1. Home
  2. Αξίζει
  3. να
  4. δείτε
  5. Οι ανασφάλιστοι εγγράφονται στον προσωπικό γιατρό
Οι ανασφάλιστοι εγγράφονται στον προσωπικό γιατρό

Οι ανασφάλιστοι εγγράφονται στον προσωπικό γιατρό

0

“Οι ανασφάλιστοι πολίτες εγγράφονται στις δημόσιες δομές για τον προσωπικό γιατρό και όπου δεν υπάρχουν δημόσιες δομές, σε ιδιώτη γιατρό“. Αυτή ήταν η σαφής απάντηση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη σε ερώτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο θεσμό του Προσωπικού Ιατρού.

Η διευκρίνιση όφειλε να δοθεί καθώς βουλευτές της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για αποκλεισμό ανασφάλιστων πολιτών από τη δυνατότητα εγγραφής σε ιδιώτες γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΠΥ για τον «προσωπικό τους γιατρό». Μάλιστα ανέφεραν ότι ήδη ανασφάλιστοι πολίτες της Μαγνησίας που επιχείρησαν να εγγραφούν σε ιδιώτη γιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ για τον προσωπικό τους γιατρό αποκλείστηκαν.

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή του ο Θάνος Πλεύρης αναφέρει ότι:

“Οι 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή είναι αδιάβαστοι ή πιο πιθανόν στρέφονται με ερώτηση τους κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Στο θέμα κάλυψης των ανασφάλιστων από τον προσωπικό ιατρό δεν αλλάξαμε τίποτα από ότι προέβλεπε ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού. Οι ανασφάλιστοι πολίτες εγγράφονται στις δημοσιες δομές για τον προσωπικό γιατρό και όπου δεν υπάρχουν δημόσιες δομές, σε ιδιώτη γιατρό. Το ίδιο ακριβώς που προέβλεπε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Ξανθού προβλέπουμε και στον νόμο για τον Προσωπικό Ιατρό. Οι διατάξεις είναι πανομοιότυπες, διαβάζοντας τες θα καταλάβουν ότι με την ερώτηση τους επιτιθενται σε βάρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ”.


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά