Σε αναστολή παραμένουν 6.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί
Πάνω από 6.000 υγειονομικοί βρίσκονται εκτός του χώρου εργασίας τους στο ΕΣΥ, στην πλειονότητά τους νοσηλευτές, ανέφερε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στα νέα μέτρα για την πανδημία που ανακοινώθηκαν χθες από τον πρωθυπουργό.
Ειδικότερα ο κ. Πλεύρης τόνισε : «Δυόμιση μήνες μετά την εφαρμογή του νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας εργαζομένων οι οποίοι δεν εμβολιάζονται. Οι περίπου 2.500 είναι νοσηλευτές, 500 γιατροί και οι άλλοι, λοιπό προσωπικό των δομών υγείας».
Οι κενές θέσεις των ατόμων που επέλεξαν να απομακρυνθούν από την εργασία τους, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας γίνεται μέσω των καταλόγων του επικουρικού προσωπικού ή μέσω της μετακίνησης εργαζομένων από άλλες δομές υγείας.
Όσο αφορά στους ανεμβολίαστους ιατρούς, κυρίως αναισθησιολόγους, που τέθηκαν σε αναστολή γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν με ιδιώτες. Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε τα κίνητρα που έχει δώσει το υπουργείο με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για την ενίσχυση του ΕΣΥ με ιδιώτες με σημαντικά οικονομικά κίνητρα.
Ο ίδιος τέλος υπογράμμισε πως η παράταση της αναστολής των καθηκόντων εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί ενώ όπως είπε δεν τίθεται θέμα επιστροφής τους χωρίς τη θωράκιση τους μέσω του εμβολίου.