1. Home
  2. Διατροφή
  3. Οι επικίνδυνες συνέπειες του Κρεατοφαγισμού στον Οργανισμό
Οι επικίνδυνες συνέπειες του Κρεατοφαγισμού στον Οργανισμό

Οι επικίνδυνες συνέπειες του Κρεατοφαγισμού στον Οργανισμό

0

Η δίαιτα Carnivore (ή κρεατοφαγισμός) είναι μια διατροφή που βασίζεται αποκλειστικά σε ζωικές τροφές, όπως κρέας, ψάρια, αυγά και κάποια γαλακτοκομικά. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσίευσαν οι καρδιολόγοι Κωνσταντίνος Μαρμαγκιόλης, Jaime Caballero και Cezar Iliescu, ένας άνδρας περίπου 40 ετών επισκέφθηκε το νοσοκομείο με κιτρινωπά οζίδια στα χέρια, τα πόδια και τους αγκώνες του. Οι γιατροί ανακάλυψαν ότι ο ασθενής είχε ακολουθήσει τη σαρκοφάγο δίαιτα για περίπου 8 μήνες πριν εμφανιστούν τα οζίδια.

Τα χέρια του 40χρονου κατά την επίσκεψη

Η διατροφή του περιλάμβανε μεγάλες ποσότητες λιπαρών, όπως 3 κιλά τυρί, μπάρες βουτύρου και λιπαρά από χάμπουργκερ καθημερινά. Ο ασθενής ανέφερε απώλεια βάρους, αυξημένη ενέργεια και καλύτερη πνευματική διαύγεια, ωστόσο οι εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι η χοληστερόλη του ήταν τετραπλάσια από τα φυσιολογικά επίπεδα, πάνω από 1000 mg/dL, όταν το φυσιολογικό είναι 210-300 mg/dL.

Η διάγνωση ήταν ξανθέλασμα, μια κατάσταση συσσώρευσης χοληστερόλης στο δέρμα, που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές. Οι γιατροί συμβούλευσαν τον άνδρα να μειώσει την πρόσληψη λίπους, αλλά επισήμαναν ότι τα οζίδια θα απαιτούσαν χειρουργική αφαίρεση ή καύση με υγρό άζωτο.

Αυτή η περίπτωση αναδεικνύει την επιβλαβή επίδραση της υπερβολικής πρόσληψης λίπους στην υγεία και την ανάγκη για προσεκτική διαχείριση των επιπέδων χοληστερόλης.

Πηγή: JAMA Cardiology.

 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά