1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Παγώνη: Αύξηση πάνω από 40% στις εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό
Παγώνη: Αύξηση πάνω από 40% στις εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό

Παγώνη: Αύξηση πάνω από 40% στις εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό

0

Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται ο δείκτης των νοσηλειών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της χώρας, όπως δήλωσε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα».

Συγκεκριμένα, η αύξηση που έχει καταγραφεί στις εισαγωγές των νοσοκομείων ξεπερνά το 40%,  ενώ κρεβάτια νον κοβιντ έχουν μετατραπεί σε κοβιντ σε όλα τα νοσοκομεία. «Γίνεται ένας πανικός», πρόσθεσε. Επίσης, τόνισε ότι τα κρούσματα στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που δηλώνονται.

Οι ασθενείς που καταφθάνουν στα νοσοκομεία είναι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα λόγω επιπλοκών που τους προκάλεσαν οι μεταλλάξεις Όμικρον ΒΑ4/5, τις οποίες, ωστόσο, η κ. Παγώνη χαρακτήρισε λιγότερο επικίνδυνες αλλά πιο μεταδοτικές.

Αναφορικά με τη χρήση της μάσκας σημείωσε ότι «πρέπει να είναι στη βαλίτσα μας» ενόψει των διακοπών και να χρησιμοποιείται σε χώρους με συνωστισμό τόσο εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς . «Πρέπει να προσαρμοστούμε για να περάσουμε ωραίες διακοπές. Δεν χρειάζεται υποχρεωτικότητα για να γνωρίζει κάποιος πότε να βάλουμε τη μάσκα και πότε όχι», σχολίασε.

Εκτίμησε δε ότι τον Αύγουστο ο ιός θα παρουσιάσει εξάρσεις και υφέσεις, ωστόσο δεν χρειάζεται να υπάρχει πανικός.

tags:

 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά