Δηλώσεις Πλεύρη για την Κιβωτό του Κόσμου
Σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και βίαιες συμπεριφορές στην Κιβωτό του Κόσμου μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας ότι «αν ισχύουν οι καταγγελίες μιλάμε για πολύ σκληρά κακουργήματα, μιλάμε για κόσμο που θα μπει φυλακή». Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «η Πολιτεία θα παρέμβει άμεσα για να προστατευτούν αυτά τα παιδιά». Επισημαίνεται ότι για το θέμα πραγματοποιείται από το πρωί έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου.
Ο Υπουργός τόνισε τα εξής: «Η Κιβωτός ήταν από τις ΜΚΟ που είχαν πολύ μεγάλη απήχηση στην κοινωνία… Είναι εξοργιστικά αυτά που διαβάσαμε, στο βαθμό που ισχύουν οι καταγγελίες. Όσο και αν μια ΜΚΟ τυγχάνει να έχει καλό όνομα, αυτό δεν φτάνει, και είναι υποχρέωση της πολιτείας να την παρακολουθεί». Πρόσθεσε ότι «η Πολιτεία θα παρέμβει άμεσα για να προστατευτούν αυτά τα παιδιά».
Τέλος, ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι ο στόχος είναι να βγαίνουν γρήγορα τα παιδιά από τα ιδρύματα. Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μιχαηλίδη είχε φέρει προηγούμενο νομοσχέδιο που στόχευε σε αυτή την κατεύθυνση.