Απογευματινά χειρουργεία και ερωτήματα για τις ασφαλιστικές εταιρείες
Με την παρουσία του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και του Υφυπουργού Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, πραγματοποιήθηκαν χθες τα πρώτα πέντε απογευματινά χειρουργεία στη Θεσσαλονίκη με στόχο την ελάφρυνση της τεράστιας λίστας αναμονής αλλά και δίδονται κίνητρα για το προσωπικό μέσω της ενίσχυσης των αμοιβών στο ΕΣΥ. Αναγκαία ωστόσο κρίνεται η αποσαφήνιση της λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιριών ως προς το νέο θεσμό, καθώς τα ερωτήματα τόσο των ασφαλιστικών όσο και των ασφαλισμένων είναι πολλά.
Η έναρξη έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με το πρώτο απογευματινό χειρουργείο της χώρας ενώ ακολούθησε η πρώτη επέμβαση εκτός πρωινού ωραρίου στο ΑΧΕΠΑ.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας πάνω από 150 νοσοκομεία σε όλη την χώρα έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για τη διεξαγωγή απογευματινών χειρουργείων.
Αναμένεται να αποσαφηνιστεί , τι θα ισχύσει με τις περιπτώσεις των επιδομάτων, χειρουργικού και νοσοκομειακού, καλύψεις που είτε περιλαμβάνονται σε κάποιο ασφαλιστικό πρόγραμμα είτε ο ασφαλισμένος τα έχει αποκτήσει ως αυτόνομα.
Όλα αυτά πρόκειται να απαντηθούν μετά την συνάντηση εκπροσώπων της κυβέρνησης και της ΕΑΕΕ που θα πραγματοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.