοι μπορεί να διαρκέσουν από λίγα λεπτά έως μερικές ώρες.

Συνιστάται αντιφλεγμονώδες για πονοκεφάλους ελλείψει αντένδειξης ή ακόμα και τριπτάνη – φάρμακο για τις ημικρανίες – σε ανθρώπους με ημικρανίες. Σε περίπτωση επανεμφάνισης του πόνου απαιτείται ιατρική συμβουλή.

Σε περίπτωση πολύ ξαφνικών και έντονων πονοκεφάλων, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε γρήγορα κάποιον ειδικό: μπορεί στην πραγματικότητα να πρόκειται για αιμορραγία στον εγκέφαλο.

Παροδική αμνησία
Μερικά σεξουαλικά παιχνίδια μένουν αξέχαστα, ενώ άλλα σε κάνουν να χάσεις το μυαλό σου! Η σεξουαλική δραστηριότητα μερικές φορές προκαλεί αμνησία.

Πρόκειται για παροδική αμνησία. Διαρκεί λιγότερο από 24 ώρες και οι πρόσθετες εξετάσεις δεν διαπιστώνουν ανωμαλίες.

Μια ακόμη ελάχιστα γνωστή πάθηση, προκαλείται από ορισμένους παράγοντες πυροδότησης, όπως η σεξουαλική δραστηριότητα, η σωματική προσπάθεια ή ακόμα και το στρες.

Συνήθως, η μνήμη επιστρέφει μέσα σε 24 ώρες, αφήνοντας μόνο μια κακή ανάμνηση.

Μια κρίση άσθματος
Το σεξ κόβει την ανάσα! Και δεν εννοείται πάντα με τη μεταφορική έννοια της λέξης. Σε άτομα με άσθμα, η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει μια πλήρη κρίση άσθματος. Εμφανίζεται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις σοβαρού άσθματος.

Η σεξουαλική δραστηριότητα είναι πράγματι μια σωματική δραστηριότητα. Συγκρίνεται με την προσπάθεια που παράγεται για την ανάβαση ενός ή δύο ορόφων.

Μια μελέτη του 2019 έδειξε την αρνητική επίδραση του άσθματος στην οικειότητα, ωθώντας ορισμένους να εγκαταλείψουν τη σεξουαλικότητά τους.

Ενώ το θέμα σπάνια συζητείται με τον πνευμονολόγο, αυτή η συζήτηση θα περιόριζε ωστόσο τον κίνδυνο κρίσης, με δύο απλές συμβουλές: τη χρήση βρογχοδιασταλτικού πριν από την επαφή και την αποφυγή θέσεων που συμπιέζουν τον θώρακα και την κοιλιά.

Σεξ που σε αρρωσταίνει
Το σύνδρομο μετα-οργασμικής δυσφορίας (σύνδρομο μετα-εκσπερμάτωσης) είναι μια σπάνια ασθένεια που επηρεάζει κυρίως τους άνδρες.

Μετά την εκσπερμάτιση, υποφέρουν από καταθλιπτική διάθεση, εξάντληση, γνωστικές διαταραχές ή ακόμα και άγχος και ένα γριππώδες σύνδρομο. Αρκετά για να κόψετε κάθε επιθυμία να κάνετε έρωτα…

Τα συμπτώματα εμφανίζονται μια ώρα μετά την εκσπερμάτιση, και μερικές φορές διαρκούν για μια εβδομάδα. Η θεραπεία παραμένει εμπειρική προς το παρόν. Μπορεί να περιλαμβάνει λορατιδίνη, ορισμένα αντικαταθλιπτικά (που ονομάζονται IRS), άλφα-αναστολείς ή ύπνωση.

Τα μπλουζ μετά τον έρωτα
Το σεξ δεν σε πάει πάντα στον έβδομο ουρανό. Σε μερικούς ανθρώπους, προκαλεί ακόμη και αληθινά μπλουζ μετά τη συνουσία, που ονομάζονται επίσης μετασυνουσιακή δυσφορία.

Θλίψη, μελαγχολία, ακόμη και ταραχή και επιθετικότητα εμφανίζονται παρόλο που η σχέση ήταν ικανοποιητική! Αυτή η δυσφορία αφορά κυρίως γυναίκες.

Έρευνα του 2015 εκτιμά ότι το 5% των γυναικών είχαν βιώσει τουλάχιστον ένα επεισόδιο δυσφορίας τις τέσσερις εβδομάδες που προηγήθηκαν της μελέτης. Το ποσοστό ανέρχεται στο 46% των γυναικών για τις οποίες αυτό το σύμπτωμα επιμένει σε όλη τους τη ζωή.

Επομένως, η εμφάνιση των μπλουζ μετά το σεξ δεν είναι σπάνια. Αλλά παραμένει πολύ κακώς επεξηγημένο ζήτημα και συχνά προκαλεί παρεξηγήσεις. Αντιμέτωποι με οποιαδήποτε ταλαιπωρία, είναι καλύτερο να μιλήσετε με έναν σεξολόγο.

Κυστίτιδα τον μήνα του μέλιτος
Μετά από μια περίοδο αποχής, με τον ερχομό ενός νέου συντρόφου, οι σεξουαλικές σχέσεις είναι συχνά πιο συχνές στην αρχή της σχέσης. Με συνέπεια υψηλότερο κίνδυνο κυστίτιδας.

Στην πραγματικότητα, ορισμένες γυναίκες συνεχίζουν να υποφέρουν από κυστίτιδα ακόμη και με τακτικό σύντροφο ή ακόμα και μετά την έναρξη της σχέσης. Αυτές οι κυστίτιδες εξηγούνται από την εισχώρηση μικροβίων στην ουρήθρα, μετά από διείσδυση.

Ένα στοχευμένο αντιβιοτικό είναι απαραίτητο, μετά την ταυτοποίηση του μικροβίου μέσω ανάλυσης ούρων. Εάν η κυστίτιδα επαναληφθεί, η θεραπεία μετά από κάθε αναφορά μπορεί να εφαρμοστεί από τον γενικό ιατρό. Συνιστάται επίσης η συχνότερη ούρηση, ιδιαίτερα μετά την επαφή.

 


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά