1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Συνεργασία της LA ROCHE POSAY με τη Διεθνή Ένωση κατά του καρκίνου (UICC)
Συνεργασία της LA ROCHE POSAY με τη Διεθνή Ένωση κατά του καρκίνου (UICC)

Συνεργασία της LA ROCHE POSAY με τη Διεθνή Ένωση κατά του καρκίνου (UICC)

0

Η LA ROCHEPOSAY ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ (UICC)

ΩΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ 2023

Σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα Ηνωμένα Έθνη, η Διεθνής Ένωση Κατά του Καρκίνου (UICC) συσπειρώνει και υποστηρίζει την παγκόσμια κοινότητα καρκίνου μέσα από συνέδρια, εστιάζοντας στην ενίσχυση των ικανοτήτων και στην ευαισθητοποίηση με στόχο να διασφαλίσει ότι η καταπολέμηση του καρκίνου παραμένει προτεραιότητα στην παγκόσμια έρευνα για την υγεία. Η UICC ιδρύθηκε το 1933, και στη βάση των μελών της συμπεριλαμβάνονται πάνω από 1.200 οργανισμοί σε 172 χώρες. Αυτό που τη διαφοροποιεί είναι ότι εκπροσωπεί τόσο αντικαρκινικές ενώσεις και υπουργεία υγείας όσο και ομάδες ασθενών.

 Μέσα από τη συνεργασία της με τη UICC, η La RochePosay υποστηρίζει οργανισμούς σε όλον τον κόσμο και χρηματοδοτεί σημαντικά έργα που, πέρα από τη φροντίδα του δέρματος, αφορούν στην προώθηση της υποστηρικτικής φροντίδας για τους ασθενείς. Το έργο αυτό είναι απαραίτητο, καθώς το 80% των ασθενών επιβεβαιώνουν ότι η υποστηρικτική φροντίδα τους βοήθησε στη διαχείριση της νόσου1.

Ως συνεργάτης της UICC και χορηγός της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου, η La RochePosay συμβάλλει στην προώθηση της ετήσιας αυτής εκδήλωσης που γίνεται αφορμή να συσπειρωθούμε όλοι μαζί στον αγώνα κατά του καρκίνου.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η La RochePosay δεσμεύεται να συμβάλει στην ενημέρωση και εκπαίδευση σχετικά με τον καρκίνο και να ενεργοποιήσει κυβερνήσεις και ιδιώτες σε όλον τον κόσμο, με στόχο να αναλάβουν δράση κατά της νόσου. Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου θα έχει θέμα «Close the Care Gap», σε αναγνώριση της δύναμης της συλλογικής ευαισθητοποίησης και δράσης, για τη δημιουργία ενός κόσμου χωρίς καρκίνο.

 «Είμαστε υπερήφανοι για τη νέα μας συνεργασία με τη La RochePosay. Μαζί, θα ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο σχετικά με τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν οι αντικαρκινικές θεραπείες στο δέρμα και την ευεξία των ασθενών, και θα προαγάγουμε την επαρκή υποστηρικτική φροντίδα. Πρόληψη του καρκίνου και εξασφάλιση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για τα άτομα που ζουν με καρκίνο –αυτοί είναι οι κοινοί μας στόχοι.» – Διευθύνων Σύμβουλος της UICC.

Εκτός από την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου και τη συμβολή στο παγκόσμιο πρόγραμμα της UICC, η La RochePosay θα υλοποιήσει ένα νέο έργο με στόχο την αναβάθμιση των δεξιοτήτων της UICC σε ό,τι αφορά στην υποστηρικτική φροντίδα, με την παροχή εκπαίδευσης και την ενίσχυση των ικανοτήτων για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΓΓΙΓΜΑΤΟΣ:

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Το άγγιγμα παρηγορεί, ανακουφίζει και μειώνει το άγχος και τον πόνο. Μεγάλο μέρος των ασθενών το στερούνται όταν υποβάλλονται σε θεραπείες, καθώς το δέρμα τους είναι ερεθισμένο και καταπονημένο. Ωστόσο, καθημερινές κινήσεις, από τον σύντροφο, τον φροντιστή ή τον γιατρό, μπορεί να αποδειχθούν σωτήριες για τον ασθενή, όταν συνδυάζονται με τα σωστά προϊόντα φροντίδας.

Δημιουργούμε προϊόντα φροντίδας που είναι δερματολογικά ελεγμένα και έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τις δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες των θεραπειών για τον καρκίνο, ώστε οι ασθενείς να μπορούν να επικεντρωθούν στην ίαση. Γνωρίζουμε τον αναντικατάστατο ρόλο των φροντιστών και αναγνωρίζουμε μελέτες που δείχνουν τη θετική επίδραση που έχει το άγγιγμα στα επίπεδα του άγχους, του πόνου και της κόπωσης.

Η καμπάνια «Η Θεραπευτική Δύναμη του Αγγίγματοςv» της La RochePosay έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με την πολύτιμη υποστηρικτική φροντίδα και τον ζωτικό ρόλο του φροντιστή κατά τη διάρκεια της θεραπείας του ασθενούς. Βασικό στοιχείο της εκστρατείας είναι ότι συμμετέχουν πραγματικοί καρκινοπαθείς και μέλη της οικογένειάς τους, και όχι ηθοποιοί.

