1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Ύποπτο κρούσμα ηπατίτιδας σε 16χρονη στη Λάρισα
Ύποπτο κρούσμα ηπατίτιδας σε 16χρονη στη Λάρισα

Ύποπτο κρούσμα ηπατίτιδας σε 16χρονη στη Λάρισα

0

Πυρετός και εξανθήματα, εμφανίστηκαν τη Μεγάλη Τετάρτη στη 16χρονη και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Τα συμπτώματα της κοπέλας, πυρετός και εξανθήματα, εμφανίστηκαν τη Μεγάλη Τετάρτη και αμέσως μεταφέρθηκε στο Γενικό νοσοκομείο της Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, έχει διαπιστωθεί ηπατίτιδα (φλεγμονή του ήπατος) αλλά όχι κάποια από τις γνωστές μορφές της (Α,Β,C).

Ήδη έχει αποσταλεί αίμα για έλεγχο σε ότι αφορά αδενοϊό στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης, ενώ το περιστατικό έχει δηλωθεί και στον ΕΟΔΥ.

Σε ότι αφορά την κλινική της εικόνα είναι καλή.

Ιατρικές πηγές ανέφεραν στο onlarissa.gr, πως η 16χρονη αντιμετωπίζεται ως «ύποπτο περιστατικό», καθώς πληροί μέρος των συμπτωμάτων που έχουν σημάνει συναγερμό στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα, έχοντας νοσήσει από covid19 τον περασμένο Ιανουάριο, εμβολιασμένη. Ωστόσο, οι δείκτες του ήπατος δεν είναι «ποσοτικά επαρκείς» ώστε να μπορεί να εξαχθεί άμεσα συμπέρασμα.

Συμπέρασμα, που αναμένεται να βγει από τις εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: onlarissa


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά