1. Home
  2. Διατροφή
  3. Έρευνα μελιού και λαδιού από το Ινστιτούτο Prolepsis
Έρευνα μελιού και λαδιού από το Ινστιτούτο Prolepsis

Έρευνα μελιού και λαδιού από το Ινστιτούτο Prolepsis

0

Το Ινστιτούτο Prolepsis, συντονιστής εταίρος του ελληνικού εθνικού προγράμματος QuaAuthentic_GR καλεί παραγωγούς ελαιόλαδου ή/και μελιού να λάβουν μέρος σε έρευνα για θέματα ποιότητας, γνησιότητας, συσκευασίας και τυποποίησης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα βοηθήσουν την επιστημονική ομάδα του QuaAuthentic_GR, να αναπτύξει χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό για τους παραγωγούς.

Η συμμετοχή στην έρευνα γίνεται συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο ή προωθώντας την ενημέρωση σε κάποιον παραγωγό ελαιολάδου ή/και μελιού που γνωρίζετε.

Η ανάδειξη της ποιότητας των βασικών τύπων ελληνικού ελαιόλαδου και μελιού, η διασφάλιση της αυθεντικότητας και γνησιότητάς τους, η υποστήριξη και ενίσχυση των παραγωγών σε θέματα ελέγχου, πιστοποίησης και ορθής προώθησης των προϊόντων τους καθώς και η προστασία των καταναλωτών από «νοθευμένα» ή χαμηλής ποιότητας προϊόντα αποτελούν τους κύριους άξονες του εθνικού προγράμματος QuaAuthentic_GR. Περισσότερες πληροφορίες: https://www.prolepsis.gr/gr/programs/quaathentic_gr

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (κωδικός έργου: Τ1ΕΔΚ-05678).