FIGHT WITH CARE:

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Η εκστρατεία «Η Θεραπευτική Δύναμη του Αγγίγματος» είναι μέρος μιας μεγαλύτερης, διεθνούς πρωτοβουλίας της La RochePosay που λέγεται «Fight With Care». Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2021 και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες των θεραπειών για τον καρκίνο, στην εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας και του ευρύτερου κοινού, και στην παροχή βοήθειας στους ασθενείς με οικονομική υποστήριξη αλλά και με δωρεές προϊόντων σε οργανισμούς. Στο πλαίσιο του προγράμματος Fight With Care, το 2021, η La RochePosay δημοσίευσε έναν Οδηγό για Ασθενείς με συμβουλές πάνω στον τρόπο πρόληψης, μείωσης και επιβράδυνσης των ανεπιθύμητων ενεργειών –από την ενυδάτωση και την προστασία του πολύ ξηρού δέρματος, μέχρι την ανακούφιση του πόνου που προκαλεί η φλεγμονή στα νύχια και τα τριχοθυλάκια, αλλά και την καταπράυνση των δερματικών αντιδράσεων στα χέρια και τα πόδια.

Επιπλέον, ο Οδηγός περιλαμβάνει ολιστικές συμβουλές για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της αυτοπεποίθησης των ασθενών μέσω της υποστηρικτικής φροντίδας όπως το Rose Pilates, η Σωφρολογία με ασκήσεις χαλάρωσης και αναπνοών, και τα ασφαλή προϊόντα φροντίδας & μακιγιάζ La RochePosay που αναδεικνύουν φρύδια, χείλη και νύχια ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση του ασθενούς.

ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΓΝΩΣΗΣ

Πιστοί στη δέσμευσή μας για επικαιροποίηση της παγκόσμιας γνώσης στον τομέα του καρκίνου, συνεργαζόμαστε και με την Πολυεθνική Ένωση Υποστηρικτικής Φροντίδας στον Καρκίνο (MASCC): έναν διεπιστημονικό οργανισμό αφιερωμένο στην εφαρμογή, την εκπαίδευση και την έρευνα σε ό,τι αφορά στην υποστηρικτική φροντίδα. Μαζί, δημιουργήσαμε μια διεθνή επιτροπή ογκολόγων, δερματολόγων, νοσηλευτών και ακτινοθεραπευτών. Αποστολή τους είναι να αναπτύξουν νέες κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη χρήση των προϊόντων φροντίδας παράλληλα με τα αντικαρκινικά φάρμακα, με στόχο να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ασθενών και, έτσι, να εξασφαλιστούν καλύτερη συμμόρφωση στις θεραπείες και μεγαλύτερες πιθανότητες ανάρρωσης.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

– Ο καρκίνος είναι η 1η ανησυχία για την υγεία μετά τον κορονοϊό και την ψυχική ευεξία.

1/5 άνδρες και 1/6 γυναίκες θα περάσουν καρκίνο κάποια στιγμή στη ζωή τους.

– 20 εκατομμύρια νέα περιστατικά καρκίνου ανιχνεύονται κάθε χρόνο, αριθμός που αναμένεται να φτάσει τα 30 εκατομμύρια μέχρι το 2040.

– 43,8 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με καρκίνο το 20222.

– 25 χρόνια τώρα, η La RochePosay έχει ως αποστολή της την ανάπτυξη ουσιαστικών λύσεων.

– Περισσότεροι από 28.000 καρκινοπαθείς έχουν λάβει φροντίδα στο Ιαματικό Κέντρο μας από το 2008.

– Έως και το 95% των καρκινοπαθών που υποβάλλονται σε θεραπεία εμφανίζουν δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες3.

– Το 50% των θεραπειών για τον καρκίνο διακόπτονται λόγω δερματικών ανεπιθύμητων ενεργειών4.

– Το 76% των ασθενών αναγκάζονται να μειώσουν τη δόση της θεραπείας5.

– Το 80% των ασθενών επιβεβαιώνουν ότι η υποστηρικτική φροντίδα τούς βοήθησε στη διαχείριση της νόσου6.

– Το 98% των ασθενών έχουν μεγαλύτερη πίστη στην ίαση όταν χρησιμοποιούν τα προϊόντα της La RochePosay7.

1 Σε μελέτη με 11.000 συμμετέχοντες από 5 χώρες.

2 canceratlas.cancer.org

3 Seité S, Bensadoun RJ, Mazer JM. Prevention and treatment of acute and chronic radiodermatitis. Breast Cancer (Dove Med Press). 2017 Nov 2;9:551-557. / Leporini C, et al. Management of dermatologic toxicities associated with monoclonal antibody epidermal growth factor receptor inhibitors: A case review. J Pharmacol Pharmacother. 2013 Dec;4(Suppl 1):S78-85.

4 Aizman L, et al. The Influence of Supportive Onco-dermatology Interventions on Patient Quality of Life: A Cross-Sectional Survey. J Drugs Dermatol. 2020 May 1;19(5):477-482.

5 Boone SL, Rademaker A, Liu D, Pfeiffer C, Mauro DJ, Lacouture ME. Impact and management of skin toxicity associated with anti-epidermal growth factor receptor therapy: survey results. Oncology. 2007;72(3–4):152–159.

6 Σε μελέτη με 11.000 συμμετέχοντες από 5 χώρες.

7 Μελέτη παρατήρησης για το Cicaplast Baume B5, με τη συμμετοχή 66 ασθενών που υποβάλλονταν σε χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία.