1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Σας αρέσει να κάνετε σεξ; Πώς μπορείτε να το απολαμβάνετε περισσότερο;
Σας αρέσει να κάνετε σεξ; Πώς μπορείτε να το απολαμβάνετε περισσότερο;

Σας αρέσει να κάνετε σεξ; Πώς μπορείτε να το απολαμβάνετε περισσότερο;

0

Tο σεξ είναι μια ευχάριστη εμπειρία για τις περισσότερες γυναίκες. Γιατί όμως σας αρέσει τόσο πολύ;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μας κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά. Αυτά τα συναισθήματα ευχαρίστησης ανήκουν σε μια σειρά σωματικών και συναισθηματικών σταδίων που βιώνετε όταν κάνετε σεξ ή είστε σε διέγερση. Τα στάδια του λεγόμενου κύκλου σεξουαλικής απόκρισης 

 είναι:

της διέγερσης (excitement)

της σταθεροποίησης (plateau)

του οργασμού(orgasm)

της λύσης (resolution)

ενώ βιώνονται τόσο από τους άνδρες όσο και από τις γυναίκες και μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής ή του αυνανισμού. Κάθε άτομο βιώνει σε διαφορετικό χρόνο και διαφορετική ένταση τα διάφορα στάδια, επειδή το σώμα κάθε ατόμου είναι ξεχωριστό.

Διέγερση

Εσείς ή ο σύντροφός σας μπορεί να αντιμετωπίσετε: αυξημένη μυϊκή ένταση, αυξημένο καρδιακό ρυθμό και αναπνοή, κοκκινισμένο δέρμα, σκληρές ή όρθιες θηλές, αυξημένη ροή αίματος στα γεννητικά όργανα (προκαλώντας πρήξιμο στην κλειτορίδα και στα εσωτερικά χείλη της γυναίκας – μικρά χείλη – και στύση στο πέος του άνδρα), αυξημένη υγρασία στον κόλπο, περισσότερη πληρότητα στο στήθος της γυναίκας , πρήξιμο στα τοιχώματα του κόλπου της γυναίκας , πρήξιμο των όρχεων του άνδρα,  σύσφιξη του οσχέου του άνδρα, εκκρίσεις λιπαντικού υγρού από το πέος του άνδρα.

Σταθεροποίηση

Εσείς ή ο σύντροφός σας μπορεί να αντιμετωπίσετε: κλιμάκωση των φυσικών αλλαγών από το στάδιο 1 (αυξημένη αναπνοή, καρδιακός ρυθμός, μυϊκή ένταση και αρτηριακή πίεση) αυξημένο οίδημα του κόλπου και αλλαγή του χρώματος στα τοιχώματα του κόλπου σε σκούρο μωβ, αυξημένη ευαισθησία στην κλειτορίδα μιας γυναίκας (μερικές φορές γίνεται επώδυνη στην αφή), μυϊκοί σπασμοί που πιθανώς εμφανίζονται στα πόδια, το πρόσωπο και τα χέρια…

Οργασμός

Εσείς ή ο σύντροφός σας μπορεί να αντιμετωπίσετε:

ακούσιες μυϊκές συσπάσεις η ένταση της αρτηριακής πίεσης, ο καρδιακός ρυθμός και η αναπνοή είναι στο υψηλότερο σημείο τους και οι δύο σύντροφοι λαμβάνουν οξυγόνο γρήγορα στο σώμα, μυϊκοί σπασμοί που πιθανώς εμφανίζονται στα πόδια, μια ξαφνική και ισχυρή απελευθέρωση της σεξουαλικής έντασης, συστολή των κολπικών μυών στις γυναίκες καθώς και ρυθμικές συσπάσεις στη μήτρα, ρυθμικές συσπάσεις των μυών στη βάση του πέους στους άνδρες, που έχουν ως αποτέλεσμα την εκσπερμάτωση. Οι γυναίκες μπορούν να βιώσουν αρκετούς οργασμούς με συνεχή σεξουαλική διέγερση. Οι άνδρες πρέπει να περιμένουν μετά από έναν οργασμό για να έχουν άλλον. Αυτή η περίοδος αναμονής ποικίλλει μεταξύ των ανδρών και αυξάνεται με την ηλικία.

Λύση

Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης: Το σώμα επιστρέφει στην κανονική λειτουργία. Τα πρησμένα και όρθια μέρη του σώματος επιστρέφουν στο συνηθισμένο τους μέγεθος και χρώμα. Υπάρχει αυξημένη αίσθηση ευεξίας, οικειότητας και κούρασης.

Γιατί το σεξ κάνει καλό στον εγκέφαλό σας

Ο εγκέφαλος έχει το δικό του κέντρο ευχαρίστησης κατά τη διάρκεια του σεξ. Το να είσαι σωματικά κοντά με έναν άλλο άνθρωπο είναι γνωστό ότι αυξάνει τα επίπεδα ωκυτοκίνης στον εγκέφαλο, κάνοντάς σε να νιώθεις ευτυχισμένος και ασφαλής. Όταν κάνουμε σεξ, τα φυσικά σήματα που αισθάνεται το σώμα στέλνουν σήματα μέσω των νεύρων μας στον εγκέφαλο – ο οποίος αντιδρά απελευθερώνοντας χημικές ουσίες που μας κάνουν να νιώθουμε ακόμη μεγαλύτερη ευχαρίστηση. Κάποιες έρευνες δείχνουν ότι η ρυθμική φύση του σεξ και η σεξουαλική διέγερση δημιουργούν ένα σωματικό-ψυχολογικό βρόχο ευχαρίστησης. Καθώς η σωματική ευχαρίστηση αυξάνεται κατά τη φάση του οργασμού, το ίδιο συμβαίνει και με την ψυχολογική απόλαυση – και περισσότερη ψυχολογική απόλαυση αυξάνει τη σωματική απόλαυση. 

Πώς να κάνετε καλύτερο σεξ

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε καλύτερο σεξ είναι να μάθετε να ακούτε το σώμα και τον εγκέφαλό σας. Ποιος και τι σας φέρνει τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια του σεξ; Επιλέξτε σεξουαλικούς συντρόφους που σας κάνουν να νιώθετε ευτυχισμένοι και γεμάτοι. Το να νιώθετε άνετα με κάποιον μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε καλό σεξ. Επιλέξτε σεξουαλικές στάσεις που σας προσφέρουν τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση. Αφιερώστε χρόνο για να εξερευνήσετε μόνοι σας το σώμα σας και μάθετε ποιες αισθήσεις απολαμβάνετε περισσότερο. Ο αυνανισμός είναι ένας ασφαλής, υγιής και φυσιολογικός τρόπος για να μάθετε περισσότερα για τις σεξουαλικές σας προτιμήσεις. Μιλήστε με τον σύντροφό σας για το τι του αρέσει. Κρατήστε ανοιχτή τη γραμμή επικοινωνίας με τον σύντροφό σας όταν πρόκειται να μιλήσετε για το σεξ. Δοκιμάστε πράγματα που αρέσουν στον σύντροφό σας και ζητήστε του να δοκιμάσει πράγματα που σας αρέσουν. Το σεξ είναι πιο ευχάριστο όταν και τα δύο εμπλεκόμενα μέρη απολαμβάνουν απόλυτα την εμπειρία. 

Το πιο ευχάριστο είδος σεξ είναι το ασφαλές σεξ. Η καλή σεξουαλική υγεία δίνει υψηλή προτεραιότητα στις υγιείς σχέσεις, στις προγραμματισμένες εγκυμοσύνες και στην πρόληψη των σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων.


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά