1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Πρωτιά για τον Γ. Πατούλη στις εκλογές του ΙΣΑ
Πρωτιά για τον Γ. Πατούλη στις εκλογές του ΙΣΑ

Πρωτιά για τον Γ. Πατούλη στις εκλογές του ΙΣΑ

0

Μία ακόμη τετραετία  με τον πρόεδρό της Γιώργο Πατούλη έδειξαν οι εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας δίνοντας την πρωτιά στη «γαλάζια» παράταξη ΔΗΚΙ – ΙΣΑ.

Η παράταξη του Γιώργου Πατούλη ΔΗΚΙ – ΙΣΑ πέρασε πρώτη στις εκλογές των γιατρών της Αθήνας ξεπερνώντας το 50% του συνολικού αριθμού των ψήφων. Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση κέρδισε ποσοστό 50,64% και έχει αυτοδυναμία με 9 έδρες.

Δεύτερη σε ψήφους παράταξη είναι το Κίνημα Νέων Γιατρών με 10,54% και 2 έδρες και ακολουθεί η 3η παράταξη σε ψήφους η ΔΗΠΑΚ με 8,13 % και 1 έδρα όπως και οι υπόλοιπες παρατάξεις.
Με βάση τις πρώτες πληροφορίες στις εκλογές του ΙΣΑ ψήφισαν περίπου 8000 γιατροί της Αθήνας από τους περίπου 25.000 που είναι εγγεγραμμένοι.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΑ, ψήφισαν 8.157 ( έναντι των 6.569 που συμμετείχαν στις προηγούμενες εκλογές-ποσοστό αύξησης ) .

Έλαβαν:

. ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – ΔΗ.Κ.Ι. – Ι.Σ.Α: 50,64% και 9 έδρες

. ΚΙΝΗΜΑ ΙΑΤΡΩΝ-ΚΙΝΗΜΑ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ (ΚΙΝΙ):10,54% και 2 έδρες

. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ -ΔΗ.ΠΑ.Κ:8,13% και 1 έδρα

. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑΤΡΩΝ: 7,30% και 1 έδρα

. ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ:6,31% και 1 έδρα

. ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ (ΕΛΕΥ.Σ.Ι.):5,18% και 1 έδρα

. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΙΑΤΡΩΝ ΙΣΑ:4,68% και 1 έδρα

. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΣΚ ΙΑΤΡΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ:3,86% και 1 έδρα

. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Α.Ι.Κ.:2,86% και καμία έδρα

. ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ:0,51% και καμία έδρα

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α , Γ. Πατούλης είπε τα εξής:
“Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συναδέλφους που έδωσαν δυναμικό παρών στις εκλογές και συγχαίρω τους εκπροσώπους όλων των παρατάξεων, οι οποίοι συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας” και συμπλήρωσε πως “Ο ιατρικός κόσμος εμπιστεύεται τον ΙΣΑ, στην εκπροσώπησή του, για να διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματά του. Η ΔΗΚΙ-ΙΣΑ σε μία δύσκολη συγκυρία, πέτυχε μία μεγάλη νίκη, και μάλιστα αυξάνοντας τη συμμετοχή των ιατρών. Προχωράμε όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί .Η φωνή των ιατρών της Αθήνας παραμένει ισχυρή”.


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά