1. Home
  2. Σεξ
  3. Καλοκαιρινό φλερτ: Τι να προσέξετε
Καλοκαιρινό φλερτ: Τι να προσέξετε

Καλοκαιρινό φλερτ: Τι να προσέξετε

0

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια το καλοκαιρινό φλερτ δεν έχει την τιμητική του. Ισως φέτος γίνει εντονότερη μετά από τη χειμωνιάτικη στέρηση λόγω COVID.

Γράφει η Μαρίνα Μόσχα, σεξολόγος.

Καλοκαιράκι και πάλι μετά από έναν δύσκολο χειμώνα με εγκλεισμούς, καραντίνες, φόβο για την υγεία, αρρώστια… Θέλουμε να ξεδώσουμε, να αισθανθούμε πιο όμορφα, να πάρουμε πίσω ότι χάσαμε τον προηγούμενο χρόνο λόγω της πανδημίας. Οι περισσότεροι είμαστε και εμβολιασμένοι, άρα μπορούμε να χαρούμε την ανεμελιά, τη χαλάρωση, τον άπλετο χρόνο, τις βουτιές στα γαλαζοπράσινα νερά, όπως και την ερωτική διάθεση.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το καλοκαίρι θεωρείται μία από τις πιο ερωτικές εποχές του χρόνου, καθώς μας ξυπνά την ανάγκη για διασκέδαση, καινούργιες ερωτικές περιπέτειες και έντονα φλερτ.

Θέλουμε να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα, να ζήσουμε «στιγμές», να ευχαριστηθούμε. Η μέρα που είναι μεγαλύτερη σε διάρκεια μάς ανεβάζει τη διάθεση, δίνοντας ευεξία και μεγαλύτερη ενεργητικότητα. Παράλληλα, η κοινωνικότητά μας παρουσιάζεται πιο ανοιχτή σε νέες γνωριμίες και προκλήσεις. Θέλουμε να ερωτευτούμε ή ακόμα και να ξαναερωτευτούμε, να νιώσουμε ποθητοί, να ζήσουμε στιγμές μοναδικές γεμάτες ξεγνοιασιά, να ξεχάσουμε τα καθημερινά προβλήματα… Το έντονο καλοκαιρινό φλερτ και η ερωτική διάθεση κυριαρχούν, είμαστε πιο αυθόρμητοι, οι αναστολές μας πέφτουν μέσα από τη χαλαρότητα και λίγο αλκοόλ, με αποτέλεσμα ένα νέο πρόσωπο να μπορεί να μπει στη ζωή μας πολύ πιο εύκολα.

Το καλοκαιρινό φλερτ…

Το φλερτ που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν έχει την τιμητική του, ίσως φέτος γίνει εντονότερο μετά από τη χειμωνιάτικη στέρηση ακόμα και απλών κοινωνικών επαφών λόγω COVID. Οι παραπάνω συνθήκες είναι άκρως ευνοϊκές, για φλερτ και τη δημιουργία νέων σχέσεων που μπορεί να διαρκέσουν από… λίγες «καυτές» ώρες, μέρες ή και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Και λογικό αν σκεφτούμε τα σεξουαλικά ερεθίσματα, αλλά και την ανάγκη ανανέωσης που επικρατεί. Από την άλλη, δεν δίνεται η απαραίτητη βαρύτητα στη νέα γνωριμία για το «αν και κατά πόσο ταιριάζουμε, φτάνει να περάσουμε καλά, έστω και για λίγο… και βλέπουμε!» Και κάπως έτσι δημιουργούνται νέα ζευγάρια, με κύριο συστατικό την έντονη σεξουαλική επιθυμία και την αναζήτηση της σεξουαλικής ηδονής και ευχαρίστησης. Ναι, είναι πολύ αναζωογονητικό το σεξ! Δίνει άλλη αίσθηση, μία πιο χαρούμενη πινελιά στην καθημερινότητά μας…

Καλοκαίρι και μόνιμες σχέσεις…

Η καλοκαιρινή αυτή διάθεση φαίνεται να επηρεάζει ακόμα και τα… κουρασμένα ζευγάρια, όπου αναζητούν, επίσης, ένα αεράκι ανανέωσης στη σχέση τους. Πηγαίνοντας διακοπές, χαλαρώνοντας, ερχόμενοι σε επαφή με τα ημίγυμνα μαυρισμένα σώματά μας, σαν κάτι να «ανάβει» και πάλι μέσα μας… Αλλάζουμε το σκηνικό, ερχόμαστε και πάλι πιο κοντά ο ένας στον άλλον. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε θετικά αυτό το διάστημα για να δούμε και τι ήταν αυτό που μας απομάκρυνε τον προηγούμενο καιρό. Ασφαλώς και η πανδημία με τους αλλεπάλληλους εγκλεισμούς έχει επηρεάσει και την καθημερινότητα των μόνιμων ζευγαριών. Ας μιλήσουμε, λοιπόν, γι’ αυτό, καθώς είμαστε και οι δυο πιο χαλαροί, χωρίς όμως να μπούμε στην παγίδα της αλληλοκατηγορίας, αλλά με στόχο μία λειτουργική και αποδοτική επικοινωνία. Πράγματι, λίγο η θάλασσα, λίγο το μεταξύ μας φλερτ, λίγο η σεξουαλική ανανέωση, όπως και η συναισθηματική μας ξεκούραση και αποφόρτιση μπορούν να δώσουν την ευκαιρία μιας θετικής αλλαγής στη κουρασμένη μας σχέση.

Καλοκαίρι, μόνιμες και παράλληλες σχέσεις…

Το καλοκαίρι είναι περίοδος ανανέωσης σχεδόν για όλους, ακόμα και για τα ζευγάρια εκείνα όπου εξακολουθούν και παραμελούν ο ένας τον άλλον και τη σχέση τους. Ετσι, οι ευκαιρίες για τη δημιουργία μιας περιπετειούλας είναι πολύ περισσότερες αυτό το διάστημα, ώστε το δεσμευμένο μέλος της σχέσης να ανανεωθεί τουλάχιστον σεξουαλικά, εφόσον ο μόνιμος σύντροφος δεν φαίνεται να ασχολείται ιδιαίτερα… Οταν, μάλιστα, η εικόνα του ζευγαριού είναι αρκετά σκουρόχρωμη και οι δύο σύντροφοι μέσα στα χρόνια έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους ο ένας για τον άλλον – το ερωτικό τουλάχιστον. Και πάλι βέβαια, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, ίσως θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν υπέρ τους το συγκεκριμένο διάστημα, αν το επιθυμούν φυσικά!

Οπως και να έχει, όποια και αν είναι η σχέση του ζευγαριού, ακόμα και για εκείνους που είναι μόνοι, το καλοκαιρινό φλερτ μπορεί να φέρει αυτό «το κάτι διαφορετικό» στη ζωή του καθενός, ακόμα και αν παραμείνει στο φλερτ και δεν προχωρήσει σε κάτι περισσότερο…

Πηγή: Εφημερίδα “Περί Υγείας”