1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Διαδραστικό σεμινάριο από τη Novartis Hellas
Διαδραστικό σεμινάριο από τη Novartis Hellas

Διαδραστικό σεμινάριο από τη Novartis Hellas

0

Η Novartis Hellas πραγματοποίησε διαδραστικό ψηφιακό σεμινάριο ενδυνάμωσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων, ειδικά σχεδιασμένο για τις Ενώσεις Ασθενών. Στόχος ήταν να ικανοποιήσει την ανάγκη για εκπαίδευση σε τομείς, όπως είναι η επαγγελματική επικοινωνία, η χρήση ψηφιακών εργαλείων και η συγκέντρωση πόρων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Ενδυνάμωσης Φορέων Ασθενών υλοποίησε  το σεμινάριο για δεύτερη συνεχή χρονιά,  αλλά φέτος μέσω διαδικτύου σύμφωνα με τους κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Πυρήνας του σεμιναρίου ήταν η προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα της πανδημίας COVID-19. Επιφανείς εισηγητές ανέπτυξαν το θέμα σε έξι θεματικές ενότητες, συνολικής διάρκειας τεσσάρων ωρών, τις οποίες παρακολούθησαν 110 εκπρόσωποι, από 38 ενώσεις ασθενών.

Γνώσεις και εμπειρία «μεταλαμπάδευσαν» οι ειδικοί στους εκπροσώπους της κοινότητας των ασθενών, σχετικά με την ψηφιακή μετάβαση, την τηλεργασία και την επικοινωνία στην εποχή του κοροναϊού, ενώ παράλληλα παρείχαν συμβουλές διαχείρισης συναισθημάτων και wellbeing.

Το ψηφιακό σεμινάριο κινήθηκε στον άξονα της ουσιαστικής ενδυνάμωσης των συλλόγων ασθενών, οι οποίοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να προωθήσουν, να υποστηρίξουν αποτελεσματικά και να εξελίξουν τη λειτουργία τους.

Στο πλευρό των Ενώσεων των Ασθενών βρίσκεται διαχρονικά η  Novartis Hellas, καθώς τις θεωρεί βασικό εταίρο της και συνυπολογίζει την οπτική τους, στη λήψη αποφάσεων, για  την κάλυψη ανεκπλήρωτων θεραπευτικών αναγκών.

Η Novartis Hellas, όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωσή της,«θεωρεί ότι η φωνή των ασθενών και η ενεργή συμμετοχή τους αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διαμόρφωσης πολιτικών υγείας και της διαδικασίας αξιολόγησης και έγκρισης νέων φαρμάκων προκειμένου τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης που αναπτύσσονται να είναι ασθενοκεντρικά και αποδοτικότερα».

Επισημαίνεται ότι το Διαδραστικό Ψηφιακό Σεμινάριο Ενδυνάμωσης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με την Ομάδα Σύμπραξις, η οποία διαθέτει εξειδίκευση στην εκπαίδευση μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

H συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στις δράσεις της εταιρίας υπέρ των ασθενών κατά την διάρκεια της πανδημίας, όπως είναι η διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης στις θεραπείες, το πρόγραμμα δωρεάν παράδοσης φαρμακευτικών αγωγών κατ’οίκον σε 5.500 ασθενείς και η στήριξη της πρωτοβουλίας εκπαίδευσης ατόμων με προβλήματα όρασης στις νέες τεχνολογίες επικοινωνίας και τηλεργασίας, της Α.Μ.Κ.Ε. «Με Άλλα Μάτια».


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά