1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Η εικόνα του κορωνοϊού ανά τον κόσμο
Η εικόνα του κορωνοϊού ανά τον κόσμο

Η εικόνα του κορωνοϊού ανά τον κόσμο

0

Η έξαρση του κορωνοϊού στις ΗΠΑ έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο καθώς εδώ και μια εβδομάδα, με εξαίρεση το Σαββατοκύριακο, τα νέα κρούσματα ξεπερνούν τα 200.000 σε ημερήσια βάση. Παράλληλα, ο αριθμός των θανάτων σε ημερήσια βάση ξεπέρασε τους 2.400 τις οκτώ από τις τελευταίες δέκα ημέρες, με πάνω από 3.000 μέσα σε ένα 24ωρο προχθές Τετάρτη (σ.σ. το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς έκανε λόγο για πάνω από 3.200 νεκρούς την ημέρα αυτή, ρεκόρ κατά τα στοιχεία που συγκεντρώνει εκείνο). Αντίθετα με το πρώτο κύμα, την άνοιξη – που ποτέ δεν καταλάγιασε στην πραγματικότητα – και το δεύτερο, το καλοκαίρι, η τρέχουσα έξαρση πλήττει τη χώρα στο σύνολό της.

Το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 29.398 κρούσματα του SARS-CoV-2, καθώς τουλάχιστον με βάση τα επίσημα δεδομένα συνεχίζεται η τάση επιβράδυνσης της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού των τελευταίων εβδομάδων. Ως τώρα στην Ινδία έχουν καταγραφεί 9,8 εκατομμύρια μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό, ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός στον πλανήτη. Πάντως έχουν μειωθεί αισθητά από τον Σεπτέμβριο, όταν η καμπύλη τους είχε φθάσει στην κορυφή τους.

Συνάμα οι θάνατοι ασθενών με την COVID-19 αυξήθηκαν κατά 414, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 142.186 νεκρούς ως αυτό το στάδιο. Είναι ο τρίτος βαρύτερος παγκοσμίως, πίσω μόνο από αυτούς που καταγράφουν οι ΗΠΑ και η Βραζιλία.

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 53.347 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα 770 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν. Στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει φθάσει ως εδώ τους 179.756 νεκρούς επί συνόλου 6.781.799 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω από αυτόν που καταγράφουν οι ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, πίσω από αυτούς που καταγράφουν οι ΗΠΑ και η Ινδία.

Το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 11.897 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 671 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 112.326 νεκρούς επί συνόλου 1.217.126 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Πρόκειται για τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό στον κόσμο. Ωστόσο, Μεξικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν τονίσει επανειλημμένα πως οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι στην πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση παρουσίασε την Τρίτη το σχέδιό της για τον εμβολιασμό του πληθυσμού, τονίζοντας ότι στην πρώτη του φάση θα η έμφαση θα δοθεί στα στελέχη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και στους πιο ηλικιωμένους πολίτες. Σκοπός είναι να έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 75% του πληθυσμού άνω των 16 ετών ως το τέλος του 2021 και η ανοσοποίηση όλου του πληθυσμού να έχει πρακτικά ολοκληρωθεί ως το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Στην μητροπολιτική περιοχή της Χιλής, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Σαντιάγο, η κατάσταση είναι «κρίσιμη», καθώς καταγράφεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2, υπογράμμισε χθες Πέμπτη ο υπουργός Υγείας της χώρας, ο Ενρίκε Πάρις. «Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι η Μητροπολιτική Περιοχή βρίσκεται σε κρίσιμο επίπεδο» με την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού «να αυξάνεται σε βαθμό που δεν έχουμε δει εδώ και πολύ καιρό. Πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού», ανέφερε ο Υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η μητροπολιτική περιοχή είναι ένα από τα 16 διοικητικά διαμερίσματα της Χιλής, με την πρωτεύουσά του να είναι επίσης πρωτεύουσα της χώρας. Η «προοδευτική» αύξηση των κρουσμάτων «σε εβδομαδιαία βάση» στη μητροπολιτική περιοχή «έφθασε το 53% μεταξύ της 14ης Νοεμβρίου και της 10ης Δεκεμβρίου», διευκρίνισε ο Πάρις. Το Υπουργείο Υγείας ανέφερε χθες ότι τις προηγούμενες 24 ώρες ακόμη 84 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, ενώ επιβεβαιώθηκαν ακόμη 1.662 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη Χιλή ως αυτό το στάδιο να φθάνει τους 15.774 νεκρούς επί συνόλου 566.440 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Στη Γερμανία ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 αυξήθηκε κατά 29.875 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 1.272.078, δείχνουν σήμερα Παρασκευή τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Το ίδιο διάστημα, άλλοι 598 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 20.970 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

Η κυβέρνηση της Ρουμανίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 7.067 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τους 539.107. Παράλληλα, άλλοι 127 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα να φθάνει τους 12.948 νεκρούς ως αυτό στο στάδιο, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Το Υπουργείο Υγείας της Πορτογαλίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 3.134 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα της Ιβηρικής να φθάνει τους 335.207. Το ίδιο διάστημα, 86 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας ως αυτό το στάδιο στο κράτος των 10,3 εκατομμυρίων κατοίκων να φθάνει τους 5.278 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά