1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Ινδία: 1.321 θάνατοι λόγω COVID-19
Ινδία: 1.321 θάνατοι λόγω COVID-19

Ινδία: 1.321 θάνατοι λόγω COVID-19

0

Πάνω από 54.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν χθες στην Ινδία την ίδια στιγμή που ο αριθμός των θυμάτων το τελευταίο 24ωρο αυξήθηκε κατά 1.321 άτομα. Ο απολογισμός των ατόμων που κατέληξαν λόγω της πανδημίας ανέρχεται πια στους 391.981 νεκρούς με συνολικά 30 εκατ. μολύνσεις. Η Ινδία καταλαμβάνει τη 2η θέση διεθνώς μετά τις ΗΠΑ στην κατηγορία των περισσότερων περιπτώσεων covid.

Οι Ινδοί επιδημιολόγοι δεν παύουν να χαρακτηρίζουν διαρκώς υποτιμημένα τα επίσημα δεδομένα. Σε αυτό το σημείο, η διαδικασία ανοσοποίησης έναντι της νόσου Covid-19 για τους ενήλικες άνω των 45 ετών ξεκίνησε την 1η Μαΐου. Ωστόσο, μέχρι πρότινος έχουν δοθεί γύρω στις 275 εκατομμύρια εμβολιαστικές δόσεις και μόλις το 4% του πληθυσμού της Ινδίας είναι πλήρως εμβολιασμένο. Σκοπός της κυβέρνησης αποτελεί ο εμβολιασμός ενός 1,1 δισεκατομμυρίου πολιτών ώσπου να λήξει το έτος.

«Η εκστρατεία ανοσοποίησης αναμένεται πλέον να επιταχυνθεί (…) ο ημερήσιος αριθμός των εμβολίων που χορηγούνται αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και αναμένεται να ενισχυθεί κι άλλο», διαβεβαίωσε ο Ραζίμπ Ντασγκούπτα, ειδικός της πολιτικής δημόσιας υγείας. Βέβαια, συμπλήρωσε υπενθυμίζοντας ότι τα εμπόδια στην όλη επιχείρηση τίθενται από αρκετές ανισότητες και την επιφύλαξη των πολιτών.

Το σχέδιο ανοσοποίησης κατά της λοίμωξης λόγω Covid-19 στην Ινδία, καθυστέρησε κατά πολύ τους τελευταίους μήνες, χάρη της ανεπάρκειας που παρουσιαζόταν στη διαθεσιμότητα των εμβολίων, το διάστημα που η χώρα πληττόταν από ένα δριμύτατο δεύτερο πανδημικό κύμα που διήρκησε από τα μέσα Μαρτίου έως και τα μέσα Μαΐου.


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά