1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Η. Μόσιαλος: « τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης θα είναι τα καθοριστικά για το εμβόλιο»
Η. Μόσιαλος: « τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης θα είναι τα καθοριστικά για το εμβόλιο»

Η. Μόσιαλος: « τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης θα είναι τα καθοριστικά για το εμβόλιο»

0

Ο καθηγητής του LSE,  Ηλίας Μόσιαλος, σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρεται στα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής της πρώτης φάσης του εμβολίου της Οξφόρδης και της κλινικής φάσης του εμβολίου της Cansino.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως : «Και τα δυο εμβόλια αποδείχθηκαν σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις ασφαλή προς χρήση σε ανθρώπους».

Παράλληλα είπε:  «Για το εμβόλιο της Οξφόρδης αναφέρεται πως οι αναλυσεις σε 35 από τους εμβολιασθέντες έδειξαν πως παρήγαγαν εξουδετερωτικά αντισώματα έναντι του ιού κατά τουλάχιστον 91% την ημέρα 28 (ανάλογα τον τύπο της ανάλυσης), ενώ από αυτούς που έλαβαν και δεύτερη δόση, όλοι είχαν αντισώματα την ημέρα 56. Στην περίπτωση του εμβολίου της CanSino, ανιχνεύτηκαν εξουδετερωτικά αντισώματα την ημέρα 28, κατά τουλάχιστον 92% ανεξαρτητως δοσολογίας, και οι ερευνητές προτείνουν δεύτερη δόση εμβολιασμού για τους ηλικιωμένους».

Τέλος, ο κ. Μόσιαλος υπογραμμίζει πως «οι δυο μελέτες έδειξαν πως τα εμβόλια ειναι ασφαλή και αποτελεσματικά και προάγουν την επίκτητη ανοσία έναντι του νέου κορωνοιού», ενώ διευκρίνισε ότι «τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης θα είναι τα καθοριστικά για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια αυτών των εμβολίων».


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά