1. Home
  2. Υγεία
  3. Ψυχική
  4. Υγεία
  5. Πώς αλλάζουν οι φιλίες με τα χρόνια και γίνονται καλύτερες;
Πώς αλλάζουν οι φιλίες με τα χρόνια και γίνονται καλύτερες;

Πώς αλλάζουν οι φιλίες με τα χρόνια και γίνονται καλύτερες;

0

Στη διάρκεια της ζωής σου θα γνωρίσεις πολύ κόσμο. Κατά καιρούς θα ονομάσεις αρκετούς από εκείνους που θα γνωρίσεις, φίλους σου.

Ελάχιστοι, όμως, θα μείνουν για πάντα δίπλα σου. Αυτοί θα είναι και οι πραγματικοί σου φίλοι. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι και αυτή η σχέση θα μείνει για πάντα σταθερή.

Κάθε σχέση στη ζωή μας εξελίσσεται και πολλές φορές προς το καλύτερο. Διάβασε πώς μπορεί να αλλάξει μια φιλία μέσα στα χρόνια και… να γίνει καλύτερη!

Επικοινωνείτε περισσότερο μέσω μηνυμάτων

Σίγουρα παλιότερα είχατε άπλετο χρόνο για να βρίσκεστε, στο σχολείο καθημερινά, ακόμα και αν σκεφτείς πόσες κοπάνες κάνατε στο Πανεπιστήμιο για να βγείτε με την παρέα σας. Πλέον κάτι τέτοιο είναι παρελθόν, αφού δεν μπορείς να λείψεις από τη δουλειά σου για να συναντηθείτε, συν ότι η κούραση είναι διπλάσια και προτιμάς να ξεκουραστείς στο σπίτι σου.

Οπότε είναι λογικό να λέτε τα νέα σας και να τους κρατάς ενήμερους 24/7 μέσω μηνυμάτων ή βιντεοκλήσεων. Έτσι, δεν χάνεις την επαφή και τους έχεις δίπλα σου σε οποιαδήποτε στιγμή!

Έχεις καταλάβει ποιοι είναι πραγματικά κοντά σου

Κάποτε νόμιζες ότι με το να είσαι δημοφιλής και να έχεις χιλιάδες φίλους δεν θα μείνεις ποτέ μόνος σου. Στην πορεία συνειδητοποίησες ότι όλοι αυτοί δεν ήταν πραγματικοί φίλοι και δεν θα σου προσφέρουν το στήριγμα που ζητάς όταν το χρειάζεσαι. Έτσι καταλήγουμε στο γνωστό ρητό «λίγοι και καλοί», αφού λίγοι είναι εκείνοι που θα ενδιαφερθούν για σένα.

Μετά από μια ηλικία, γενικά εκείνη των 20, οι περισσότεροι από μας έχουμε καταλήξει στους εκλεκτούς που θα τους χαρίσουμε την παρέα μας.

Περνάτε περισσότερο χρόνο στο σπίτι

Πλέον δεν βγαίνετε τόσο όσο στο παρελθόν και προτιμάτε να μείνετε μέσα, χαλαρώνοντας και βλέποντας μια ταινία ή την αγαπημένη σας σειρά. Στην πραγματικότητα το προτιμάτε μετά από μια εξαντλητική εβδομάδα εργασίας και η ιδέα για ατελείωτο κλάμπινγκ ακούγεται απλά κουραστική! Τι καλύτερο από το να παραγγείλεις μια πίτσα και να αράξεις στον καναπέ σου άλλωστε;

Προγραμματίζεις τις εξόδους σας

Προσπαθείς να κρατήσεις την κοινωνική σου ζωή ενεργή, κάτι που σε κάνει να προγραμματίζεις την κάθε έξοδο σου. Ακόμα, λόγω του γεμάτου προγράμματος εργασίας σου, αλλά και αυτό των φίλων σου, παλεύετε να βρείτε την ημέρα και την ώρα που θα σας βολεύει.

Βέβαια οι ξαφνικές συναντήσεις με την παρέα κρύβουν πάντα εκπλήξεις, αλλά το να οργανώνεις την έξοδο και να ανυπομονείς να βγεις μαζί τους έχει επίσης τα ωραία του. Επίσης, κάνετε και πιο δημιουργικά πράγματα μαζί.

Είναι οι άνθρωποι που μπορείς να μιλήσεις για τα πάντα

Μπορεί να έχετε τσακωθεί άπειρες φορές και να έχουν βαρεθεί να σε ακούνε να γκρινιάζεις για το ίδιο θέμα, αλλά είναι αυτοί που έχουν μείνει δίπλα σου. Μπορείςνα τους πεις το οτιδήποτε χωρίς να σε παρεξηγήσουν, αφού ξέρουν τις πιο ντροπιαστικές σου στιγμές και σε κάνουν ακόμα παρέα.

Αναλύετε λεπτομερώς το ραντεβού με τον περίεργο τύπο/ τύπισσα που βγήκες, μέχρι και το γιατί το σκυλί σου δεν έφαγε όλο του το φαγητό. Νιώθεις άνετος να μιλάς μαζί του και οι συζητήσεις με εκείνους έχουν πάντα περισσότερη αξία.