1. Home
  2. Ελεύθερος
  3. Χρόνος
  4. Διεθνούς φήμης σολίστ στο Μουσικό Φεστιβάλ Χίου!
Διεθνούς φήμης σολίστ στο Μουσικό Φεστιβάλ Χίου!

Διεθνούς φήμης σολίστ στο Μουσικό Φεστιβάλ Χίου!

0

Σε λίγες ημέρες το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου επιστρέφει, για 5η συνεχή χρονιά, από 1 έως 13 Αυγούστου στη Χίο και το γειτονικό νησί των Οινουσσών και παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με διεθνείς παραγωγές, πρωτότυπα μουσικά έργα, συναυλίες κλασικής, σύγχρονης, world, τζαζ αλλά και ποικίλες δράσεις για παιδιά!

Προμηθευτείτε έγκαιρα το εισιτήριο σας διαδυκτιακά από την Ticket Services και από το κατάστημα Πυξίδα στη Χίο.

Μέσα από το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμά του Φεστιβάλ θα ταξιδέψουμε στις μουσικές του κόσμου αλλά και σε διεθνώς αναγνωρισμένα σύνολα της κλασικής και σύγχρονης μουσικής όπως:

ENSEMBLE 4.1 «THE EASY-RIDERS OF VIENNESE CLASSIC»

Αύλειος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Χίου
Συναυλία κλασικής μουσικής με έργα Beethoven, Brahms, Poulenc, Mahler κ.ά.

Εκτός από τις διθυραμβικές κριτικές και τις διεθνείς διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και η υποψηφιότητα για το βραβείο OPUS KLASSIK 2019, το ensemble 4.1 είναι περήφανο για έναν ακόμα λόγο: την καινοτομία του, αφού δεν υπάρχει σχήμα μουσικής δωματίου με αντίστοιχη σύσταση. Επιπλέον, η ατμόσφαιρα που δημιουργούν και ο τρόπος που αλληλοεπιδρούν με το κοινό οι τέσσερις μουσικοί, τρεις σολίστ ξύλινων πνευστών και ένας πιανίστας, ο Thomas Hoppe, καθιστά κάθε εμφάνισή τους μοναδική κι αξέχαστη. Στο ρεπερτόριό τους εντάσσουν πάντα μεγαλειώδη έργα των Wolfgang Amadeus Mozart και Ludwig van Beethoven, ενώ έχουν θέσει ως στόχο να αναδεικνύουν και έργα των αρχών του 19ου αιώνα που ερμηνεύονται σπάνια, συνθετών όπως ο Walter Gieseking, ο Theodor Verhey, ο Heinrich von Herzogenberg και ο David Stephen.

ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ SEBUN «SEVEN SEAS»

Αύλειος χώρος Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου, Μεστά Χίου
Συναυλία μουσικής δωματίου

Πρόκειται για ένα πολυπολιτισμικό κουαρτέτο που ιδρύθηκε το 2019, από διακεκριμένους μουσικούς που, έχοντας συμπράξει για χρόνια σε διαφορετικά σύνολα, διαπίστωσαν πως έχουν κοινούς στόχους σε ό,τι αφορά την καλλιτεχνική τους έκφραση. Το όνομα του κουαρτέτου, «Sebun» είναι στα ιαπωνικά ο αριθμός επτά και παραπέμπει στην καταγωγή των μουσικών, αφού η Olga Holdorff-Μυριαγκού (βιολί) κατάγεται από Ελλάδα και Γερμανία, ο Artiom Ordiyants (βιολί) από Αρμενία και Ρωσία, η Dilhan Kantas (βιόλα) από την Τουρκία και η Junko Fujii (τσέλο) από Κίνα και Ιαπωνία. Για τη συναυλία τους στο Μουσικό Φεστιβάλ Χίου έχουν επιλέξει μουσική από τις χώρες καταγωγής τους και το ρεπερτόριο που θα παρουσιάσουν περιλαμβάνει κλασική, σύγχρονη και παραδοσιακή μουσική.

Συντελεστές:
Όλγα Holdorff-Μυριαγκού, βιολί
Artiom Ordiyants, βιολί
Dilhan Kantas, βιόλα
Junko Fujii, τσέλο

TCHAIKOVSKY LIVE FAIRY TALES

Κτήμα Σπύρου Στεφάνου, Κάμπος Χίου
Συναυλία με αφήγηση παραμυθιών σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου
Συμπράττουν: Κουαρτέτο Sebun και ο ηθοποιός Σπύρος Μαρκόπουλος

Στη συναυλία θα παρουσιαστούν τα 24 σύντομα τραγούδια για παιδιά, που έγραψε ο Tchaikovsky το 1878 επηρεασμένος από το «Album for the Young» του Schumann. Τα τραγούδια χωρίζονται σε μικρότερους κύκλους, για παράδειγμα κύκλο παιχνιδιών, κύκλο παραμυθιών και κύκλο χορών, που αντανακλούν τις διάφορες πλευρές της ζωής ενός παιδιού. Σε αυτή τη διαδραστική συναυλία, τα τραγούδια θα παρουσιαστούν σε συνδυασμό με αφήγηση παραμυθιών, αλλά και ιστοριών που τα ίδια τα παιδιά θα επινοήσουν, με την καθοδήγηση του κεντρικού αφηγητή-παραμυθά, ταξιδεύοντας στον φανταστικό κόσμο της μουσικής.

THE SOCCER OPERA / ΟΠΕΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Δημοτικό Στάδιο Χίου & Δημοτικό Στάδιο Οινουσσών
Μια μουσική σύνθεση του Λευτέρη Βενιάδη

Πώς θα σας φαινόταν ένας αγώνας ποδοσφαίρου 3×3, όπου οι ποδοσφαιριστές είναι λυρικοί τραγουδιστές και χορευτές; Και όπου δύο αντίπαλες χορωδίες, στη θέση των φιλάθλων, τραγουδούν αντί για συνθήματα, απαιτητικά πολυφωνικά τραγούδια; Και τι γίνεται όταν ο παρουσιαστής του αγώνα ξεπερνά τον απλό σχολιασμό και ξεκινά τα πολιτικά σχόλια πάνω στην παγκόσμια επικαιρότητα; Φάσεις, πέναλτι, κίτρινες κάρτες, διαμαρτυρίες, γκολ, χαμένες ευκαιρίες, οφσάιντ, παράταση. Αυτά είναι τα συστατικά μέρη μιας νέας εντυπωσιακά πρωτότυπης όπερας, σύνθεσης του Λευτέρη Βενιάδη, με ένα απρόσμενο λιμπρέτο της Αυστριακής συγγραφέως Gerhild Steinbuch, που σκηνοθετεί η Sofia Simitzis. Τους ερμηνευτές πλαισιώνουν επί σκηνής το μουσικό σύνολο Ventus Ensemble και μεικτή χορωδία από τη Χίο στην οποία συμμετέχουν και παιδιά πρόσφυγες.

Συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ υπογράφουν οι Olga Holdorff-Μυριαγκού και ο Λευτέρης Βενιάδης.

Δείτε όλο το πρόγραμμα αναλυτικά: www.chiosmusicfestival.gr

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε εξωτερικούς χώρους τηρώντας τα επίσημα πρωτόκολλα για τη δημόσια υγεία.

Τιμές εισιτηρίων:
The Soccer Opera / Όπερα Ποδοσφαίρου: 10 ευρώ
Tchaikovsky Live Fairy tales: 7 ευρώ / 5 ευρώ για παιδιά (έως 12 ετών)

Σε όλες τις υπόλοιπες παραστάσεις, η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου. Το κοινό υποχρεούται να έχει προμηθευτεί εισιτήρια ή δελτία εισόδου πριν από κάθε εκδήλωση από το κατάστημα Πυξίδα ή ηλεκτρονικά μέσω της υπηρεσίας εισιτηρίων ticketservices.gr.

Η διάθεση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 10 Ιουλίου

TICKET SERVICES
τηλεφωνικά: 210 7234567
online: ticketservices.gr

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΥΞΙΔΑ
Απλωταριάς 34, Χίος
τηλ. 22710 26666
κάθε Σάββατο 10:00 – 14:00

* Για την παράσταση στο Στάδιο Οινουσσών δεν είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες: www.chiosmusicfestival.gr 

Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για συνεχείς ενημερώσεις:

@chiosmusicfestival
Facebok
Instagram