1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Εκδήλωση βράβευσης των νικητών του Διαγωνισμού «Σενάρια Ζωής»
Εκδήλωση βράβευσης των νικητών του Διαγωνισμού  «Σενάρια Ζωής»

Εκδήλωση βράβευσης των νικητών του Διαγωνισμού «Σενάρια Ζωής»

0

Με τη βράβευση των νικητών ολοκληρώθηκε πρόσφατα ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Σεναρίου Ταινίας Μικρού Μήκους «Σενάρια Ζωής», που διοργάνωσε η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος με τη χορηγία της Pfizer Hellas. Ο διαγωνισμός καλούσε τους δημιουργούς να αναπτύξουν ένα σενάριο με θέμα τις συνέπειες της μικροβιακής αντοχής και γι’ αυτό η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Ορθολογική Χρήση των Αντιβιοτικών.

Τα βραβεία στην εκδήλωση, η οποία λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πρόληψη της νόσου COVID-19 έγινε διαδικτυακά, απένειμαν ο κ. Αλέξανδρος Κακαβάς, Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και ο κ. Βασίλης Τζινιέρης, Hospital Business Unit LeadGreece Region της Pfizer Hellas.

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στον κ. Θωμά Μενεξέ για το έργο «41 Πυρετό». Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στον κ. Σεραφείμ Κάρλο για το έργο «Όπως η μαμά», ενώ το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε στην κα Ελπίδα Μηναδάκη για το έργο «Ο Αρρωστοφοβικός». Οι 3 νικητές έλαβαν και τα χρηματικά βραβεία των 2.500€, 1.500€ και 1.000€ αντίστοιχα.  Έπαινο και το χρηματικό βραβείο των 500€ πήραν ο κ. Μιχάλης Αντωνόπουλος – Άτιτλο έργο, η κα Καλλιόπη Ζέππου για το έργο «Corona (a)grammata» και ο κ. Γεώργιος Μαστρακούλης για το έργο «Ο γιος του σκύλου».

Χαιρετισμό απηύθυναν στην εκδήλωση και οι επικεφαλής των επιστημονικών εταιρειών, υπό την αιγίδα των οποίων έγινε ο διαγωνισμός και συγκεκριμένα η κα Ελένη Γιαμαρέλλου, Πρόεδροςτου Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, Καθηγήτρια Παθολογίας Ε.Κ.Π.Α., Λοιμωξιολόγος, Διευθύντρια Α’ Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου «Υγεία», Ακαδημαϊκός Academia Europea, ο κ. Παναγιώτης Γαργαλιάνος – Κακολύρης, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου «Ιατρικό Κέντρο Αθηνών» και η κα Αγγελική Καραΐσκου Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ελέγχου Λοιμώξεων, Προϊσταμένη Τμήματος Ποιότητας, Έρευνας, Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης & Νοσηλεύτρια Επιτήρησης Λοιμώξεων, MSc Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, MSc Εφηρμοσμένης Δημόσιας Υγείας, Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ».

Η συνεργασία της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος με την Pfizer Hellas για το Διαγωνισμό Σενάρια Ζωής ανακοινώθηκε πριν από ένα χρόνο. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ένωση των δυνάμεων της επιστήμης και της τέχνης, για την ενημέρωση του κοινού για τη Μικροβιακή Αντοχή, η οποία αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την υγεία, καθώς συσχετίζεται παγκοσμίως με 700.000 θανάτους το χρόνο. Η δράση θα ολοκληρωθεί με την παραγωγή της ταινίας μικρού μήκους.

Ο κ. Αλέξανδρος Κακαβάς, συνεχάρει όλους τους νικητές και ευχαρίστησε όλους τους δημιουργούς, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία. Ανέφερε, επίσης: «Ο διαγωνισμός είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, παρόλο που το θέμα του ήταν ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό. 65 δημιουργοί συμμετείχαν σε αυτή την πρωτότυπη και διαφορετική ενέργεια, που είχε σαν στόχο την ευαισθητοποίηση και αφύπνιση του κοινού όσον αφορά θέματα που αφορούν στο πολύτιμο αγαθό της ζωής. Ευχαριστούμε την εταιρεία Pfizer για αυτή την πρωτοβουλία και τη διαβεβαιώνουμε ότι η ΕΣΕ θα την υποστηρίξει και στην παραγωγή της ταινίας προκειμένου να πετύχει τους στόχους της».

Ο κ. Βασίλης Τζινιέρης ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του τους δημιουργούς, τις επιστημονικές εταιρείες που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή αυτή την πρωτοβουλία και την έθεσαν υπό την αιγίδα τους, τον κ. Κακαβά και όλη την Ένωση αλλά και όσους συνετέλεσαν στην επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του διαγωνισμού. Όπως δήλωσε «Ο σκοπός της Pfizer συμπυκνώνεται στη φράση Καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών και η καινοτομία δεν περιορίζεται στην ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων αλλά και στους τρόπους επικοινωνίας με το κοινό. Η μικροβιακή αντοχή είναι μία μεγάλη απειλή και είναι πολύ σημαντικό να φτάσει το μήνυμά μας για την ορθολογική χρήση των φαρμάκων σε όλον το κόσμο, δημιουργικά και αποτελεσματικά».


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά