1. Home
  2. Ομορφιά
  3. Οι σωστοί τρόποι ενυδάτωσης για την ξηροδερμία στα πόδια
Οι σωστοί τρόποι ενυδάτωσης για την ξηροδερμία στα πόδια

Οι σωστοί τρόποι ενυδάτωσης για την ξηροδερμία στα πόδια

0

Αν τα πόδια σας είναι ξηρά, υπάρχουν τρόποι περιποίησης τους. Όταν οι φτέρνες σας σκάνε και σας επιφέρουν πόνο, ή φαίνονται εκτεθειμένα και αποφεύγετε να φοράτε ανοιχτά παππούτσια, ώστε να μη φαίνονται, ίσως έχετε ήδη δοκιμάσει κάθε τρόπο για να τα ενυδατώσετε χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Έπειτα από όλα αυτά, συνεχίζετε να αναζητάτε μεθόδους διατήρησης της ενυδάτωσης και αποφυγής της ξηρασίας των ποδιών. Ορίστε, λοιπόν, οι τρόποι, με τους οποίους μπορείτε να ενυδατώσετε άμεσα τα πόδια σας, ώστε να τα αισθανθείτε και πάλι άνετα:

Λοσιόν

Μπορεί να εφαρμόζετε λοσιόν ή κρέμα στα πόδια σας καθημερινά, αλλά δεν είναι η πιο ιδανική λύση αν θέλετε μια πολύ άμεση αλλαγή. Εάν τα πόδια σας είναι υπερβολικά ξηρά, το δέρμα σας αντιστέκεται στην απορρόφηση της λοσιόν, ειδικά εάν βάζετε κάλτσες και παπούτσια αμέσως μετά την εφαρμογή. Μπορεί μεν να μαλακώσει τα πόδια σας σταδιακά με το χρόνο, να μην είναι όμως δε η γρήγορη λύση που μάλλον αναζητάτε.

Άλατα 

Το ποδόλουτρο σε άλατα Epsom, για παράδειγμα, θα τα ενυδατώσει μαλακώνοντας το δέρμα στην περιοχή, με αποτέλεσμα η λοσιόν ή η βαζελίνη που θα βάλετε στη συνέχεια να λειτουργεί πιο γρήγορα. Ωστόσο, πρέπει να τα μουλιάζετε τακτικά για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Βαζελίνη

Η βαζελίνη μπορεί να δείχνει ότι ενυδατώνει τα πόδια σας γρηγορότερα από τη λοσιόν, αλλά συχνά αυτό δεν ισχύει. Τα πόδια σας δεν απορροφούν αυτά τα έλαια αμεσότερα από εκείνα της λοσιόν. Συνεπώς, δεν είναι η κατάλληλη και άμεση λύση για τις σκασμένες φτέρνες.


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά