1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Η επίπτωση του κορωνοϊού στην οικονομία δεν θα ξεπεράσει το 2020
Η επίπτωση του κορωνοϊού στην οικονομία δεν θα ξεπεράσει το 2020

Η επίπτωση του κορωνοϊού στην οικονομία δεν θα ξεπεράσει το 2020

0

Σύμφωνα με εκτίμηση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, οι αρνητικές οικονομικές συνέπειες από την επιδημία του νέου κορωνοϊού είναι ένα γεγονός που συμβαίνει μία φορά και δεν θα διαρκέσει πέραν του 2020.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας, σε μια ακρόαση που είχε ως θέμα τον προϋπολογισμό της αμερικανικής κυβέρνησης, ο υπουργός είπε ότι ο Covid-19 δεν θα επηρεάσει τη μακροπρόθεσμη πρόβλεψη για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν αναμένω ότι ο κορωνοϊός θα έχει κάποια επίπτωση πέραν της φετινής χρονιάς».

Προκειμένου να εκτιμήσει τις συνολικές συνέπειες του κορωνοϊού στην Κίνα, ο Μνούτσιν διευκρίνισε ότι χρειάζεται να δει τα δεδομένα για τις επόμενες τρεις με τέσσερις εβδομάδες.


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά